Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το Αλμανάκ της προδοσίας


Προδοσία(1)- "Τα εν οίκω μη εν δήμω"
Δεν πρόλαβαν να πάρουν την εξουσία οι «μονιμάδες» της κυβέρνησης Παπανδρέου και άρχισαν να ξεφωνίζουν στην Οικουμένη ότι είμαστε "φαλιμέντο", ότι "είμαστε Τιτανικός", ότι "δεν υπάρχει σάλιο". Πήραν χαμπάρι τα τζιμάνια ότι εδώ με αυτούς τους «λεβέντες» υπάρχει ψωμί και όρμησαν να σκίσουν Ελλάδα, Ευρώπη και Ανατολή. Ανεξάρτητα αν το κράξιμο της χώρας ήταν προσυνεννοημένο από τα παρε-δώσε του Γ. Παπανδρέου (και όχι Γιωργάκη πλέον) στην Αμερική, η πράξη αυτή των παραπάνω πολιτικών, εκτός από ανόητη που ήταν, αδυνάτισε την ισχύ της Ελλάδας στους αντιπάλους και εάν έγινε εσκεμμένα, γεννά ζητήματα "μπαμπεσιάς" για την χώρα. Έναν πτωχευμένο, κανείς δεν τον δανείζει, κανείς δεν τον βοηθά, αλλά απεναντίας σκληρά τον εκμεταλλεύεται. Όπερ και εγένετο! Η πράξη τους αυτή, στοχοποίησε τους Έλληνες, κατέταξε τη χώρα στην κατηγορία "σκουπίδια" (από την 27η θέση στον ΟΟΣΑ το 2005) και διαλύει ακόμη και σήμερα ό,τι με ιδρώτα χτίστηκε από τον μεσοπόλεμο και μετά. Τελικώς μας κάψανε .για το καλό μας!

Προδοσία (2)- "Πείτε και κάνα ΟΧΙ"
Όταν οι ΔΝΤδες διαπίστωσαν ότι η κυβέρνηση του Παπανδρέου δεν έδειξε ίχνος διάθεσης να διαπραγματευτεί τους όρους του μνημονίου και απλά το υπέγραψε δεν το πίστευαν στα μάτια τους. Π.Τσίμας (ΜΕGA). «Όταν χρωστάς, δεν διαπραγματεύεσαι» δήλωνε το οικονομικό επιτελείο της τότε κυβέρνησης μαζί με τον αντιπρόεδρό της. Με αυτόν το τρόπο εκπροσώπησαν τη χώρα μας στο εξωτερικό και "διαπραγματεύτηκαν" το σκληρό μνημόνιο, αυτοί οι σκληροί άντρες της πολιτικής νομενκλατούρας. Εάν δεν διαπραγματεύεσαι όταν χρωστάς, πότε το κάνεις; Όταν σου χρωστάνε;

Προδοσία (3)-Στατιστική του ελέους (ΕΛΣΤΑΤ)
Αυτή τη φορά η μόχλευση έγινε προς τα πάνω, για να φέρουμε το ΔΝΤ στη χώρα μας και στην Ευρώπη. Βάλαμε για πρόεδρο έναν πρώην (επί 20 χρόνια) υπάλληλο του ΔΝΤ, απομονώσαμε του αντιρρησίες πανεπιστημιακούς από το ΔΣ της Αρχής και παίζαμε με τα ποσοστά του χρέους. Από το 6,5% το χρέος μας επί του ΑΕΠ το 2009, έφτασε σε ένα μήνα στο 15,3 %. Βάλανε μέσα και τα χρέη μας στο μανάβη της γειτονιάς. Η Κομισιόν σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή Ν. Χουντή αρνείται την εμπλοκή της στο φούσκωμα του χρέους του 2009. Η δικαιοσύνη έχει επιληφθεί της υπόθεσης και σύμφωνα με τους Financial Times σε περίπτωση καταδίκης η ποινή φτάνει μέχρι ισόβια κάθειρξη. Ήρθαμε όμως πρώτοι, περάσαμε τους Ιρλανδούς και φέραμε εμείς το ΔΝΤ στην ζώνη του ευρώ, για να δεθούμε στη συνέχεια με το μνημόνιο Νο1, ανοίγοντας σαμπάνιες για την επιτυχία μας. Άλλωστε, είμαστε η πρώτη χώρα στην Ευρώπη και στον κόσμο, που μοχλεύσαμε τα στατιστικά στοιχεία σε βάρος μας! Ιδανικοί αυτόχειρες. Τους σκίσαμε όλους!

