Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι G8 «θέλουν» την παραμονή μας στην Ευρωζώνη, αλλά…

Του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου

Ολοκληρώθηκε η σύνοδος των Αρχηγών των 8 ισχυρότερων οικονομιών της Υφηλίου (της ομάδας γνωστής ως G8) σε Αμερικανικό έδαφος, στο γνωστό Camp David της Πολιτείας Maryland το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Να θυμίσω ότι η Ομάδα είχε ξεκινήσει το 1975 ως G6 (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ιαπωνία, Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ) εξελίχθηκε τον επόμενο κιόλας χρόνο σε σε G7 με την είσοδο του Καναδά και κατέληξε ως G8 με την είσοδο της Ρωσίας το 1997. Η Ευρωπαϊκή Ένωση συμμετέχει χωρίς το δικαίωμα να φιλοξενήσει την Ομάδα των G8 ή να προεδρεύσει στη διαδοχική εναλλαγή προέδρων της Ομάδας.

Στην Σύνοδο που μόλις ολοκληρώθηκε είναι αλήθεια ότι ασκήθηκε πίεση στην Καγκελάριο κ Μέρκελ να γίνουν όλες οι δυνατές προσπάθειες για την παραμονή της Ελλάδας στο Ευρώ και την Ευρωζώνη…

Αλλά…

Αυτό το «Αλλά» είναι που προβληματίζει καθώς ΟΛΟΙ συμφώνησαν…

Αλλά…

Επέμεναν ότι αυτό μπορεί να γίνει ΕΦΟΣΟΝ η Ελλάδα τιμήσει τις υπογραφές της και προχωρήσει στην εφαρμογή ΟΛΩΝ των συμφωνηθέντων στα περιβόητα (και για πολλούς Έλληνες «κατάπτυστα»… Μνημόνια!...)

Δηλαδή ΝΑΙ είναι επιθυμητή η συνέχιση της παραμονής μας στο Ευρώ και την Ευρωζώνη, απεύχονται ΟΛΟΙ την βίαια έξοδό μας που θα προκαλέσει τρομερή οικονομική, ίσως και κοινωνική αναταραχή, αλλά ΠΡΕΠΕΙ να «Τιμήσουμε» τις υπογραφές και τις δεσμεύσεις που έκαναν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στα «Μνημόνια»…

«Προβληματίστηκαν» οι Αρχηγοί της Ομάδας G8 με την προφανή ανακολουθία όπου: Οι Ηγεσίες ΠΑΣΟΚ, ΝΔ (και για κάποιο χρονικό διάστημα και ΛΑΟΣ) και μαζί τους οι «δημοσκοπήσεις» να επιμένουν ότι 70% των Ελλήνων επιθυμούν την παραμονή της χώρας στο Ευρώ και την Ευρωζώνη και στις εκλογές της 6ης Μαΐου 70% των Ελλήνων να καταψηφίζει τα Κόμματα που είχαν υπογράψει τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ!...

Οι G8 διαπίστωσαν ότι κάτι δεν «στέκεται» και ομόφωνα δήλωσαν ότι οι οι εκλογές της 17ης Ιουνίου θα δώσουν την… απάντηση!
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Μήπως περιμένατε διαφορετική απάντηση; Ναι κάτι πρέπει να γίνει αλλά ... .

    Αλλά να τηρηθούν οι (αντισυνταγματικές) υπογραφές που έπεσαν και οι δεσμεύσεις που δόθηκαν. Παρένθεση, δέσμευση ήταν και το "λεφτά υπάρχουν", αλλά αυτά πρέπει να βρεθούν στον πάτο του ωκεανού όπου βρίσκεται "παρκαρισμένος" ο Τιτανικός.

    Το σιωνιστικό αδελφάτο της Ομερτά δεν πρόκειται να κάνει πίσω. Το πείραμα βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένονται τα αποτελέσματα με τον διαλύτη syrizaND που θα ρίξουν στις κάλπες.
    Άντε, και καλή χρυσή αυγή στο αδελφάτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειμαστε στο μεσον της εξελιξης ενος μεγαλου πειραματος που το εμπνευστηκε ο Κισσινγκερ και σταδιακα οι λεσχες και οι μασσονιες το υλοποιουν.Επελεγησαν οι Ελληνες για τη φημη που εχουν πασκοσμιως ως αντιστεκομενοι και δυσκολοκυβερνητοι.Μεχρι τωρα τους διαψευσαμε παταγωδως διοτι η αποχαυνωση του νεοελληνα τον φυλαξε απο ακραιες καταστασεις.Ομως τωρα θα τα επιταχυνουν τα πραγματα γιατι κουνιουνται κι αλλες χωρες και θελουν να προλαβουν.Να προλαβουν να γινουμε τετοιο παραδειγμα εξαθλιωσης που μπροστα μας η Αργεντινη τοτε να ηταν παραδεισος.Ομολογω οτι αν δεν ειχα μελετησει τις προφητειες των αγιων γεροντων,θα ειχα τρελλαθει,αλλα μονο απο κει διαφαινεται καποια ελπιδα, μετα απο κοπο,και αν ο λαος μας μεταστραφει και θυμηθει οτι ειναι Ορθοδοξος λαος που το εχει ξεχασει τελειως μεσα στη παρακμη του.Απο αλλου μην περιμενετε ΤΙΠΟΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε στεγανό κουτί

