Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μόντι: Έχουμε 10 μέρες να σώσουμε το ευρώ!


Δραματική έκκληση να βρεθεί άμεσα λύση για το ευρώ απηύθυνε ο Ιταλός πρωθυπουργός.
Ο Μάριο Μόντι είπε ότι απομένουν μόλις 10 μέρες για να σωθεί το ευρώ, βάζοντας το χρονοδιάγραμμα έως τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις 28 και 29 Ιουνίου, όπου και αναμένεται να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον της Ευρωζώνης.

Σήμερα ο Μάριο Μόντι θα φιλοξενήσει στη Ρώμη μια μίνι σύνοδο κορυφής με τους Μέρκελ, Ολάντ και Ραχόι, προκειμένου να καταλήξουν σε μια κοινή γραμμή πλεύσης για τη σύνοδο.

Σε συνέντευξή του στον Guardian και σε άλλες ευρωπαϊκές εφημερίδες, ο Μ.Μόντι δήλωσε ότι εάν αποτύχει η Σύνοδος Κορυφής της 28ης-29ης Ιουνίου, τότε «θα υπάρξουν σταδιακά περισσότερες κερδοσκοπικές επιθέσεις σε μεμονωμένες χώρες, ενώ οι πιο αδύναμες χώρες θα παρενοχλούνται».

Μόντι: Λεία των κερδοσκόπων η ΕΕ, αν δεν βρει λύση

Βορά στους κερδοσκόπους θα γίνει η ΕΕ, έαν αποτύχει να βρει μια συμφωνία στη σύνοδο κορυφής που θα πραγματοποιήσει στις 28 και 29 Ιουνίου στις Βρυξέλλες, εκτιμά ο ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα.

Στη συνέντευξη αυτή που δημοσιεύεται σε πολλές ευρωπαϊκές εφημερίδες, μεταξύ των οποίων ο Guardian και η ιταλική La Stampa, ο Μόντι προέβλεψε επίσης ότι, αν η οικονομική κατάσταση συνεχίσει να επίδεινώνεται, οι λαϊκές διαμαρτυρίες θα αυξηθούν.

«Θα υπήρχαν ολοένα και ισχυρότερες κερδοσκοπικές επιθέσεις εναντίον ορισμένων χωρών και μια παρενόχληση των ασθενέστερων χωρών», δήλωσε σύμφωνα με τον Guardian.

«Οι επιθέσεις αυτές θα έπλητταν όχι μόνον αυτούς οι οποίοι δεν θα είχαν σεβαστεί τους κανόνες που έχουν καθοριστεί από την ΕΕ, αλλά επίσης χώρες όπως η Ιταλία», πρόσθεσε.

Οι δηλώσεις του Μόντι έγιναν πριν αρχίσει σήμερα στη Ρώμη μια μίνι σύνοδος κορυφής ανάμεσα στους ηγέτες της Ιταλίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ισπανίας, η οποία πρόκειται να προετοιμάσει την προσεχή ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής που θα διεξαχθεί στις 28 και 29 Ιουνίου στις Βρυξέλλες.

Αν δεν προκυψει κανένα αξιόπιστο σχέδιο, «η λαϊκή απογοήτευση έναντι της Ευρώπης θα αυξηθεί», προειδοποίησε ο Μόντι.

«Για να βγούμε σε καλές συνθήκες απ' αυτή την κρίση της ευρωζώνης και της ευρωπαϊκής οικονομίας, είναι απαραίτητη περισσότερη ολοκλήρωση», επέμεινε επίσης, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα.

Όμως ακόμη και το παραδοσιακά φιλοευρωπαϊκό ιταλικό κοινοβούλιο είναι απρόθυμο να εμβαθύνει την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση για να απαντήσει στην κρίση, ανέφερε ο ιταλός πρωθυπουργός.

Τα ταλέντα μεσολαβητή του Μόντι θα χρειαστούν κατά τη σημερινή μίνι σύνοδο κορυφής, κατά την οποία οι ηγέτες των μεγαλύτερων οικονομιών της ευρωζώνης θα επιχειρήσουν μία προσέγγιση θέσεων, που σε μερικές περιπτώσεις είναι πολύ διαφορετικές, ώστε να βρουν κοινές λύσεις στη σοβαρή κρίση του χρέους που πλήττει τη νομισματική ένωση.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]