Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δημοκρατία σε «γύψο» από «τα λαμόγια της πωλητικής»

Σε προληπτικές συλλήψεις προχώρησαν αυτοί που θα έπρεπε να έχουν ήδη συλληφθεί και να βρίσκονται στον Κορυδαλλό

Μέσα στον ορυμαγδό των αυστηρότατων μέτρων πρόληψης αλλά και καταστολής των αντιφρονούντων παριστάμενων στη παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2012, ελάχιστα έγιναν γνωστά απ΄ όσα συνέβησαν στη Θεσσαλονίκη την παραμονή της επετείου.

Με τακτική που παραπέμπει σε άλλες εποχές -και περισσότερο σε χολλυγουντιανού τύπου ταινίες αναφερόμενες φυσικά στην επικράτεια των ΗΠΑ- ο σερίφης του ΥΠΠΟ αποφάσισε με οδηγίες να εφαρμόσει το δόγμα του «προληπτικού πολέμου».

Έτσι το Σάββατο 24 Μαρτίου 2012 στη Θεσσαλονίκη, 15 άτομα οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια, ως ύποπτοι για ταραχές, με ένταλμα για προληπτική προσαγωγή αφού προηγουμένως διενεργήθηκε έρευνα στα σπίτια τους.

Και φυσικά δεν τους επετράπη η παρουσία στην παρέλαση με απόλυτα φασιστικούς όρους. Η αλήθεια είναι ότι η προσαγωγές δεν έφεραν κανένα άλλο αποτέλεσμα παρά μόνο την ενημέρωση ότι στις μέρες μας μπορεί να μην παρακολουθούν χαφιέδες με μαύρα γυαλιά, σηκωμένους γιακάδες, στημένοι σε γωνίες αλλά πολλές κάμερες με υψηλή ανάλυση!

Κάνουν την ίδια δουλειά –ίσως καλύτερα!- ενώ ο εκφοβισμός των πολιτών παραμένει ο βασικός στόχος ανασφαλών και μη δημοκρατικών καθεστώτων.

Ποιά Δημοκρατία άραγε επικαλούνται οι ηγέτες της χώρας μας όταν κάνουν χρήση καμερών παρακολούθησης, ελεύθερων σκοπευτών και μεταλλικών κιγκλιδωμάτων στην επέτειο του Αγώνα για Ανεξαρτησία;

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]