Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Καμμένος ή Μνημόνιο;

Γράφει ο Όθων Ιακωβίδης

H καθεστώσα (πολιτική και οικονομική) Ολιγαρχία που έχει καταλύσει τη Δημοκρατία μας και μας κυβερνά τα τελευταία χρόνια, οδηγώντας μας στην αιχμαλωσία του Μνημονίου, κατάφερε (με την επιστημονικά μελετημένη, άκρως εντατική και εξευτελιστικά χυδαία προπαγάνδα της) να αποπροσανατολίσει το διακύβευμα των εκλογών και να αφήσει, έτσι, μετέωρη τη λαϊκή απαίτηση για ένα πατόκορφο ξήλωμα αυτής της εγκληματικής Ολιγαρχίας με μία Συντακτική Εθνοσυνέλευση που θα έφερνε ένα νέο Σύνταγμα, οξυγονωμένο με μεγάλη δόση Άμεσης Δημοκρατίας.
Έτσι, το περισσότερο που μπορούμε (εμείς οι ανένταχτοι στα κομματικά τσιφλίκια) να ελπίζουμε και να ζητούμε, είναι μία ανατροπή της προδιαγεγραμμένης πορείας της αιχμαλωσίας μας και της παράδοσής μας στις κατοχικές δυνάμεις και στα εδώ τσιράκια τους, που προελαύνουν και καταλαμβάνουν ένα-ένα τα οχυρά της ζωής μας, ανεμίζοντας το φλάμπουρο του Μνημονίου, μαζί με τα σημαιάκια της Νού Δού και του ΠαΣοΚ.

Κάτι τέτοιο, αν μπορέσει να επιτευχθεί, δεν θα είναι μικρό πράγμα. Τουναντίον, μπορεί να αποτελέσει το πρώτο σκαλί για να μπορέσουμε να πηδήξουμε “μέσα στη παράγκα, για να τη γκρεμίσουμε”....

Αλλά, ας δούμε ποια είναι τα στοιχεία που συνθέτουν την πραγματικότητα, στη σημερινή συγκυρία, τρεις εβδομάδες προ των εκλογών:

1. Ο εκλογικός νόμος χαρίζει στο πρώτο κόμμα (χωρίς άλλη προϋπόθεση) δώρο 50 εδρών .

2. Η ΝΔ (κόμμα που έχει δεσμευτεί στην Ευρωπαϊκή ηγεσία για τη συνέχιση του Μνημονίου) προηγείται στις δημοσκοπήσεις με 16-19% και δείχνει ότι θα είναι το πρώτο κόμμα, ενώ το Πα.Σο.Κ (ο σημαιοφόρος του Μνημονίου) δείχνει ότι θα παλαίψει για τη δεύτερη θέση με 12-14 % περίπου.

3. Η στάση της “Αριστεράς”, συνολικά, στο να μη θέλει να συσπειρώσει τις καταγραφόμενες δυνάμεις της (που όλες οι δημοσκοπήσεις τις μετρούν στο πρωτοφανές 35 – 38%) αποδεικνύει την παντελή ανυπαρξία βούλησής της να κυβερνήσει ή να ελευθερώσει την Ελληνική κοινωνία από την αιχμαλωσία της στο Μνημόνιο. Η “Αριστερά”, έχοντας (με τα παραπάνω στοιχεία) ξεπεράσει, στο σύνολό της, κάθε ιστορικό προηγούμενο σε αύξηση φίλων της, φαίνεται να έχει εξαντλήσει τα όρια υποδοχής ψηφοφόρων.

