Χωρίς τέλος το αλαλούμ και οι μεταλλάξεις του ΣΥΡΙΖΑ
Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει ανοίξει μέτωπο με τα ΜΜΕ, αλλά, ταυτόχρονα, παρατηρείται το οξύμωρο σχήμα η ηγεσία και τα στελέχη του να χρησιμοποιούν τα ίδια μέσα που καταγγέλλουν, στέλνοντας αντιφατικά μηνύματα για την πολιτική που θα ακολουθήσουν και προκαλώντας σύγχυση στον ελληνικό λαό. Είναι προφανές ότι, στην προσπάθειά τους να εμφανίσουν ένα -ανύπαρκτο στην πραγματικότητα- κυβερνητικό πρόγραμμα, δεν διστάζουν να εκφράσουν θέσεις που μπορούν να χαρακτηριστούν από επιπόλαιες και αντιφατικές μέχρι επικίνδυνες για τη χώρα και την παραμονή της στη ζώνη του ευρώ.
Είναι αδιανόητο το γεγονός ότι ένα κόμμα, το οποίο υποτίθεται ότι φιλοδοξεί να κερδίσει τις εκλογές και να κυβερνήσει, διαπνέεται από τέτοια πολυγλωσσία. Από τις τραπεζικές καταθέσεις και τα αναγκαστικά δάνεια μέχρι την ακύρωση του Μνημονίου και τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την παραμονή ή όχι της χώρας στο ευρώ, οι οβιδιακές μεταμορφώσεις του κόμματος με τις δεκάδες συνιστώσες είναι εντυπωσιακές.
Η πολυγλωσσία και η συνεχής εναλλαγή θέσεων που χαρακτηρίζουν τις τοποθετήσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εξυπηρετούν προεκλογικές ανάγκες και σκοπιμότητες, αλλά, παράλληλα, αποδομούν πλήρως τα επιχειρήματα των ίδιων για τη δυνατότητα διακυβέρνησης του τόπου. Γι’ αυτό θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών ένα κόμμα που δεν τα πάει καλά με την αξιοπιστία, αλλάζει θέσεις σαν τα πουκάμισα και θυμίζει μια μικρή… Βαβέλ.
Ιδού μερικά πρόσφατα παραδείγματα:
Από την «καταγγελία» στην «επανεξέταση». Και από την επανεξέταση «άλλα καταγγέλλουμε μονομερώς (τα εργασιακά) άλλα επαναδιαπραγματευόμαστε (όσα αφορούν συμβάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων) και άλλα δεν μπορούμε να τα ακυρώσουμε (χρηματοδότηση τραπεζών).
Είπε συγκεκριμένα, χθες, στον «Ant1» ο κ. Γ. Δραγασάκης: «Καταγγέλλω μια σύμβαση γιατί είναι απάνθρωπη, άχρηστη, καταστροφική. Την καταγγέλλω πολιτικά. Έρχομαι τώρα να την καταγγείλω νομικά, δηλαδή να σπάσω τη σύμβαση… Σε αυτή τη δεύτερη καταγγελία πρέπει να έχουμε σχέδιο διαχείρισης των συνεπειών. Διότι μέσα στην ίδια συμφωνία είναι τα εργασιακά μέτρα, τα οποία εμείς θα ακυρώσουμε αμέσως μόνοι μας, μονομερώς. Δεύτερον, είναι η χρηματοδότηση των τραπεζών, που δεν μπορούμε να την ακυρώσουμε, γιατί από αυτήν εξαρτάται η χρηματοδότηση και ρευστότητα της οικονομίας. Τρίτον, είναι άρθρα των συμβάσεων που αντίκεινται στο γενικό Σύνταγμα και σε διεθνείς συμβάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που αυτά θα τα ακυρώσουμε μετά όμως τη συζήτηση και τη διαπραγμάτευση…
Ήθελα να κατανοηθεί ότι το μνημόνιο έχει μέσα τρία πράγματα, άλλα μπορούν να καταργηθούν άμεσα και μονομερώς. Αλλά δεν μπορούν να καταργηθούν αν δεν υπάρξει συμφωνία και να σχεδιάσουμε πως θα τα αντιμετωπίσουμε»
Ενώ ο κ. Β. Πριμικήρης, επίσης στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ,επιμένει ότι «ξεκάθαρα καταγγέλλουμε το μνημόνιο» και «μπορεί να μην αποφύγουμε το πιστωτικό γεγονός».
