Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ψηφίστε μνημόνιο ή ξου…

Της Μιχαλούς

Η χώρα δεν αντέχει να πληρώνει «εκβιασμούς». Δεν αντέχει άλλο τα αποτυχημένα πειράματα. Την ίδια αδιέξοδη συνταγή!!! Είναι σε όλους πασιφανές πια ότι τα μνημόνια έχουν επιδεινώσει ανεπανόρθωτα τα οικονομικά μεγέθη της σε σχέση με το 2009. Οι περικοπές μισθών-συντάξεων, οι νέες φορολογικές επιβαρύνσεις, οι μειώσεις προσωπικού την ίδια ώρα που ανατιμώνται προϊόντα και υπηρεσίες έχουν τινάξει στον αέρα τα νοικοκυριά.

Και όμως οι Ευρωπαίοι επιμένουν στην ίδια αποτυχημένη συνταγή …Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο ακόμη και παραμονές των εκλογών μας ζήτα τη συνέχιση της πολιτικής εσωτερικής υποτίμησης, τονίζοντας ότι το κόστος εργασίας θα πρέπει να μειωθεί κατά 15% την περίοδο 2012-2014, ώστε να αποκατασταθεί η ανταγωνιστικότητα μας!!!

Την ίδια ώρα κινδυνολογούν με την έξοδο της χώρας μας από την ευρωζώνη, για να καταφέρουν μας «μαντρώσουν»

Καθόλου τυχαίες δεν είναι οι τελευταίες αναφορές για το ίδιο θέμα στις ευρωπαϊκές φυλλάδες τις δύο τελευταίες ημέρες…

Πρώτη και καλύτερη η γερμανική εφημερίδα Die Welt τονίζει ότι η Ελλάδα θα κληθεί να εγκαταλείψει το ευρώ σε 12 μήνες. Ειδικότερα το δημοσίευμα που βασίζεται στις προβλέψεις της επενδυτικής εταιρείας Threadneedle αναφέρει, ότι «Η Ελλάδα θα εγκαταλείψει εντός του επομένου έτους την ευρωζώνη…

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και το Focus το οποίο επισημαίνει ότι από την έκβαση των εκλογών σε Ελλάδα και Γαλλία θα κριθεί το μέλλον του ευρώ.

«Η 6η Μαΐου μπορεί να αποβεί μοιραία μέρα για το ευρώ» επισημαίνει με πηχυαίους τίτλους. Την άποψη αυτήν εκφράζει ο αρθρογράφος στις οικονομικές σελίδες της διαδικτυακής έκδοσης του Focus, συνδέοντας τους λόγους των φόβων του με τις εκλογές που θα γίνουν την ίδια μέρα στην Ελλάδα και την Γαλλία.

Ποιος βέβαια δεν θυμάται τη δήλωση- μήνυμα της Κριστίν Λαγκάρντ, επικεφαλής του ΔΝΤ, που μίλησε για «χρεοκοπία της Ελλάδας» στο βαθμό που δεν επικρατήσουν τα κόμματα του Μνημονίου.

Τελικά μήπως έχουν δίκιο και η μόνη διέξοδος είναι η έξοδος της χώρας μας από την Ευρώπη.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. Οι επιλογες που διαμόρφωσαν
    (1)μεσα στο euro & ΕΕ (μνημονειο)
    (2) εξω απο ΕΕ και euro(αντιμνημονειο)
    & οι δυο ειναι απο την "σκυλα στην χαριβδη.."
    το (3) σεναριο επιλογης αποτελειτε απο θεωρητικα ψηγματα που θελουν μεσα & με ελιγμους να δωσουμε βιοσιμες & ικανοποιητικες λυσεις..εχοντας στην "φαρετρα" (γιατι οχι) υποψην το γεωστρατηγικο πλεονεκτημα της θεσης & του πλουτου
    (υλικου & πνευματικου) .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εφ' όσον και εάν φθάσουμε στο σημείο μηδεν (δηλ.στην πλήρη εξαθλίωσι μεγάλου μέρους του εγχωρίου αστικού πληθυσμού..χωρίς τροφή, στέγη, στοιχειωδέστατη τάξι και με ανυπαρξία ΑΜΕΣΗΣ ελπίδος για ανάταξι) οικονομικώς (προκειμένου να μην συμβούν αιματοβαμμένες καταστάσεις) δύο τινα δύνανται να συγκρατήσουν τις απευκταίες εξελίξεις...είτε στρατιωτικός νόμος (προβλέπεται από το σύνταγμα) δεσμευμένης χρονοδιάρκειας με λαική δημοκρατία εισοδηματικής αναγκαστικής διαχειρήσεως, εκτός φυσικά ευρωπαικών θεσμών...είτε κατ' εξαίρεσιν δικαίωμα της Ελλάδος να ζητήση ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ των εκτός της χώρας καταθέσεων, ΧΩΡΙΣ επιβαρύνσεις των δικαιούχων και κανονική συνέχισι των προβλεπομένων συνθηκών, λειτουργιών κλπ με μία θεμελιώδη εξαίρεσι..ΕΘΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΥΨΗΛΟΤΑΤΩΝ ΔΑΣΜΩΝ στα εισαγόμενα είδη κλιμακωτά αναλόγως της καταναλωτικής ή κεφαλαιουχικής ιδιότητός των.
    Η εξ αυτού του λόγου οικονομική διαδικασία θα επιτρέψη την "ζητουμένη" εσωτερική υποτίμησι εκεί που ΠΡΕΠΕΙ δηλ. στον κύκλο κερδών εξ εισαγωγών, που αυτή την στιγμή είναι ΥΒΡΙΣ να υπάρχουν και τη άφεσι της εγχωρίου "αναπνοής" να συνεχίση να ασθμαίνη και αργότερα να επανέλθη!
    Το μέτρο επίσης οφείλει να συνοδεύεται από την "διάσωσι" των απανταχού απολυμένων (με εισοδηματικά κριτήρια και όχι περιουσιακά, εφ' όσον δεν υφίσταται κτηματαγορά αυτήν την στιγμή...εκτός εάν εγκαθιδρυθή τράπεζα παγίων, που υποχρεωτικώς θα "αποζημιώνη" γιά την προσφορά ακινήτων στο ύψος των τιμών που "χαρατσώνονται" αυτά δηλ. των αντικειμενικών) με ευρωπαικά κονδύλια που θα προκύψουν από την μεταφορά πόρων που διατίθενται γιά την συντήρησι των λαθρομεταναστών συν ότι άλλο χρειάζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ Κωνσταντίνε μήπως γνωρίζεις πώς μπορεί να ελέγξει κάποιος την γνησιότητα των αποτελεσμάτων των εκλογών;
    Είναι πολλά αυτά που παίζονται από το αποτέλεσμα και ίσως οι φανεροί και αφανείς κυβερνώντες να το αλλοιώσουν. Ήδη εμφανίσθηκαν δημοσκοπήσεις που δίνουν στα κόμματα των μνημονίων ΠΑΣΟΚ ΝΔ σύνολο 170 εδρών. Προετοιμάζουν τον κόσμο για νοθευμένο αποτέλεσμα!