Προδοσία (4)-Αγωγός Μπουργκάς και ο Πούτιν
Πρώτη κίνηση της κυβέρνησης Παπανδρέου ήταν να επανεξετάσει τους όρους του έργου "αγωγός μεταφοράς πετρελαίου Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη" και κατά συνέπεια τις καλές σχέσεις που είχε δημιουργήσει η Ελλάδα του "κακού" Καραμανλή με τους "κακούς" Ρώσους. Ένα έργο που με τον αγωγό φυσικού αερίου SΟUTH STREΑM καθιστούσαν την Ελλάδα ενεργειακό κόμβο και αδυνάτιζαν τον ρόλο της Τουρκίας σαν χωροφύλακα της περιοχής, που κατέχει με τον έλεγχο των στενών των Δαρδανελίων. Και τα δύο έργα μπήκαν στο ψυγείο, βοήθησαν φυσικά και οι Βούλγαροι αντίστοιχοι "πατριώτες", φρενάροντας τις προσδοκίες του Πούτιν για δυναμική κάθοδο στην Ευρώπη και στη Μεσόγειο. Ό Παπανδρέου πήγε στη Μόσχα να συζητήσει για την "πράσινη ανάπτυξη" και να μαλακώσει το θυμό των Ρώσων, όπου όμως έφαγε πόρτα και ξαναγύρισε περήφανος στην μαμά του. Αν αυτό λέγεται εθνική εξωτερική πολιτική τότε είμαστε άξιοι της... πολιτικής μας!
Σύμφωνα με την καταγγελία του προέδρου των Ελληνικών κοινοτήτων της Ρωσίας και βουλευτή της Κάτω Δούμας Ιβάν Σαβίδη, ο Παπανδρέου στις αρχές του 2010, είχε απορρίψει την προσφορά της Ρωσίας για δάνειο 25 δις ευρώ με χαμηλό επιτόκιο, ώστε να αποφύγουμε το ΔΝΤ και τα σπρεντς της αγοράς που ετοιμάζονταν για άνοδο. Παραλίγο να μας χαλούσε τα σχέδια ο κος Πούτιν!!!

Προδοσία (5) Πάρτε δάνεια τότε, φέρτε σπίτια τώρα!
Επί δέκα χρόνια καλούσαν τον κόσμο να πάρει δάνεια με χαμηλό επιτόκιο για κατοικία, για εορτοδάνεια, για διακοπές, για άτοκα αυτοκίνητα κ.λπ. Οι άνθρωποι υπολόγισαν τα έσοδα και τις ανάγκες τους με ορίζοντα 20ετίας, όπως δηλαδή πρέπει να λειτουργεί η οργάνωση της κοινωνίας σε μια σύγχρονη χώρα. Τώρα ξαφνικά οι ίδιοι οι θιασώτες της πολιτικής της "ντόλτσε βίτα", απολύουν μονίμους υπαλλήλους, μειώνουν μισθούς στο μισό, ενώ αντίστοιχα μετατρέπουν τα δάνεια της ευτυχίας σε δάνεια της κρεμάλας. Δηλαδή παίρνουν στην κυριολεξία πίσω τη ζωή των ανθρώπων (περιουσίες, σπίτια, δουλειά) επειδή οι κυβερνήσεις καταχρέωσαν τη χώρα (όχι οι πολίτες) από τον χωρίς όρια δανεισμό τους. Η "εσωτερική υποτίμηση" που μας επιβλήθηκε, εφόσον θέλουμε να αποφύγουμε φαινόμενα διάλυσης της κοινωνίας, απαιτεί μαζί με το κούρεμα μισθών και συντάξεων, το κούρεμα χρεών και δανείων αλλά και διατίμηση των τιμών στην αγορά. Εφαρμόστηκε μόνο το πρώτο. Επιλέχτηκε δυστυχώς η διάλυση! Ο λογαριασμός στους πολίτες από τους ...κυβερνήτες!

