Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η… απειλή χρεοκοπίας είναι το μεγάλο όπλο της Ελλάδας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παντελής Καψής μας είπε σήμερα ότι οι διαπραγματεύσεις για το PSI βρίσκονται σε καλό δρόμο, θέλοντας έτσι προφανώς να επιβεβαιώσει τις δηλώσεις του πρωθυπουργού σε αμερικανικό δίκτυο ότι σε δύο – τρεις εβδομάδες θα έχει κλείσει το κούρεμα και η νέα δανειακή σύμβαση.

Όλα αυτά ειπώθηκαν, δύο μόλις 24ωρα μετά τις κατάρρευση των συνομιλιών με τον Charles Dallara, τις υποβαθμίσεις των ευρωπαϊκών χωρών και τη γενικότερη αναταραχή στην ευρωπαϊκή οικονομία.

Και μέσα σ’ αυτό το σκηνικό πληροφορίες αναφέρουν ότι αναβάλλεται η επίσκεψη των επικεφαλής της τρόικας στην Ελλάδα η οποία ήταν γι’ αυτή την εβδομάδα αλλά θα πάει για μετά τις 20 Ιανουαρίου.

Όπως γράφουμε σε προηγούμενη ανάρτηση οι διαπραγματεύσεις για το “κούρεμα” παραμένουν σε αδιέξοδο και ο γενικός διευθυντής του IIF Charles Dallara, επιρρίπτει ευθύνες σε Μέρκελ και Σαρκοζί για αθέτηση των συμφωνηθέντων στην σύνοδο του Οκτωβρίου.

Οι δηλώσεις του Dallara είναι αποκαλυπτικές.Μας λέει με άλλα λόγια ότι η ελληνική κυβέρνηση “διαπραγματεύεται καλή τη πίστει“, αλλά ….πιέζουν Μέρκελ και Σαρκοζί, οι οποίοι ζητάνε χαμηλότερο επιτόκιο. Γύρω στο 3%.

Για να πιέζουν ο Σαρκοζί και η Μέρκελ για χαμηλότερο επιτόκιο, εμείς μάλλον θα είμαστε πρόθυμοι να δεχθούμε κάτι υψηλότερο!

Δεν είναι στις προθέσεις μου να… εξαγνίσω ούτε τον μεν, ούτε τη δε, θέλω όμως να επαναλάβω για πολλοστή φορά ότι και η κυβέρνηση Παπαδήμου, διαπραγματεύεται με κάτω τα χέρια. Όπως ακριβώς και η κυβέρνηση Παπανδρέου.

Θα μου πείτε σε δύσκολη θέση είμαστε, απομονωμένοι και χωρίς πολλούς συμμάχους και δεν… "μας παίρνει".

Όμως, δεν έχει κανένα απολύτως νόημα να αποδεχόμαστε ή να διαπραγματευόμαστε συμφωνίες τις οποίες είτε δεν μπορούμε να τηρήσουμε (Μνημόνιο Ι), είτε δεν προσφέρουν καμιά σοβαρή προοπτική εξόδου της χώρας από την κρίση (όλες οι… αναθεωρήσεις του αρχικού μνημονίου).

Εδώ που έχουμε φτάσει η μεγαλύτερη διαπραγματευτική μας δύναμη είναι η …αδυναμία μας. Και οι συνέπειες που μπορεί να έχει για την ευρωζώνη το dooms day σενάριο.

Όμως, για να είναι σοβαρή η διαπραγματευτική μας θέση, πρέπει να έχουν διαμορφώσει κάποια… θέση.

ΚΡ



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Η χρεοκοπία είναι απειλή όσο δεν υπογράφουμε την άδεια πλειστηριασμού της περιουσίας μας. Αν αυτή έχει ψηφιστεί ήδη, την πατήσαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]