Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

10 δημοσιογράφοι τα έπαιρναν από την ΕΥΠ

Δέκα δημοσιογράφοι φαίνεται να πληρώνονται από την ΕΥΠ σύμφωνα με αποδείξεις πληρωμών οι οποίες έχουν τα ονόματά τους.

Οι αποδείξεις αυτές έχουν ημερομηνία είσπραξης 10-11-12 Ιανουαρίου για την περίοδο του Β εξαμήνου του 2011. Τα ποσά μάλιστα που αναγράφονται στις αποδείξεις και που φέρεται να έχουν πάρει σύμφωνα με αυτές οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι τα ονόματα των οποίων γνωρίζουμε και φαντάζομαι δεν είμαστε οι μόνοι, είναι 30.000 ευρώ ως και 50.000 ευρώ.

Ανάμεσα στους 10 είναι μόνο μία γυναίκα η οποία εργάζεται σε τηλεοπτικό σταθμό στον οποίο τηλεοπτικό σταθμό εργάζεται κι ένας από τους άνδρες δημοσιογράφους που φαίνεται σύμφωνα με τις αποδείξεις να συνεργάζεται με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και να πληρώνεται.

Άλλος ένας μάλιστα δημοσιογράφος από τα ονόματα αυτά, εργάζεται σε τηλεοπτικό σταθμό και οι υπόλοιποι είναι συνεργάτες εφημερίδων .

Στις αποδείξεις αυτές φαίνεται να έχουν υπογράψει οι δημοσιογράφοι αυτοί και δίπλα ακριβώς υπάρχει και η υπογραφή της υπαλλήλου που τους πλήρωσε.

Στην περίπτωση του Βασίλη Χήτου που ενεπλάκη το όνομά του στην ίδια ιστορία υπήρξε αντίδραση και από τον ίδιο και από το κόμμα του μιλώντας για πλαστή του υπογραφή και γι αυτό ο συνάδελφος κατέφυγε ήδη στη δικαιοσύνη. Ενδεχομένως το ίδιο να έχει συμβεί και με τους τους υπόλοιπους οκτώ συναδέλφους . Όμως το ερώτημα είναι ένα αν οι αποδείξεις είναι πλαστές, τότε ποιοι είναι αυτοί που φτιάχνουν αυτές τις αποδείξεις και ποιοι τις διακινούν. Τι στόχο έχουν ρίχνοντας λάσπη στα ονόματα συναδέλφων και τι κερδίζουν από αυτή την ιστορία. Παράλληλα αν η συνεργασία των συναδέλφων ήταν πραγματική με την ΕΥΠ υπήρχε περίπτωση μια τέτοια υπηρεσία να έκοβε αποδείξεις για μυστικές υπηρεσίες που θα τις παρείχαν οι πράκτορές της; Θέλει και λίγο φαντασία η ιστορία.

Το έγκλημα πάντως είναι ότι κυκλοφορούν παντού τα ονόματα των συναδέλφων και διασύρεται το όνομά τους και κανείς δεν κάνει τίποτα. Διότι κάπως έτσι έχει βγει το όνομα στους δημοσιογράφους «αλήτες ρουφιάνοι» κι εμείς τελικά ενώ υποτίθεται έχουμε την μεγαλύτερη εξουσία στα χέρια μας, αυτήν της ενημέρωσης δεν μπορούμε να διαχειριστούμε ούτε το ίδιο μας το συμφέρον. Πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξει τέλος σε αυτό το θέμα που χτυπάει γι άλλη μια φορά τους δημοσιογράφους και μάλιστα με την χειρότερη κατηγορία : αυτήν της ρουφιανιάς.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

10 σχόλια :

  1. "Πάσσαλος πασσάλω εκκρούεται"..και στους καιρούς μας, που η μόνη σχεδόν κινητήριος δύναμη είναι το τζάμπα χρήμα που κόβει η μηχανή... χωρίς βαθύ κράτος (που όλες οι όμορες χώρες έχουν!!)τίποτε δεν στέκεται όρθιο..ας έκαναν σωστά τουλάχιστον την δουλειά τους!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι Ρωμαίοι έλεγαν: Sic transit gloria mundi...
    Που σημαίνει: Έτσι περνάει η δόξα του κόσμου αυτού...