    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΜΠΕΔΩΣΤΕ ΤΟ , η κατοχικη Λαιλαπα ΠΟΤΕ δεν θα φυγη με εκλογες .
    Θα χυσουν ΠΟΛΥ Ελληνικο αιμα πριν ξεκουμπιστουν ( οι υπηρετες τους πρωτα και μετα Βαρβαροι ευρωπαιοι) .
    Δεν καταλαβαινετε , οτι , οχι μονο θα "κυβερνησουν" τα ρεμαλια του κοινοβουλιου , αλλα θα εχουν και αρκετους για να καταλυσουν ΠΑΝΤΕΛΩΣ την ταξη , αλλαζοντας το Συνταγμα.
    Περασαν στην δευτερη φαση του σχεδιου . Αφου δεν προσκυνησαμε , θα μας αποκεφαλιζουν ΕΝΑΝ ΕΝΑΝ μεχρι του τελευταιου στο γενος Ελληνα .
    Μην ξεχνατε οτι ο Γ' Πυρηνικος ΠΠ ειναι στο +1 , για οσους παρακολουθουν τα δρωμενα εκτος Ελλαδος .

    ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ '41 , μας προειδοποιησε ο Θεος , με το στομα των Αγιων Γεροντων .
    ΕΝΑ ΟΠΛΟ θα σωση , μεχρι και 100 ψυχες .
    ΓΥΡΙΣΤΕ την πλατη στους υιους του Σκοτους και ναστε ετοιμοι για αλλα...πραγματα .
    ΜΕΤΑΝΟΙΑ - ΠΡΟΣΕΥΧΗ - ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ .Αυτα ειναι που πρεπει να απασχολουν και οχι αν ο ταδε αρλεκινος ειπε ετσι στον δεινα προσκυνημενο .ΕΙΝΑΙ ΚΕΝΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ . Ειναι κολπο της προπαγανδας .
    ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ! Αν εσεις που υποτιθεται εχετε καταλαβει την προδοσια , κοιτατε δεξια και αριστερα για σωτηρες και σαν πανικοβλητο κοπαδι τρεχετε εστω και νοητικα , απο σταυλο σε σταυλο , τι θα κανουν οι αλλοι που ακομη κοιμουνται τον υπνο του δικαιου ;

    Ο ΘΕΟΣ ΜΕΘ'ΗΜΩΝ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλά οι δημοσκοπήσεις είναι γνωστό το πως παρουσιάζονται....
    Πως μπορεί να ελεγθεί του ότι δεν θα γίνει νοθεία στις εκλογές αυτές ?
    Ποιός μπορεί να το ελέγξει?
    Τα αντιμνημονιακά κόμματα έχουν την δυνατότητα ?
    Μπορεί και την ημέρα των εκλογών να γίνουν έκτροπα, ώστε σημαντικό τμήμα του Λαού ( μεγάλες ηλικίες κυρίως) να φοβηθούν να πάνε στις κάλπες.
    Ότι όμως και να ετοιμάζουν οι προδότες, ο Λαός δεν πρέπει να φοβηθεί και να δώσει την ετυμηγορία του και να τους στείλει στα τάρταρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]