4. Λαμβάνοντας υπ' όψη τα παραπάνω δεδομένα, προβάλλει, σαν βεβαιότητα, πλέον, η συνέχιση της σημερινής (Μνημονιακής) συγκυβέρνησης ΝΔ με Πα.Σο.Κ, ίσως με τη βοήθεια και της ΔΗΜΑΡ. Αυτό είναι που θέλουν και οι επικυρίαρχοι δυνάστες μας και είναι ήδη συμφωνημένο και υπογεγραμμένο, μεταξύ όλων αυτών. Γι' αυτό, εξ άλλου, οι επικυρίαρχοι επέτρεψαν τις εκλογές ... Η κατάληψη των πρώτων θέσεων από αυτό το εγκληματικό δίδυμο, θα τους δώσει το δικαίωμα να επικαλούνται τη Δημοκρατική Αρχή της “κυρίαρχης πλειοψηφίας” ( την οποία θα καμώνονται και θα παρουσιάζουν ότι έχουν, με τον “πειραγμένο” εκλογικό Νόμο που δωρίζει 50 κίβδηλες έδρες στο πρώτο κόμμα) και, κρυπτόμενοι πίσω από αυτήν, να εξαπολύσουν πογκρόμ εξαφάνισης κάθε αντίθετης άποψης, φωνής και ανθρώπων.(Ο νόμος της “εχθροπάθειας” - του Καστανίδη - δεν ψηφίσθηκε για να γίνει ταπετσαρία τοίχου, ούτε η πρωτόγνωρη αύξηση του αριθμού και της εκπαίδευσης ειδικών δυνάμεων καταστολής διαδηλώσεων και η, πρωτοφανής και αντισυνταγματική, μετάκληση ξένων τέτοιων δυνάμεων, δεν έγινε για να παρελαύνουν...).

5. Η δυναμική που εμφανίζει το κόμμα του Πάνου Καμμένου, (έφθασε ήδη το 11%, μέσα σε ενάμιση μήνα από την ίδρυσή του) δείχνει ότι αποτελεί μία δύναμη ικανή να στερήσει τη ΝΔ από την πρώτη θέση, αρκεί το 1/3 των σημερινών “ψηφοφόρων” της ΝΔ να μεταπηδήσει στο κόμμα του Καμμένου. Αυτό δεν είναι καθόλου απίθανο, δεδομένου ότι ο μέσος οπαδός του κόμματος αυτού βρίσκεται πιό κοντά στην (αντι-Μνημονιακή) θέση του Καμμένου από ότι στη (Μνημονιακή) θέση της ΝΔ, μετά και την τεράστια και άθλια κωλοτούμπα που έκανε ο Σαμαράς δικαιολογώντας τη στάση του με το ίδιο επιχείρημα του ΓΑΠ (“εθνική ανάγκη”) το οποίο,τότε, χλεύαζε μαζί με όλους τους Νεοδημοκράτες.... Το 1/3 της (δημοσκοπούμενης) δύναμης της ΝΔ, είναι 6% περίπου. Αν η ΝΔ χάσει 6%, μένει με 12-13%, ενώ οι “Ανεξάρτητοι Έλληνες” του Καμμένου, πάνε στο 16-17%, ποσοστό που τους δίνει την πρώτη θέση στις εκλογές, άρα και το “δώρο” των 50 βουλευτικών εδρών, (χωρίς να υπολογίσουμε την προσχώρηση ψηφοφόρων και από άλλες πλευρές στο κόμμα αυτό).

Σημείωση: Όλα τα ποσοστά που αναφέρονται παραπάνω, κινούνται στον Μέσο Όρο όλων των δημοσκοπήσεων και εκφράζουν πρόσθεση ψήφου, χωρίς την αναγωγή τους, μετά τον υπολογισμό και των “αναποφάσιστων”.

Αυτή είναι, εν ολίγοις, η ψυχρή πραγματικότητα, αν θέλουμε να τη βλέπουμε χωρίς έγχρωμα γυαλιά, συμπάθειες, αντιπάθειες και κομματικές προκαταλήψεις.

Με άλλα λόγια, σήμερα, Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΌΤΗΤΑ ΤΗΣ ΤΡΈΧΟΥΣΑΣ ΣΥΓΚΥΡΊΑΣ, είτε μας αρέσει, είτε όχι, υπαγορεύει: “Καμμένος ή Μνημόνιο”.

Αυτή την πραγματικότητα πρέπει να λάβουν υπ' όψη τους όλοι όσοι διατείνονται ότι το πρώτο που τους μέλλει είναι η απαλλαγή μας από το Μνημόνιο.
Όλα τα άλλα, είναι φληναφήματα και αποπροσανατολιστικές φλυαρίες για να θολώνουν αυτή την απτή, ορατή και απλή πραγματικότητα, από όσους άλλα σκέφτονται και άλλα λένε.

Από τη γενική αυτή αναφορά, εξαιρείται μόνον ο Μίκης Θεοδωράκης που έδωσε, εις μάτην, όλες του τις δυνάμεις, σωματικές και νοητικές, για τη δημιουργία ενός ευρύτατου και νικηφόρου Μετώπου Αντίστασης ενάντια στις εγκληματικές δυνάμεις που μας έχουν αιχμαλωτίσει στις φυλακές του Μνημονίου.