Προδοσία (6) Κούρεμα ασφαλιστικών ταμείων
Για δεκαετίες έλεγαν ότι αγωνίζονταν οι κυβερνήσεις να σώσουν το ασφαλιστικό (Σιούφας, Γιανίτσης κ.λπ.). Ξαφνικά διαπιστώνουμε ότι τα χρήματα-αποθεματικά των ασφαλιστικών Ταμείων (από τις εισφορές των εργαζομένων), τα έχει επενδύσει σε ομόλογα και άλλα επικίνδυνα παράγωγα η Τράπεζα της Ελλάδος (ιδιωτική πλέον με μόνο το 18,2% να ανήκει στο Δημόσιο), χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των Ταμείων, που τώρα κουρεύονται κατά 50% με απόφαση της τρόικας και αποδοχή των κυβερνώντων. Αποφασίστηκε δηλαδή η οριστική διάλυσή τους, αφού τα ήδη προβληματικά ταμεία χάνουν και τα μισά των αποθεματικών τους. Τα Ελληνικά ομόλογα που κατέχει η Ευρωπαϊκή τράπεζα δεν κουρεύονται. Εκεί τα εξοφλούμε στο ακέραιο. Ντροπή και προδοσία. Μας θέλουν μάλλον για την Ιντεραμέρικαν και την "Ασπίς Πρόνοια". Αντίο στο κοινωνικό κράτος, αν τους αφήσουμε "κεχαγιάδες".

Προδοσία (7) Αυξήσεις τιμών στους ΟΚΩ
Ένα σύγχρονο κράτος λειτουργεί για να προστατεύει τους πολίτες από υπερβολές, αδικίες και αυθαιρεσίες, βάζοντας νόμους και κανόνες που καθορίζουν τον πολιτισμό μας και διαφυλάσσουν την κοινωνική συνοχή. Οι Οργανισμοί Κοινής Ωφελείας υπάρχουν για να παρέχουν σε όλους τους πολίτες βασικά αγαθά επιβίωσης όπως είναι το νερό, το ηλεκτρικό ρεύμα, η επικοινωνία κ.λπ. Σε αντιστάθμισμα οι πολίτες πληρώνουν ένα αντίτιμο, ένα τέλος λειτουργίας για την εξυπηρέτησή τους. Σε καμία περίπτωση οι ΟΚΩ δεν μπορεί να αποτελούν μπίζνα. Κι όμως εξελίσσονται σε χοντρή μπίζνα. Σε κάθε περίπτωση μετά από τις τραγικές μειώσεις μισθών και την τεράστια ανεργία του 1/4 του πληθυσμού, θα έπρεπε ένα δίκαιο κράτος να μειώσει στο ελάχιστο και πάνω από το 50% τους λογαριασμούς των παραπάνω οργανισμών. Απεναντίας αυξάνει τους λογαριασμούς (20% ζητάει η ΔΕΗ το 2012) και περνάει μέσα από αυτούς κρατική φορολογία, με εκβιαστικά διλήμματα διακοπής ρεύματος κ.λπ. Μια κυβέρνηση τουρκοκρατίας ή εισβολέων κατακτητών, τι χειρότερα μπορούσε να μας κάνει εκτός από το να μας στήσει στον τοίχο;