    Κουίζ: Ποιός από αυτούς τους υψηλά αμοιβόμενους και σκληρά εργαζόμενους "δημοσιογράφους", που το χειμώνα ήταν στο απώγειο της δόξας τους, πιστέυει πως κάποια μέρα, πιθανώς σύντομα, οι χωριάτες (οι υπόλοιποι) θα τους κυνηγάνε με τσουγράνες και πυρσούς; Αν απαντήσετε "κανένας", κερδίζετε. Το πρόβλημα είναι πως όπως φαίνεται, μάλλον υπερτιμούν τον εαυτό τους και νομίζουν πως αυτή η κοροϊδία μπορεί να κρατήσει για πολύ ακόμα...

    ΥΓ kafeneio.gr, μην εξίστασαι και τόσο για τον διασυρμό των κατακημένων συνεδέλφων σου. Για να καταλάβετε τι μεγάλη ζημιά έχει πάθει η φάρα σας, ειδικά από τα τερτίπια των παραπάνω, πλέον κανείς δεν λυπάται που σας καταλήστεψαν το ταμείο, ελέω PSI! Δύο φορές μάλιστα, την πρώτη φορά με τη μετατροπή των καταθέσεων του ταμείου σε άχρηστα ομόλογα, με κούρεμα τους αμέσως μετά και στη συνέχεια με την αρπαγή 1 δις από τραπεζικούς λογαριασμούς της ΤτΕ! Εσείς θα πρέπει να δείτε ποιόν υπηρετείτε πιστά εδώ και δύο χρόνια και τι ανταλλάγματα παίρνετε στην τελική για αυτό... Οι εργοδότες σας, δεν είναι ακριβώς... αξιόπιστοι. Στην τελική, θα σου πουν, όταν κάποιος πουλάει τη ψυχή του στο Διάβολο, ξεχνάει πως ο Διάβολος μπορεί να του τη φέρει ανά πάσα στιγμή, γιατί ακριβώς είναι ο Διάβολος... Ας προσέχατε...