Και, για να είμαστε δίκαιοι, πρέπει να πούμε ότι ο μόνος που προσήλθε σ' αυτή την πρόσκληση του ΜΘ με το πνεύμα της παραίτησης από κομματικά ταμπού και συμφέροντα, ήταν ο Πάνος Καμμένος, όπως προκύπτει από δημοσιοποιημένα κείμενα του Μίκη.
Ο καθένας μπορεί να φανταστεί ποιά θα ήταν σήμερα η κατάσταση, με ένα αντι-μνημονιακό μέτωπο ΣΥΡΙΖΑ/ΚΑΜΜΕΝΟΥ που θα είχε τις στεντώρειες πατριωτικές φωνές των Μίκη Θεοδωράκη, Μανώλη Γλέζου, Γιώργου Κασσιμάτη, να φωνάζουν γι' αυτό...

Αφού (με ευθύνη της Αριστεράς)δεν μπόρεσε ο Μίκης Θεοδωράκης, μέσα από τις εκλογές αυτές, να δώσει στη χώρα αντι-μνημονιακή ηγεσία, αυτό επιχειρείται τώρα , με πολύ μικρότερες δυνάμεις, αλλά με αξιοσημείωτη γενναιότητα, από τον Πάνο Καμμένο.

Αυτή η πραγματικότητα, υποχρεώνει όλες τις γνήσια αντι-Μνημονιακές δυνάμεις που διάσπαρτες παίρνουν μέρος στις εκλογές, (αυτές που έχουν πρώτιστο στόχο τους τη δραπέτευσή μας από την αιχμαλωσία του Μνημονίου), να συνταχθούν με τη μόνη δύναμη που μπορεί να αλλάξει την προδιαγεγραμμένη (από τους επικυρίαρχούς μας) πορεία των πραγμάτων προς συνέχιση της συγκυβέρνησης ΝΔ/Πα.Σο.Κ, κάνοντας την ΕΚΠΛΗΞΗ, που θα πλήξει αναπάντεχα την προσχεδιασμένη εξέλιξη των σχεδίων κατάκτησης και υποδούλωσής μας.

Η σύνταξη αυτή, υπαγορεύεται από τους εξής τρείς λόγους:

1. Για να επιχειρήσουν, συντασσόμενες, (οι γνήσια αντι-Μνημονιακές δυνάμεις) να σπάσουν το δίδυμο της βέβαιης συγκυβέρνησης ΝΔ/Πα.Σο.Κ, δίνοντας ένα ηχηρό ράπισμα στους επικυρίαρχούς μας και ένα μήνυμα σε όλο τον κόσμο πως, οι Έλληνες δεν είναι διατεθημένοι να χάσουν, έτσι, αμαχητί, την Ελευθερία τους. Η νίκη ενός αντι-Μνημονιακού κόμματος, θα αποτελέσει λαϊκή απάντηση στο ΔΝΤ με παγκόσμια απήχηση και θα πυροδοτήσει πολιτικο-οικονομικές εξελίξεις όχι μόνο στο εσωτερικό, αλλά και διεθνείς.

2. Προκειμένου να αποτελέσουν, (οι γνήσια αντι-Μνημονιακές δυνάμεις)μέσα στο κόμμα αυτό στηρίγματα που, αφ' ενός θα αποτρέψουν την (πιθανή) διολίσθηση του κόμματος σε θέσεις “Μνημονιακές” και συγχωρητικές για τους ενόχους του εγκλήματος της φτωχοποίησης της Ελληνικής κοινωνίας και αφ' ετέρου θα δουλέψουν και θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για τη συγκρότηση της απαιτούμενης Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης που θα φέρει το ποθούμενο Σύνταγμα, ώστε να ξηλωθεί οριστικά και αμετάκλητα η οικογενειοκρατούμενη Ολιγαρχία που μας κυβερνά και διαιωνίζει την Εξάρτησή μας από έξωθεν επίβουλες δυνάμεις .