Είπε επίσης, χθες, ανάμεσα στ’ άλλα, στον τηλεοπτικό σταθμό “Alpha”: «Στο ζήτημα του μνημονίου λέμε ξεκάθαρα ότι εμείς το καταγγέλλουμε. Δεν είναι δυνατόν να πορευτούμε με μνημονιακές πολιτικές. Τελεία. Για το ζήτημα του χρέους πρέπει να δούμε πως δημιουργήθηκε το χρέος… Το πιστωτικό γεγονός μπορεί και να μην το αποφύγουμε. Υπάρχει περίπτωση με την οποιαδήποτε κίνηση που θα κάνουμε να μπει θέμα πιστωτικού γεγονότος».
Την ίδια στιγμή οι Συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ συγκρούονται για το αν θα κάνουν ως κυβέρνηση δημοψήφισμα, αφού αποτύχουν όλα όσα λένε για το μνημόνιο.
Έτσι, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βούτσης δήλωσε πρόσφατα (στη ΝΕΤ) ότι θα προχωρήσουμε σε δημοψήφισμα.
Για το ίδιο θέμα, χθες, στον “Ant1”, ο κ. Γ. Δραγασάκης δήλωνε: «Αυτό ανάγεται στο κεφάλαιο διαχείριση κρίσεων…Αν με το plan B εννοείτε έξοδο από το ευρώ, εγώ τέτοιο plan b δεν το θέλω. Το plan B θέλω εντός της Ευρωζώνης, διότι θεωρώ ότι εκεί έχω συγκριτικά πλεονεκτήματα».
Απαντώντας μάλιστα στο ερώτημα: «δημοψήφισμα ή όχι στην Ε.Ε., ναι ή όχι στο ευρώ», τόνισε: «Εγώ προσωπικά λέω όχι».
Αυτά είναι....
ΑπάντησηΔιαγραφήΑσκέρι οπλαρχηγίσκων με ιδεοληψίες και μπούκα-ντού !
Από την μιά μεριά ορισμένα ακούγονται καλά, από την άλλη άλλα ακούγονται εξωπραγματικά και από άλλη μεριά ειδικά τα σχετικά με τα Εθνικά Θέματα και την λαθρομετανάστευση άκρως επικίνδυνα έως τραγικά.
Αν από τις συνιστώσες ορισμένες δεν ομογενοποιηθούν ή δεν αποβληθούν από το κυρίως σώμα.... τότε γράψε λάθος
Πάντως η γενική αλλαγή προς καταλαγή και λογική αντιμετώπιση του προβλήματος δεν είναι κακή.
Μέχρι να υπάρξει κοινός βηματισμός των συνιστωσών, με λογική,σχεδιασμό, καλή επεξεργασία και αξιολόγηση ενεργειών και στόχων αλλά και κάποιο όραμα, δουλειά δεν γίνεται.
Θα μου πείτε αλάζουν οι ξερόλες ιδεοληπτικοί ?
Αν δεν αλάξουν (χθες..) πρόβλημά τους
Επειδή βούλιαξε το πΑΣΟΚ, το σύστημα θέλει και πάλι δικομματισμό για να συνεχίσει να δουλεύει τους καναπεδάτους και αφελείς. Μη και στραφούν σε καμιά πιο ριζοσπαστική και ακραία λύση και τους χαλάσει η συνταγή. Και ετοίμασαν από χρόνια πριν τον Τσίπρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κανένα πρόγγραμα αλλά εξαπατά, παραμυθιάζει και απλώς κάνει γενικές προτάσεις που αρέσουν στο απογοητευμένο - μουδιασμένο κοινό. Μοιάζουν δηλαδή οι προτάσεις του με τον παλαιότερο "ύμνο των μαύρων σκύλων" του Κηλαϊδόνη (στα παπάκια λέμε ναι, στα γατάκια λέμε ναι στους ροκάδες λέμε ναι στους μουσάτους λέμε ναι, όχι στους τεχνοκράτες όχι και στους ξενέρωτους) και ό,τι πιάσει και σε όποιον πιάσει. Ομως στην πράξη είναι κόμμα προορισμένο να κάνει τα ίδια ακριβώς με ΠΑΣΟΚ ΝΔ σε όλα τα θέματα π.χ. μνημόνια, λαθρομετανάστες κλπ. Για παράδειγμα, προσπάθησε ο ΓΑΠ να σταματήσει τις διαμαρτυρίες εναντίον του μνημονίου, προτείνοντας δημοψήφισμα "Ευρώπη και ευρώ ή χάος" . Οταν βρει τα σκούρα και ο ΣΥΡΙΖΑ στο ίδιο ακριβώς δημοψήφισμα θα καταλήξει. Επίσης, και στο θέμα των λαθραίων, δεν θα τολμήσει να πει όχι στο Δουβλίνο 2 και επομένως θα συνεχίσουμε να τους έχουμε εδώ. Γι΄αυτό θα πρέπει (μαζί με ΠΑΣΟΚ ΝΔ) να του κόψουμε το βήχα ΣΥ-ΡΙ-ΖΑ.
ΑπάντησηΔιαγραφή