Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μέρκελ: Θα ήταν «καταστροφική» μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ


«Η ευρωζώνη θα γινόταν απίστευτα εξασθενημένη» δήλωσε στο BBC

Η γερμανίδα καγκελάριος, Ανγκελα Μέρκελ, μιλώντας σε τηλεοπτική συνέντευξη στο BBC – η οποία θα μεταδοθεί τη Δευτέρα – εκτίμησε ότι θα ήταν «καταστροφικό» να επιτραπεί στην Ελλάδα να εγκαταλείψει την ευρωζώνη, που θα γινόταν έτσι «απίστευτα εξασθενημένη».

«Εχουμε πάρει την απόφαση να ανήκουμε σε μια νομισματική ένωση. Είναι μια απόφαση όχι μόνο νομισματική, αλλά και πολιτική», δηλώνει...
η Ανγκελα Μέρκελ.

«Θα ήταν καταστροφικό αν λέγαμε σε μία από τις χώρες που έχει αποφασίσει να είναι μαζί μας: ''Δεν σας θέλουμε πια''», πρόσθεσε.

«Εξάλλου οι (ευρωπαϊκές) συνθήκες δεν το επιτρέπουν. Οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο αναρωτιούνται: ''Ποιος θα είναι ο επόμενος;'' Η ευρωζώνη θα γινόταν απίστευτα εξασθενημένη», συνέχισε.

Πρόσθεσε επίσης ότι η Ελλάδα, που ήταν το αντικείμενο δύο ευρωπαϊκών σχεδίων διάσωσης, έχει μπροστά της ένα «μακρύ και δύσβατο δρόμο» αλλά θα ήταν ένα «τεράστιο πολιτικό λάθος να της επιτραπεί» να εγκαταλείψει το ευρώ.

«Η κατάσταση είναι πολύ τεταμένη. Η Ευρώπη, και ιδίως η ευρωζώνη, είναι σε κρίση. Η κρίση αυτή είναι η συνέπεια της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και έχει προκαλέσει συζητήσεις πολύ σκληρές σε πολλές χώρες», πρόσθεσε η Άνγκελα Μέρκελ, όταν ρωτήθηκε για την ανάδυση ενός αντιγερμανικού αισθήματος στην Ελλάδα.

«Εχουμε θυελλώδεις συζητήσεις στα κοινοβούλιά μας και χρησιμοποιούμε σκληρές λέξεις. Ομως ευτυχώς έχουμε μάθει να επιλύουμε τις διαμάχες μας ειρηνικά».

Η Ανγκελα Μέρκελ επαναβεβαίωσε επίσης την υποστήριξή της στην παρουσία της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση παρά την άρνηση του Ντέιβιντ Κάμερον να ενταχθεί στο νέο ευρωπαϊκό δημοσιονομικό σύμφωνο.

«Η Βρετανία πρέπει να γνωρίζει ότι στη Γερμανία θέλουμε μια Βρετανία ισχυρή μέσα στην ΕΕ, είναι κάτι το οποίο πάντα επιθυμούσαμε και πάντα θα επιθυμούμε», είπε.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Βεβαίως κυρία μου!!!! και ευχαριστούμε θερμώς που.... εσείς θέλετε να μας πουλάτε τα ακριβά προιόντα σας που θα αγοράζουμε με τριτοκοσμικούς μισθούς στα ΔΙΚΑ σας πολυκαταστήματα..πηγαίνοντας με τα ΔΙΚΑ σας μεσα συγκοινωνίας..αφου πρώτα επικοινωνήσουμε μεταξύ μας με τις ΔΙΚΕΣ σας τηλ. υπηρεσίες και συσκευές και μετα θα καθήσουμε στα ΔΙΚΑ σας πολυεθνικά φαγάδικα και καφε και με ότι περισσέψει θα ψωνίσουμε την επομένη στα ΔΙΚΑ σας σουπερμαρκετ κλπ κλπ και στο τέλος του χρόνου θα πρέπει να βρούμε τα χαράτσια να πληρώσουμε τις ΔΙΚΕΣ σας δεη-ευδαπ-ασφάλειες, τις ΔΙΚΕΣ σας εφορίες- που θα μας ελέγχουν με ηλεκτρονικα τσιπ...και επειδή δεν έχουμε να σας δώσουμε θα μας κατάσχετε την δημόσια και ιδιωτική περιουσία μας και θα εγκατασταθήτε ως κύριοι με βούλα στην χώρα μας με τους μελαμψούς νεοδούλους σας να σας υπηρετούν, γιατί βεβαίως δεν σας αρέσουν τα μούτρα μας και εμεις θα πάρουμε τα βουνά...ή γκασταρμπαιτερ όπου μας υποδείξετε....δηλ. μια ωραία ατμόσφαιρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ετσι ακριβως θελουν να μας καταντησουν,σαν του μεταναστες μεσα στη ιδια μας τη χωρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το ωραιο ειναι οτι εν οψη των δικων τους εκλογων,θα αρχισουν να ξερνανε και καμια μαλακια .και οχι τιποτα αλλο,αλλα για να μην νομιζουμε οτι ειμαστε απλα καχυποπτοι.Ο αλλος ο παπαρας απο το EFSF ειπε οτι οχι μονο δεν τους εχει στοιχησει τιποτα αλλα εχουν και κερδος 15δις ευρω το ετος απ τα δανεια στην Ελλαδα,μονο!Στο focus μαλιστα.δεν πανε να κατσουν τωρα στο δαχτυλο λεω γω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]