3. Ο τελευταίος λόγος που επιβάλλει τη σύνταξη των γνήσια αντι-Μνημονιακών δυνάμεων με τους “Ανεξάρτητους Έλληνες” του Πάνου Καμμένου, ώστε να βγουν πρώτο κόμμα, είναι, ίσως, και ο σπουδαιότερος όλων: Η “επόμενη μέρα” των εκλογών αυτών, δεν αποκλείεται να πυροδοτήσει δραματικές εξελίξεις στο εσωτερικό, καθώς η αδυναμία του τέρατος (της καταστροφικής και εγκληματικής κομματοτρεφόμενης Ολιγαρχίας) να διατηρήσει την κυβέρνηση της χώρας, θα το οδηγήσει (πιθανώς) σε σκοτεινές ατραπούς για την παρακράτηση της Εξουσίας, πάσει θυσία και με κάθε τρόπο. Η κατάκτηση της πρώτης θέσης στις εκλογές αυτές, δίνει εξαιρετικά προνόμια αποτελεσματικής παρέμβασης στις οποιεσδήποτε εξελίξεις, θεμιτές ή αθέμιτες, στο πρώτο κόμμα που καθίσταται κυρίαρχος των εξελίξεων.

Αυτοί οι τρεις σπουδαίοι λόγοι, επιβάλλουν να επιχειρηθεί με κάθε δύναμη η κατάκτηση της πρώτης θέσης από τους διευρυμένους από όλες τις αντι-Μνημονιακές δυνάμεις “Ανεξάρτητους Έλληνες” του Πάνου Καμμένου, του μόνου που έδωσε απτά δείγματα πατριωτισμού, ανιδιοτέλειας, αποφασιστικότητας και γενναιότητας, για την υπεράσπιση των αδιαπραγμάτευτων που οι άλλοι, όχι μόνο διαπραγματεύτηκαν, αλλά παρέδωσαν, αμαχητί, σε ξένες δυνάμεις. Και του μόνου που πέταξε το κομματικό του καπίστρι, για να υπηρετήσει το πραγματικό του καθήκον.

Και, ας μη μας διαφεύγει ότι, η κάθε “προηγούμενη μέρα” διαμορφώνει και προδιαγράφει την “επόμενη μέρα” της.

Ας φροντίσουμε, λοιπόν, (σαν ψηφοφόροι) για την “επόμενη μέρα” (των εκλογών) ώστε να μας φέρει πιό κοντά στην απόδρασή μας από την αιχμαλωσία μας στο Μνημόνιο και στις δυνάμεις που, αρχικά, δημιούργησαν μεθοδικά όλες τις προϋποθέσεις για να το φορτωθούμε και, τελικά, μας το φόρεσαν στο λαιμό, σαν βρόγχο που στραγγαλίζει την Εθνική Κυριαρχία και Ανεξαρτησία μας και πνίγει την Ελευθερία μας.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

8 σχόλια :

  1. Συμφωνούμε με το έξοχο άρθρο και την ενδελεχή ανάλυση του κ. ΄Οθωνα Ιακωβίδη. Και οι θέσεις που αναπτύσσει μαζί με την τελικη πρότασή του θα έπρεπε να αποτελέσουν ένα μικρό εγχειρίδιο ευρείας διάδοσης,κάτι σαν μπροσούρα ας πούμε για λογαριασμό όλων των πολιτών.
    Το εύχομαι και το ελπίζω.
    Κύριε Ιακωβίδη από έναν πρεσβύτερό σας βετεράνο των εκλογικών αναμετρήσεων,εύγε σας για την τόσο χρηστική σας παρέμβαση.
    Και Καλή ελληνική Λαμπρή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα ψηφίσω τελικά κι εγώ Καμμένο , αν και τα περι Ευρωπαικης πορείας της Χώρας που μας είπε δεν με βρίσκουν σύμφωνο αλλά κάθετα αντίθετο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απο την εποχη των Περσικων πολεμων μεχρι σημερα η διχονοια και οι εμφυλιοι ακολουθουν το εθνος μας σαν μαυρη καταχνια.Μετα απο καθε λαμπρη σελιδα, μια μαυρη.Ως και ο εθνικος μας ποιητης την συμπεριελαβε στον εθνικο μας υμνο.Τα κομματικα παθη [για τους αδαεις] και τα συμφεροντα [για τους διαπλεκομενους] μπορει να μας οδηγησουν για αλλη μια φορα σε επικινδυνα μονοπατια.Μπορει να προσπαθησουν και να μας σπρωξουν σ αυτα.Πρεπει να επικρατησει ψυχραιμια και νηφαλιοτητα γιατι εχουμε και ωρολογιακες βομβες ετοιμες να απασφαλιστουν [βλ. μεταναστες].Ο λαος πρεπει να λειτουργησει σαν περιφρουρηση της συνταγματικης ταξης και οχι σαν πρωτεργατης σε εκτροπα.Τα ματια ολων θα ειναι στραμμενα πανω μας και το παραμικρο μας λαθος θα το εκμεταλλευτουν.Πρεπει να λειτουργησουμε συντεταγμενα, οπως αλλοι λαοι που τα καταφεραν και οχι με οδηγο το θυμικο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ό αντιμνημονιακός αγώνας του Καμμένου και του κάθε Καμμένου, είναι η νέα "μόδα". Είναι η νέα τάση που αρέσκονται κάποιοι να ακολουθήσουν.

