Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Παλιές δημοσκοπήσεις διαβάζουν οι τροϊκανοί;


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Αν καταλάβαμε καλά, αυτά που μετρούν αυτόν τον καιρό οι δημοσκόποι είναι η οργή, η αγανάκτηση, η απελπισία, το τρομερό τράνταγμα από όσα αδιανόητα συμβαίνουν στη χώρα.

Και πάνω απ’ όλα μετρούν τα αποτελέσματα της ικανότητας κάποιων να αρπάζουν την ευκαιρία για να εκμεταλλευτούν τις αρετές-ελαττώματα της φυλής μας (εγωισμός, αψίκορο πάθος και ιδιοτροπία της στιγμής, κατά Κικέρωνα), μιλώντας στο θυμικό και μετατρέποντας σε εργαλείο την περιέργεια του Έλληνα.

«Δεν με νοιάζει, εγώ θα δοκιμάσω», μου είπε προχτές στο τηλέφωνο μια φίλη, που ετοιμάζεται να λάβει μέρος στην επανάληψη του γνωστού ιστορικού λάθους που έγινε σύνθημα: Τι Παπάγος, τι Πλαστήρας!

«Τι γνώμη έχετε;», με ρώτησε ένας ευγενικός κύριος την ίδια μέρα, καθώς συνταξιδεύαμε στο ασανσέρ για το γκαράζ του Μετρό.

«Φοβούμαι πως οι Έλληνες θα επαναλάβουν το λάθος του 1946», του απάντησα.

«Τι Παπάγος, τι Πλαστήρας, έ;», σχολίασε εκείνος, που αποδείχθηκε πιο υποψιασμένος και λιγότερο ευάλωτος στην «ιδιοτροπία της στιγμής».

Με λίγα λόγια, υπάρχουν δύο Ελλάδες. Αλλά ποτέ δεν ξέρουμε πότε θα κερδίσει η… υποψιασμένη.

Στο μεταξύ, οι δημοσκοπήσεις έχουν αρχίσει να εμφανίζουν ήδη ως καταλληλότερο τον κ. Βενιζέλο.

Προφανώς επειδή τις τελευταίες ημέρες συνεπικουρείται από τις φοβερές «ενημερώσεις» της Φώφης, που όταν την ακούς, νομίζεις ότι αραδιάζει ανακοινώσεις του Πολίτ Μπιρό.

Μέρες τώρα μας τον παρουσιάζουν (τον κ. Βενιζέλο) να συσκέπτεται, να προεδρεύει, να δίνει οδηγίες στους υπουργούς του – να ετοιμάζεται, δηλαδή, να κυβερνήσει.

Όπου νάναι θα μας τον εμφανίζουν ως… μεγάλο απελευθερωτή. Ήδη, τον διαφημίζουν ως «μεγάλο τιμονιέρη».

Οπότε, αξίζει να θυμηθούμε τι είχε προκύψει από την έρευνα της Μέτρον Ανάλυσις, που δημοσιεύθηκε στα «Νέα», στις 5 Δεκεμβρίου του 2008.

Το ΠΑΣΟΚ βρισκόταν ήδη μπροστά με διαφορά 5,5 μονάδων και ο Γ. Παπανδρέου είχε αρχίσει να… προηγείται!

Σε τι προηγείτο ο «σωτήρας»: Μα σε… καλύτερους συνεργάτες (τους είδαμε όταν αποδείχθηκε πως δεν μπορούσαν να μοιράσουν δυο γαϊδουριών άχυρα) και σε… περισσότερο κύρος στο εξωτερικό (το είδαμε όταν δεν τόλμησε να διαπραγματευτεί).

Και να ήταν μόνο αυτά! Σύμφωνα με εκείνη την έρευνα, ο κ. Παπανδρέου:

Νοιαζόταν περισσότερο για τα προβλήματα των ανθρώπων – το είδαμε κι’ αυτό με τον πλέον ανάγλυφο τρόπο, όταν παράτησε τους πάντες σύξυλους και τρέχει με τη Σοσιαλιστική Διεθνή.