    Δεν ξέρω κατά πόσον οι προφητεύσαντες άγιοι γέροντες ήξεραν για την παρουσία στον ελλαδικό χώρο του ΚΚΕ και τον καταστροφικό ρόλο που κλήθηκε να παίξει στη σχεδιασθείσα διάλυση της δυστυχισμένης πατρίδας μας. Για να καταλάβουμε πόσο ολέθριος είναι ο ρόλος του, αρκεί να σκεφθούμε δυο πράγματα. Πρώτον, ότι τη δική του υστερική αντιβασιλική συνθηματολογία καθ΄ όλο το διάστημα από το ΄64 μέχρι το ΄67, ήρθαν οι απριλιανοί συνταγματάρχες να την κάνουν πράξη, και δεύτερον, ότι πάλι τη δική του συνθηματολογία κλήθηκε να εφαρμόσει ο αναπαυόμενος εις Παρισίους "εθνάρχης" Κ. Καραμανλής.

    Αναπόφευκτο επακόλουθο ήταν, στη συνέχεια, ο λαός να δώσει την προτίμησή του στον "χαρισματικό" λαϊκιστή και εισηγητή του αυριανισμού Ανδρέα Παπανδρέου. Ο εθνάρχης είχε ένα βρώμικο παρελθόν, ο χαρισματικός εξ Αμερικής ήταν πεντακάθαρος! Είχε λουστεί στην καθαρτική σιωνιστική κολυμπήθρα μεταβαλών το "όπιο του λαού" από θρησκευτικό που ήταν σε πολιτικό. Η πολιτική έγινε το παραισθησιογόνο μας με πλούσιο (και υπαρκτό) φαντασιακό περιεχόμενο.

    Ο λόγος για τον οποίο το ΚΚΕ επιβάλλεται να υπάρχει και να συντηρείται στο ελληνικό Κοινοβούλιο, είναι διότι αντλεί τις ιδέες του από τη Χριστιανοσύνη, πράγμα το οποία επιτρέπει την καταδολίευση του Ευαγγελίου με αποτέλεσμα ολοσχερή διαφθορά του εννοήματος της ζωή, που συνάπτεται με αυτή.

    Θα μπορούσε κάποιος να είναι αμυδρά αισιόδοξος. Όταν όμως βλέπει ότι ακόμη και σήμερα στις τάξεις των πραγματικά πατριωτών και εθνικιστών εμφιλοχωρούν άτομα, τα οποία δεν έχουν καταλάβει πόση ζημιά έχει γίνει από αυτή την άθεσμη σύζευξη κομμουνισμού και Χριστιανοσύνης, με συνέπεια την αποστροφή τους προς την Εκκλησία και τον "ιουδαιοχριστιανισμό" (σημ. είναι παράγωγο της σύζευξης), τότε αντιλαμβάνεται ότι αυτά τα μικρά περιθώρια αισιοδοξίας ελαχιστοποιούνται σε βαθμό εξαφάνισης. Αν τώρα σ΄ αυτά προσθέσουμε και την πολιτικοποίηση κλήρου και ιεραρχίας, μάλλον, θα πρέπει να αρχίσουμε να ανοίγουμε χαραμάδες (αισιοδοξίας) με τα νύχια μας στο στεγανό κουτί όπου βρεθήκαμε.

    Ωστόσο δεν πρέπει να χάνουμε την ελπίδα, φροντίζοντας όμως να μη την αφήνουμε μετέωρη, αφηρημένη, και ανυπόστατη. Όπως η ελευθερία είναι βγαλμένη από αίμα, σάρκα, και οστά, όμοια πρέπει να είναι και η ελπίδα της σωτηρίας μας. Ας συνεχίσουμε λοιπόν με πίστη προς την πατρίδα και αγάπη προς το έθνος, που διασώζει ως τα σήμερα το ελληνικό "Και ο Λόγος σάρξ εγένετο και εσκήνωσεν εν ημίν". Οι ευθύνες μας είναι τεράστιες και το βάρος που καλούμαστε να σηκώσουμε τεράστιο. Θα τα καταφέρουμε όπως πάντα.

    http://kyprianoscy.blogspot.com/2012/05/blog-post_4091.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]