    Όπως π.χ έλεγε κάποτε ο Ανδρέας "έξω οι βάσεις" "ΕΟΚ κ ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο.
    Γι΄αυτά φώναζε... και αυτά υπηρέτησε πιστά.

    Ειδικά το αντιμνημονιακό τυράκι, του σκοπίμως παραφουσκωμένου Καμμένου, έχει ένα και μοναδικό στόχο. Να στερήσει την αυτοδυναμία της Ν.Δ. και να διασώσει το Πασόκ.
    Να εξυπηρετήσει ακριβώς αυτούς που θέλουν συγκυβέρνηση.
    Τέτοιες "φόλες" τα τελευταία χρόνια φάγαμε πολλές.
    (βλ. Καρατζαφέρη)
    Άν την φάμε και τώρα...
    Θα μας φορέσουν καπέλλο έναν Παπαδήμο ή και τον ίδιο ακόμα και τελειώσαμε....
    Ξαφνικά και όλως τυχαίως φουσκώνουν Καμμένο και Χρυσή Αυγή?
    Άν δεν ήταν βαλτοί του συστήματος δεν θα τους ανέφεραν καν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμφωνώ κι εγώ απόλυτα με το άρθρο.Παρακολουθώ τις φωνές του Πάνου Καμμένου δυο χρόνια τώρα. Η στάση του είναι σταθερή και εκτιμώ ειλικρινής. Τα αριστερά κόμματα αρκούνται δυστυχώς απλά να βλέπουν ανεβασμένα ποσοστά χωρίς διάθεση διακυβέρνησης. Αρα συμβιβασμό με την ιδέα της αντιπολίτευσης και της εκ του ασφαλούς διαμαρτυρίας. Αυτό θα συνεχίσει την ίδια κατάσταση. Και δεν εννοώ μόνο το Μνημόνιο. Εννοώ την ίδια φιλοσοφία πολιτικής από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Αυτό θέλουμε? Ελπίζω αυτό το ποσοστό του έως 20% που εμφανίζεται αναποφάσιστο,να έχει μεν αποφασίσει την τιμωρία των ΝΔ,ΠΑΣΟΚ αλλά να μην έχει απλά καταλήξει που θα εμπιστευτεί την ψήφο του.Ελπίζω ακόμα όταν θα έρθει η ώρα να αποφασίσει να σκεφτεί με ποιο τρόπο η ψήφος του δεν θα δώσει συνέχεια στον προσχεδιασμένο θάνατο της Πατρίδας μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμε
    15 Απριλίου 2012 12:54 μ.μ. ,

