Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Πάτρα είναι μία βόμβα που απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή

Η ακυβερνησία και η λαθρομετανάστευση αποτελούν "εκρηκτικό μίγμα" που μπορεί να φέρει τραγικά αποτελέσματα

Όσοι θυμούνται ακόμα τα αποτελέσματα της δολοφονίας Γρηγορόπουλου καλό είναι να κάνουν έναν παραλληλισμό της τότε κατάστασης με το σήμερα λίγο μετά τη δολοφονία του νεαρού Έλληνα στην Πάτρα.

Οι συνθήκες και τα αίτια που δημιούργησαν την εξέγερση μετά τη δολοφονία Γρηγορόπουλου όχι μόνο εξακολουθούν να υπάρχουν αλλά αυξήθηκαν με τρομερούς ρυθμούς.

1) Η γκετοποίηση συγκεκριμένων περιοχών (είτε από μετανάστες, είτε από άτομα που περιθωριοποιήθηκαν για διάφορους λόγους κ.ά)

2) Η αύξηση της οργής στις περιοχές αυτές – και τώρα γενικότερα – με την ψαλίδα
διαρκώς να μεγαλώνει στα διάφορα οικονομικά στρώματα

3) Η αύξηση της εγκληματικότητας και ειδικότερα στις γκετοποιημένες περιοχές λαμβάνοντας υπ’ όψιν και το γεγονός ότι η αδυναμία αποτελέσματος από την πολιτεία οδηγεί σε αύξηση της οργής και αντίδραση στο όποιο αρχικό αίτιο πχ όταν το αίτιο είναι η υπερβολική ύπαρξη μεταναστών η αντίδραση είναι εναντίον τους ενώ όταν το αίτιο είναι η ύπαρξη ομάδων περιθωριοποιημένων λόγω οικονομικών κριτηρίων η αντίδραση εμφανίζεται με λεηλασίες καταστημάτων.

4) Οι εξωθεσμικές πρακτικές των πολιτικών άκρων ( δεξιάς και αριστεράς)

Οι συνθήκες και τα αίτια μερικές φορές, αν όχι πάντα, μπορεί και να έχουν σχέση εξάρτησης μεταξύ τους και όπως καταλαβαίνει κάθε σκεπτόμενος πολίτης, μετά τη δολοφονία του νεαρού στην Πάτρα και τα γεγονότα που ακολούθησαν αλλά και όσων αναμένονται, τα ερωτήματα που δημιουργούνται στον έλληνα πολίτη είναι σημαντικά:

Γιατί δεν εφαρμόζουν όπως οφείλουν τους νόμους ;

Που είναι η ασφάλεια και η ισονομία που υποτίθεται ότι διαφυλάσσει το κράτος;

Προσθέστε στα προηγούμενα αίτια τα αισθήματα που δημιουργεί το προηγούμενο ερώτημα στον κάθε έλληνα πολίτη βλέποντας όλα αυτά που γίνονται τα δύο τελευταία χρόνια. για να έχετε ένα μείγμα εκρηκτικό, οργής και αγανάκτησης.

Απ’ τη μεριά των μεταναστών βάλτε αντίστοιχα αίτια
1) Ανυπαρξία κρατικής πολιτικής για το μεταναστευτικό
2) Εκμετάλλευση σε σημαντικό βαθμό ( από κράτος και ιδιώτες) και μερικές φορές συνθήκες εξαθλίωσης όσων προσπαθούν να επιβιώσουν έντιμα
3) Η ατιμωρησία σε μεγάλο βαθμό όσων επιλέγουν την ανομία
4) Η περιθωριοποίηση των μεταναστών ως έλλειμμα σχεδιασμού που να προβλέπει – επιτρέπει την ένταξή τους στον κοινωνικό ιστό.

Σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις της μεταπολίτευσης και ειδικότερα στις εκλογές που πέρασαν ο ελληνικός λαός στην συντριπτική του πλειοψηφία ψήφισε κόμματα που αποδοκιμάζουν ( και όχι μόνο φραστικά) φασίζουσες νοοτροπίες και πρακτικές .

Ως πότε το παρακράτος των άκρων και των κάθε λογής κουκουλοφόρων θα επιχειρεί να αλλοιώνει το αίτημα της πλειοψηφίας για ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Η Ελλάδα είναι αυτή τη στιγμή μια βόμβα έτοιμη να εκραγεί με τα όργανα του κράτους σε θέση θεατή και τα κόμματα να έχουν σαν προτεραιότητά τους τις επερχόμενες εκλογές. Είναι σίγουρο ότι απουσιάζει μια σειρά νόμων αλλά είναι επίσης σίγουρο ότι υπάρχει μια πλειάδα νόμων που είτε δεν εφαρμόζονται είτε εφαρμόζονται επιλεκτικά.

Ως πότε η τύχη της πλειοψηφίας, Η ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, θα είναι στα χέρια ομάδων απροσδιορίστου προελεύσεως και σκοπού;

Ή μήπως όλα αυτά δεν είναι τυχαία ;

Αυτή τη στιγμή που είτε διαβάζουμε στο διαδίκτυο, είτε γράφουμε το σχόλιό μας, διακυβεύεται η τύχη των επόμενων γενεών. Μακάρι να έχουν ένα καλύτερο μέλλον και καλύτερους πολιτικούς ταγούς. Τουλάχιστον καλύτερους από αυτούς της γενιάς που ξεπούλησε τα πάντα. Ακριβώς γι αυτό θα πρέπει έστω και τώρα το ελληνικό κράτος να αποδείξει την ύπαρξή του με πράξεις και όχι με εκ των υστέρων δηλώσεις..
Δηλώσεις που αιμορραγούν.

Γιάννης Μ.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]