Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τρέχοντας έφυγαν οι Ινδοί από τη ΣΕΚΑΠ


Να γιατί δεν επενδύει κανείς στην Ελλάδα

Την απογοήτευσή του για την πορεία των διαπραγματεύσεων σε ότι αφορά στην πώληση της ΣΕΚΑΠ, εξέφρασε με ανακοίνωσή του το Ελληνο-Ινδικό Επιμελητήριο. Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά, "το επιμελητήριο εκφράζει την βαθιά του απογοήτευση για την οδυνηρή εξέλιξη της πρώτης - ιστορικής - προσπάθειας ινδικής εταιρίας να επενδύσει στη χώρα μας μετά την ανακοίνωση της Αγροτικής Τράπεζας ότι η Ινδική εταιρία Bommidala απέσυρε τη προσφορά της για την αγορά της Ελληνικής καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ".

Το επιμελητήριο εκτιμά ότι η χώρα μας έχασε περίπου 26 εκατομμύρια ευρώ για την αγορά του 50% της εταιρίας και επιπλέον 17 εκατομμύρια ευρώ επενδύσεις. Επίσης στη συμφωνία προβλεπόταν η διατήρηση των υπαρχόντων θέσεων των εργαζομένων αλλά και η δημιουργία 100 νέων θέσεων εργασίας και εξηγεί ότι η ινδική επένδυση ναυάγησε "διότι ξαφνικά απεκαλύφθη ότι η ΣΕΚΑΠ είχε και άλλα πολλά χρέη, 10 εκατομμύρια ευρώ περίπου σε φόρους, που η Ελληνική πλευρά τους τα απέκρυψε. Επιπρόσθετα, η ΣΕΚΑΠ χρωστούσε αρκετά εκατομμύρια ευρώ φόρους στις Ηνωμένες Πολιτείες από το αποτυχημένο της άνοιγμα στην Αμερικανική αγορά πριν από 14 χρόνια. Είναι σαφές, ότι, εάν η Bommidala αγόραζε τη ΣΕΚΑΠ, αμέσως το Αμερικανικό δημόσιο θα κάτεσχε περιουσιακά στοιχεία της, αφού η Ινδική εταιρία έχει μεγάλες επενδύσεις στην Αμερική".

Δυστυχώς, συμπληρώνει το επιμελητήριο, "η πρώτη Ινδική επένδυση κατέληξε σε κακό Ελληνικό παράδειγμα για την Ινδική αγορά".

Το επιμελητήριο σημειώνει ότι τη στιγμή που η χώρα έχει ανάγκη, όσο ποτέ άλλοτε, τις επενδύσεις "οι αρμόδιοι παράγοντες της πολιτείας εξακολουθούν να χειρίζονται το λιγότερο με ερασιτεχνισμό τα ζητήματα της ανάπτυξης. Είναι οι επιλογές τους και τα μέτρα που λαμβάνουν, υπεύθυνα για αυτή την κατάσταση. Αν κάτι χρειαζόμαστε σήμερα είναι η αξιοπιστία. Και σύμφωνα με τις αποκαλύψεις της μέχρι στιγμής ειδησεογραφίας, δεν τη διαθέτουν. Κάποτε θα αντιληφθούν ότι οι επενδυτές δεν είναι υποψήφια θύματα αλλά μελλοντικοί συνεργάτες και εταίροι στην κοινή προσπάθεια για ανάπτυξη και ευημερία".
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]