Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Χρεοκοπία τον Μάρτιο βλέπουν οι Sunday Times


Στο ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας στις επόμενες δέκα εβδομάδες, λόγω της κατάρρευσης των διαπραγματεύσεων για το κούρεμα του χρέους αλλά και της αδυναμίας πληρωμής των ομολόγων που λήγουν στις 20 Μαρτίου κάνει λόγο η εφημερίδα Sunday Times.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, η Ελλάδα μπορεί να πτωχεύσει μέσα στις επόμενες 10 εβδομάδες και να βάλει βόμβα στο ευρώ.

Η αφορμή θα είναι η αδυναμία αποπληρωμής των ομολόγων που λήγουν στις 20 Μαρτίου, αλλά η πραγματική αιτία θα είναι η κατάρρευση των διαπραγματεύσεων με τους ιδιώτες πιστωτές μας για το PSI. Λόγω της πτώχευσης, γράφει ο αρθρογράφος, η Ελλάδα μπορεί να προτιμήσει την έξοδο από το ευρώ και την επιστροφή στη δραχμή.

Το άρθρο υποστηρίζει ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν δείχνουν να θέλουν να επιτρέψουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αλλά αυτό δεν παύει να αποτελεί ένα ενδεχόμενο, ειδικά μετά την μαζική υποβάθμιση των ευρωπαϊκών χωρών (Γαλλία, Αυστρία, κλπ) την Παρασκευή, που μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την υπονόμευση του ταμείου διάσωσης που δημιουργήθηκε για να στηρίξει τις υπερχρεωμένες χώρες του Νότου...

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Οι Sunday Times και όποια άλλη εφημερίδα και περιοδικό έχουν να πούν κάτι σοβαρό που να μήν το ξέρουμε ήδη?? Εμείς το εκλαμβάνουμε ως εκβιασμό. Δεν περνούν πιά τα κόλπα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]