Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συνεχίζει να παραληρεί ο τουρκοπράκτορας!


Κατηγορεί την Ελλάδα για συνεχή παραβίαση των μειονοτικών δικαιωμάτων των Τούρκων της Δυτικής Θράκης, σε πλήρη αντίθεση μάλιστα με την Τουρκία, που…σέβεται πλήρως τα δικαιώματα των Ελλήνων της Πόλης!

Συνεχίζει το παραλήρημα κατά της Ελλάδας (αλλά πρωτίστως κατά της ιστορικής μας μνήμης και βέβαια κατά και της ίδιας της νοημοσύνης μας) ο ψευτομουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μετέ. Λίγες μόλις μέρες μετά τον εμετό του στον τούρκικο τύπο (για τον οποίο σας ενημερώσαμε στην ανάρτηση του «Προξενείο-Στοπ» της 4ης Ιουλίου), επέλεξε να συνεχίσει τώρα με παράπονα για την καταπίεση από την Ελλάδα των…ταλαίπωρων «Τούρκων της Δυτικής Θράκης», την ώρα μάλιστα που η Τουρκία τηρεί τη Συνθήκη της Λωζάνης και σέβεται πλήρως τα δικαιώματα των Ελλήνων της Πόλης (!!!). Το νέο μνημείο απύθμενου θράσους περιέχεται στο (λέμε τώρα) θρησκευτικό μήνυμα που εξέδωσε το εν λόγω υποκείμενο στις 13 Ιουλίου, εν όψει του Ραμαζανίου. Και επειδή ίσως κάποιοι ακόμη να δυσκολεύονται να πιστέψουν ότι πραγματικά λέγονται τέτοια απίστευτα πράγματα (και μάλιστα λέγονται και σοβαρά), σας παραθέτουμε αμέσως (σε μετάφραση του tourkikanea.gr) το σχετικό τμήμα από το μήνυμα:

«Άγιοι ομογενείς μου…Στα προβλήματα των μουσουλμάνων Τούρκων της Δυτικής Θράκης που έχουν γίνει γάγγραινα, δεν επέρχεται καμμία βελτίωση. Η μητέρα-πατρίδα μας η Τουρκία, η οποία μας άφησε με συνθήκες εδώ σε αυτή τη χώρα, αποδίδει εκεί όλα τα δικαιώματα στις μειονότητες. Εκτάσεις από τις ωραιότερες της Κωνσταντινούπολης, το ορφανοτροφείο και τα σχολεία αποδίδονται, ενώ έρχονται μηνύματα πως σύντομα θα ανοίξει ξανά και η θεολογική σχολή. Αλλά τα θέματα της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης, που με τη Συνθήκη της Λοζάνης αφέθηκε εδώ στα πλαίσια της αμοιβαιότητας, παραμένουν ίδια όπως ήταν, και μάλιστα καθώς δεν λύνονται, χειροτερεύουν. Το κράτος κινείται στα σχολεία μας κατά το δοκούν και συνεχίζει να εφαρμόζει αυθαίρετες πρακτικές, δάσκαλοι από την Τουρκία ελάχιστοι έρχονται, δεν επιλύεται το συνεχιζόμενο επί 3 δεκαετίες πρόβλημα με τις μουφτείες, οι βακουφικές μας περιουσίες δεν λειτουργούν σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λοζάννης, οι περισσότερες άλλωστε λεηλατήθηκαν κιόλας (σ.σ.: !!!!!!!!). Και φυσικά ο Τουρκισμός, η εθνική μας ταυτότητα, δεν γίνεται δεκτός».

Στη συνέχεια μάλιστα ο τουρκοπράκτορας εκφράζει και τις προσδοκίες του από τη νέα κυβέρνηση, λέγοντας πως «εγώ περιμένω από αυτήν να επιλύσει αυτά τα θέματα. Η χώρα μας, με αυτά τα θέματα να παραμένουν για χρόνια ανεπίλυτα, δεν είχε κάποιο όφελος. Αντίθετα κατά τις τελευταίες εκλογές, οι άνθρωποι μας έδειξαν πως δεν εμπιστεύτηκαν τα μεγάλα κόμματα. Για αυτούς τους λόγους ζητάμε και περιμένουμε από αυτή την κυβέρνηση συνασπισμού, κινήσεις που θα ικανοποιήσουν την μειονότητα μας».

Είδατε λοιπόν που καταντήσαμε; Από τη μια η «αντιδημοκρατική» Ελλάδα, από την άλλη η…γεμάτη δημοκρατικές ευαισθησίες Τουρκία και στη μέση το φασιστοειδές της όργανο στη Θράκη να κάνει μαθήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και να…απαιτεί κι αμοιβαιότητα από πάνω! Αλλά τι περιμένετε, όταν το ξεσάλωμα των πρακτόρων της Άγκυρας κλιμακώνεται συνεχώς και κανείς επίσημος φορέας δεν διανοείται καν να προβάλει έναν υποτυπώδη έστω λόγο αντίδρασης; Τι περιμένετε, όταν το ίδιο υποκείμενο, λίγες μόλις μέρες πριν είχε κατηγορήσει τον (φερόμενο ως) πρωθυπουργό της (φερόμενης ως) χώρας με την κατηγορία της υποκίνησης σε «δολοφονίες Τούρκων», και δεν ίδρωσε πάλι ούτε ένα αυτί; Πολλά έχουνε να δουν λοιπόν ακόμη τα ματάκια μας. Πάρα πολλά…



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Δεν βλέπω Ρόλεξ. Πού είναι το Ρόλεξ; Τρανό σημείο του ποιητή; ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]