Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αυτοχειρία του Ελληνισμού η μη αποστολή δασκάλων στα σχολεία του εξωτερικού λόγω "κρίσης"

Του Εδμόνδου Κασιμάτη

Αποτελεί κοινής αποδοχής πεποίθηση ότι ο Ελληνισμός του Εξωτερικού επιβιώνει ανατρέχοντας στις αξίες και τα ιδανικά του Ελληνορθόδοξου πολιτισμού. Η Ελληνική παιδεία αποτελεί τον πυλώνα που συνδέει την Ελλάδα του έξω με την Ελλάδα του μέσα, τον Οικουμενικό με τον Ελλαδικό Ελληνισμό.
Χωρίς Ελληνική παιδεία ο Ελληνισμός της διασποράς καταδικάζεται σε θάνατο. Αφανίζεται κάθε πτυχή Ελληνικής συνειδήσεως σε άτομα που όχι μόνο γεννήθηκαν Έλληνες αλλά και θέλουν να είναι Έλληνες.

Η απόφαση μη αποσπάσεως Ελλήνων εκπαιδευτικών στα Ελληνικά εκπαιδευτήρια της διασποράς, βεβαιώνει ότι η Ελλάδα αυτοχειριάζεται. Ο Ελληνισμός αυτοκτονεί. Για λόγους δήθεν περιστολής των δαπανών καταδικάζετε αμετάκλητα στην απεμποληση της Ελληνικότητας επτά εκατομμυρίων Ελλήνων.

Η Ελλάς δεν μπορεί να ανεχθεί αυτό, η Έξωθεν επιβληθείσα εντολή από ύποπτα κέντρα θα βρεί την σύσσωμη αντίσταση του μαχόμενου Ελληνισμού.

Η Ελλάς που Αντιστέκεται ξέρει και να απαιτεί, ξέρει να δρα ώστε να επιτύχει τα υψηλά ιδανικά ενός πολιτισμού που εις πείσμα ξένων επιταγών θα επιβιώσει. Εάν είναι δυνατόν, επι παραδείγματι στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου να διδάσκονται τα Ελληνικά εδώ και 2,500 χρόνια, για να τα καταργήσουν σήμερα κάποια ανθρωπάρια, χαρτογιακιάδες και εγκάθετοι των τοκογλύφων. Πλανώνται.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Καθόλου περίεργο με τους δωσίλογους αυτούς....
    Είναι το ζητούμενο και το διαταχθέν !!!
    Στην Ελλάδα διαχρονικά καταστρέφουν την παιδεία, την ιστορία, τα ιδανικά, την αρχαία Ελληνική γραμματεία, τώρα επιχειρούν και την καταστροφή της θεικής Ελληνικής γλώσσας με την ...Γραμματική του Δημοτικού και οτιδήποτε έχει σχέση με Ελλάδα και Ορθοδοξία.
    Μόνο μηδενικά, ανύπαρκτοι και δωσίλογοι προδότες κυριαρχούν σήμερα στην Ελλάδα....
    Αυτοί φταίνε ή εμείς ....οι Έλληνες πατριώτες που τους αφήσαμε και ακόμη τους αφήνουμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]