    Έτσι την επόμενη φορά που θα ακούσετε "υπογράψτε εδώ κ.Ξεπουλίδη / κα. Προδότου, για να παραλάβετε τα 50.000, έναντι υπερεσιών" να τους πείτε πως ο κυρ Γιάννης δεν σας το επιτρέπει και πως είναι θέμα πολιτικής του σταθμού... Α ναι, και φτάνει με αυτή τη συντεχνιακή κλάψα! Πλέον είστε στο ίδιο καζάνι με τους υπόλοιπους. Καλώς ορίσατε στο Μνημόνιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ; Ο ΧΗΤΟΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΠΗΓΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ή ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ. ΚΑΙ ΕΡΩΤΩ. ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΔΙΝΟΥΝ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΗΓΕ ΣΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΕΥΠ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝΗΚΕΙ Η ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ; ΠΟΙΟΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΠΟΙΟΝ ΚΥΡΙΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ ΤΩΝ “ΠΑΡΤΑΚΗΔΩΝ”;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Α ρε λαμόγια, πάτε να το θάψετε κι αυτό... Ένας θεός ξέρει πόσα φάγατε και αφορολόγητα μάλιστα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγώ φίλε Κωνσταντίνε θα διαφωνήσω με το συντάκτη του briefingnews.gr που έγραψε το άρθρο προσπαθώντας να καλύψει τους δημοσιογράφους και θα συγχαρώ τους υπεύθυνους του "Ελ. Τύπου" που αποκάλυψαν το θέμα. Επιτέλους κάθε κατεργάρης στον πάγκο του... Αρκετά πια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προσωπικά, θα σταθώ κάπου ανάμεσα. Εάν κάνουμε την υπόθεση πως ο Χήτος ήταν συνεργαζόμενος με την ΕΥΠ, εάν η απόδειξη είναι γνήσια, εάν το ποσό αντιστοιχεί στην ποιότητα της εργασίας και των πληροφοριών που παρείχε ως δημοσιογράφος, τότε δημιουργούνται πολύ σημαντικά ερωτήματα.
    - Είναι ο μόνος δημοσιογράφος που συνεργάζεται με την ΕΥΠ; Αν όχι, γιατί δεν δημοσιεύονται τα ονόματα των υπολοίπων;
    - Εάν όντως εργάζεται ή συνεργάζεται με την ΕΥΠ και δεδομένου του απόρρητου που υπάρχει στις σχέσεις αυτές, μήπως θα πρέπει να διωχθεί η "πηγή" της διαρροής, αφού εξέθεσε πράκτορα (ή συνεργαζόμενο) θέτοντας πιθανότατα εν κινδύνω κάποια επιχείρηση που αυτή τη στιγμή (ή και κατά το παρελθόν) υλοποιείται;
    - Εάν όλα όσα προσάπτει η εφημερίδα στον κ. Χήτο είναι αληθινά, τότε έχουμε αποκάλυψη πράκτορα που τιμωρείται άμεσα από το σχετικό νόμο περί απορρήτου λειτουργίας της ΕΥΠ. Γιατί δεν κινήθηκε κάποιος εισαγγελέας; Μήπως επειδή δεν συντρέχει λόγος, λόγω ακυρότητας της απόδειξης πληρωμής;
    - Δεδομένης της αντιπαλότητας του κ. Χήτου με το παρόν πολιτικό σύστημα, μήπως πρόκειται για μέτρο άσκησης πίεσης εναντίον του; Εάν είναι αληθή τα όσα καταγράφονται στο δημοσίευμα δεν θα έπρεπε να έχουν παρέμβει τα κόμματα και να ζητήσουν ειαγγελική έρευνα και ποινικές ευθύνες και παραιτήσεις από την ηγεσία (πολιτική και μη) της ΕΥΠ, η οποία επέτρεψε την είσοδο σε μη εγκεκριμένα πρόσωπα και την διαρροή εγγράφου από τα απόρρητα των απορρήτων της;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τέλος, αν ψάχνουμε για "κατεργάρηδες", μήπως θα πρέπει να ανοίξουμε τον "φακό" στους δημοσιογράφους ή μήπως θα πρέπει ακόμη και να τον εστιάσουμε σε πολύ συγκεκριμένα πρόσωπα μέσα στην ΕΥΠ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ε, ναι! Δεν μπορεί να διαρρέει ένα έγγραφο (υποθέτοντας ότι είναι γνήσιο) από μία υπηρεσία που έχει σχέση με την ασφάλεια της χώρας (αλλά αποδεικνύεται πως ούτε τα δικά της συρτάρια δεν μπορεί να ασφαλίσει) και να μην υπάρχουν κυρώσεις!!! Δεν γίνεται αυτό. Η μόνη περίπτωση είναι η "απόδειξη πληρωμής" να είναι πλαστή. Εάν είναι γνήσια, έπρεπε ο εισαγγελέας (που έχει οριστεί από την Βουλή να παρακολουθεί τα της ΕΥΠ) να έχει παρέμβει απαιτώντας καρατομήσεις, διατάσσοντας άμμεσα προφυλακίσεις και παραπέμποντας τον αρμόδιο υπουργό για πλημμελλή άσκηση καθηκόντων που εκθέτει την εθνική ασφάλεια της χώρας. Ας σοβαρευτούμε πια με το συγκεκριμένο θέμα και ας εστιάσουμε στο γιατί, στο πως και από ποιούς βγήκε στη δημοσιότητα ένα θέμα που αποτελεί μέρος των επτασφράγιστων μυστικών της συγκεκριμένης υπηρεσίας. Για να το κλείνω σαν θέμα, λοιπόν, είτε πρέπει να μπούνε κάποιοι (πολύ συγκεκριμένοι) άμεσα στη φυλακή, είτε η συγκεκριμένη υπηρεσία δεν λειτουργεί καν όπως ο νόμος ορίζει, αλλά έχει γίνει κομματικό και εκδοτικό παραμάγαζο. Τι από τα δύο ισχύει; Δεν γνωρίζω. Δεν θέλω να γνωρίζω. Αλλά είμαι σίγουρος πως αυτή η κατάσταση πρέπει να τελειώσει εδώ και τώρα. Η χώρα περνάει πολύ δύσκολες στιγμές. Οι "επιτήδειοι" και οι ανίκανοι πρέπει να απομακρυνθούν τάχιστα γιατί με την πράξεις ή τις παραλείψεις τους δημιουργούν μείζον θέμα εθνικής ασφάλειας, ελέω -προφανώς- κάποιας συντεχνιακής ή πολιτικής-κομματικής ίντριγκας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]