Εξασφάλιζε τις καλύτερες προοπτικές για το μέλλον – το οποίο μέλλον έχει έλθει και από προοπτικές, άλλο τίποτε!

Ενέπνεε εμπιστοσύνη, ήταν πιο ειλικρινής, ήταν καλύτερος για την εξωτερική πολιτική της χώρας, τοποθετούσε το συμφέρον της χώρας πάνω από κομματικές σκοπιμότητες – αυτά ας μην τα σχολιάσουμε καλύτερα.

Και… και… προσέξτε: Ήταν καλύτερος για την οικονομική πολιτική!

Αυτή ακριβώς ήταν η άποψη της κοινής γνώμης στα τέλη του 2008!

Υ.Γ1. Α, να μην το ξεχάσω. Και εκείνη η δημοσκόπηση είχε δείξει… Όλοι Φώφη! Η Φώφη ερχόταν πρώτη σε δημοτικότητα από όλους τους πολιτικούς της χώρας όλων των κομμάτων, εξασφαλίζοντας το 70,2% των θετικών γνωμών. Της χώρας είπα; Ίσως και του… πλανήτου!

Υ.Γ2. Τι διάολο, παλιές δημοσκοπήσεις διαβάζουν οι τροϊκανοί;
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Οχι δεν διαβαζουν τιποτα . Οι κατακτητες απαιτουν να κυβερνησουν , κυριως αυτοι που εδωσαν γη και υδωρ , υπερ της σωτηριας της Πατριδος και των προβατων .
    Οι λαοπλανοι και προδοτες Βενιζελος και Σαμαρας + παρατρεχαμενων , ουκ εστι αριθμος .
    Εις εξ αυτων και εσου κυρα Σοφια .

    Μιλας την μιση αληθεια για την προδοσια , γιατι θελεις να κρυψης την αληθεια .
    Η ΑΛΗΘΕΙΑ ειναι οτι τα πρασινα αποβρασματα δεν θα μπορουσαν να κανουν ΤΙΠΟΤΑ αντισυνταγματικο , εαν τα καθαρματα οι δεξιοι κουνουσαν εστω και τι μικρο δακτυλο τους .
    Αλλα κορακας κορακου ματι δεν βγαζει. Βγαζει ;
    Σταματηστε την αρρωστημενη προπαγανδα σας πριν βαφτουμε ΟΛΟΙ με αιμα .
    ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ . Αλλα και οσοι ακομη τους στηριζουν .
    Με απλα λογια . Οσοι λενε , οτι , εξω απο την πορνη και χουντικη νεοταξικη Ευρωπη ειναι το χαος , ειναι προδοτες του Εθνους .
    Ειμαστε σκλαβοι λογω Ευρωπης και Ευρω .Ολα τα αλλα ειναι παπαριες και για καθυστερημενους αλλα και βολεμενους του συστηματος .
    Δεν ειμαι ουτε οικονομολογος ουτε τιποτα σπουδαιο . Αλλα ο κοινος νους μου , λεει οτι , ή εγω θα ειμαι το αφεντικο στην τσεπη μου ή θα πεινασω .

    ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ .
    Και μην με πειτε χουντικο γιατι ποτε δεν ψηφισα την μεταπολιτευτικη χουντα που μας ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ .Τους πηρα ΟΛΟΥΣ τους χαμπαρι νωρις .
    Αλλα και αν ρωτησουμε τους πολιτες , οχι τον λαο-κουκι και τους διανοουμενους του κωλου , θα σας πουν οτι η ζωη τοτε ηταν παραδεισος εν σχεσει με τους ταχα δημοκρατες ΠΩΛΗΤΕΣ ,ΚΛΕΦΤΕΣ , ΨΕΥΤΕΣ , ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ ΕΦΙΑΛΤΕΣ και των συν αυτων , καλη ωρα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]