    Αυτοδυναμια η ΝΔ δεν θα επαιρνε ποτε ακομα κι αν δεν υπηρχε ο Καμμενος!
    Μεχρι και πριν την ιδρυση του κομματος του, η ΝΔ επαιρνε ψιχουλα!
    Ειδικα απο την στιγμη που οι μασκες επεσαν και ο Σαμαρας αποδειχθηκε εξισου μνημονιακος με το ΠΑΣΟΚ,η ΝΔ επεσε ακομα περισσοτερο!
    Ο μοναδικος στοχος δυστυχως ειναι αλλος και οχι αυτος που περιγραφεις:
    Να μην επιτραπει η εισοδος στην Βουλη εξωκοινοβουλευτικων πατριωτικων δημοκρατικων κινηματων που τα ΜΜΕ δεν προβαλλουν και να προβαλλεται συνεχως ο Καμμενος και οι "λιποταξιες" βουλευτες της ΝΔ!
    Ετσι διατηρουν ολοι τις βουλευτικες τους εδρες!
    Οι απατεωνες αριστεροι μεσω μερικης αυξησης στα ποσοστα τους θα παιρνουν ακομα μεγαλυτερες κρατικες επιχορηγησεις,δεν θα αναλαμβανουν καμια ευθυνη,δεν θα αποδεχτουν καμια συνεργασια,πλην ΔΗΑΡ ως δεκανικι του ΠΑΣΟΚ,
    και ολα μελι- γαλα!
    Το ιδιο συστημα με τους ιδιους απατεωνες!
    Εν τουτοις ακομα κι αν η ΝΔ ειχε αυτοδυναμια,δεν θα ειχε καμια απολυτως σημασια,διοτι κουμαντο κανουν οι δανειστες και εχει συνυπογραψει σε αυτη την προδοσια και η ΝΔ!
    Εντολες εκτελουν ολοι τους!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. πολυ καλο αθρο ψηφιζω καμενο τον παρακουλουθω 2χρονια πατριωτικη σταση και ελληνικη και πολυ σταθερη απο την αρχει και φυσηκα ελληνας και οχι δοσηλογος πρεπει να τον φερουμε πρωτο για να τελιωνουμε με τους μπασταρδους εγω κανω αγωνα δεν εχω κανενα οφελος πρεπει να δουμε την ελλαδα λευτερη ρε γαμοτο και οχι σκλαβομενει στους δοσιλογους του μπατσοκ και της νδ και κατα επεκταση στο 4 ραιχ του χουφτεν και ραχεμπαν και τομψεν λοιπον βλαξ νεοδημοκρατη πως εστανεσε που ψηφηζεις σημπηληδη ορε ορνι πασοκε πως νιωθεις εθνικα περηφανα και τημημενα γερατια που σε πουλησαν ολοι μαζει ορε χοχολοι των κοματων του δοσηλογισμου πως εστανεστε που ψηφηζετε τουρκογλου και βγενει σημπηληδης η θα ψηφησεις κομανετσι και θα φγει τουρκογλου ορε νεοδημοκρατη πως εστανεσε που εχεις αρχηγο τον αβανταδορο του μπατσοκ επι πολα χρονια νεα δημοκρατια ειμουν 40 χρονια παντα πουλημενος με ειχαν και τωρα με προδωσαν τελειως καμενο να τους καψω και αγων να ελθει πρωτος για να μην εχουν καμια ευκερια οι προδωτες ορε μακακα νεοδημοκρατη ζηταει να του λυσεις τα χερια για να κυβερνισει εδω μησοδεμενα τα ειχε και σε προδωσε στο μεγαλειοτου φαντασου να του λυσεις τελιως τα χερια ορε μαλακα και θα σε πνηξει ορε σοντοβολο πολητικο ορε ζωων με αγατσα ορε με δουκα ορε με μπασιακο ορε με σημπηλιδη ορε και τοσα αλλα προδοτακια καθαρματακια και μησελληνες που ειναι ορε θα μας θαψουν ζωντανους ορε καλυτερα δεν ειναι να τους θαψουμαι εμεις μαλακοπιτουρα για τι ορε τους προσκηνας μα τοσο μακακα ςεισαι που πιστευεις αυτες τις αρλουμπες που λενε ξυπνα ελλην πετα την τσιμπλα απο τα ματια και θαψτους και μην μενεις μαλακοπιτουρας ορε διαληστε το συστημα του σαλα βαζει την γυναικατου στο επικρατιας και ο ψυχαρης τον γιοτου μα ποσο μαλακας εισαι ορε νεοδημοκρατη δεν σου εμηνε ιχος ελληνησμου μεσασου τι επαθες ορε μορανες τελιως τι φοβασε να μην κυβερνησει το μπατσοκ αυτο αυτοδιαληθηκε απο μονοτου ο τουρκογλου δεν εχει καμια τυχη ψυλα το κεφαλι και πολεμα τους προδωτες και πρεπει αυτη την φορα να τελιωνουμε ειναι η μοναδηκη μας ευκερια κωννος αγραφιωτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εδω χρειαζεται να ψηφισουμε ο,τι ενοχλει το συστημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]