Προδοσία (8) Κατοχικό δάνειο της Γερμανίας
Όσα χρωστάμε σαν χώρα στους δανειστές του απεχθούς χρέους (μίζες, διαπλοκή, αεροπλάνα, υποβρύχια κ.λπ.), μας χρωστάει η Γερμανία από το υποχρεωτικό Κατοχικό δάνειο που μας είχε πάρει το 1940. Μπορούμε λοιπόν να πατσίσουμε και να αρχίσουμε από μηδενική βάση να χτίσουμε τη νέα Ελλάδα! Γιατί δεν τα ζητάμε ή δεν εξισώνουμε τα χρέη να τελειώνουμε; Τι πιο δίκαιο από το "μας χρωστάνε -τους χρωστάμε". Εκτός και κάποιοι πολιτικοί έχουν πάρει κατά καιρούς "αντίδωρα" για εαυτούς και τις οικογένειές τους και έκλεισαν την υπόθεση «Γερμανία χρωστάει Ελλάντα» στα κρυφά και στα σκοτεινά. Είναι κακές τέτοιες σκέψεις, αλλά πώς να τις αποφύγεις!!!

Προδοσία (9) Το θύμα ο "Καλλικράτης"
O Καλλικράτης σχεδίασε τον Παρθενώνα και ο Ραγκούσης τον Καλλικράτη! Σαν να μην έφτανε το μαύρο χάλι μας από τους χειρισμούς της εξουσίας Παπανδρέου, σε στιγμές χοντρής ύφεσης και οικονομικής ανέχειας, έρχεται ένας πρώην δήμαρχος της περιφέρειας να κάνει την επανάστασή του στην κεντρική διοίκηση με ένα νόμο μαμούθ, υψηλού ρίσκου, χωρίς χρήματα και με ένα δημόσιο που ταλανίζεται για δεκαετίες ανάμεσα στο κομματικό κράτος, το ρουσφέτι και τη διαπλοκή. Διέλυσε σε χρόνο μηδέν Νομαρχίες, Δημόσια Διοίκηση, Δήμους, όπου όλοι πλέον μοιάζουν ανάπηροι, πτωχευμένοι και δείχνουν αδυναμία να λειτουργήσουν και να αναστηθούν. Διατήρησε όμως το ρουσφέτι και το πελατειακό κράτος, αφού δεν μπόρεσε να διαχωρίσει ούτε αυτή η "μεταρρύθμιση", την εκτελεστική διοίκηση από την αιρετή εκπροσώπηση και την πολιτική. Οι αιρετοί άρχοντες σαν γροθιά δεμένοι με τα συμπλέγματα της απρόσμενης εξουσίας και της άγνοιάς τους, ευνουχίζοντας την υπαλληλία για την ικανοποίηση προσωπικών φιλοδοξιών, θυσιάζουν τα συμφέροντα της πόλης για την εύνοια της στιγμής. Απαιτείται άμεση επιστροφή στο παρελθόν, μετάβαση της διοίκησης σε δημοκρατική λειτουργία με ουσιαστικές διαρθρωτικές αλλαγές και όχι υπερφίαλες καινοτομίες όπως μας έχουν συνηθίσει! Δυστυχώς μαζί με την οικονομία εξολοθρεύουν και την (δικαίως και αδίκως) κατασυκοφαντημένη δημόσια διοίκηση που ούτως ή άλλως αυτοί διοικούν!

Προδοσία (10) Άρνηση καθορισμού της ΑΟΖ
Διεθνές δίκαιο και κουραφέξαλα. Όταν αποφασίσουν οι Αμερικάνοι και οι άλλοι σύμμαχοί μας, θα παραδώσουμε τον ορυκτό μας πλούτο να τον εξάγουν, να τον απαγάγουν και γιατί όχι να μας τον ξαναπουλήσουν. Τότε θα έχουμε την πολυπόθητη Ανεξάρτητη Οικονομική Ζώνη στο Αιγαίο σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο! Αυτή τη στιγμή η γεωπολιτική μας θέση δεν μας επιτρέπει να ξεφύγουμε για κάτι καλό με τέτοιους κυβερνήτες. Έπρεπε να μικρύνουμε. Πρέπει να είμαστε φτωχοί και χρεωμένοι για να εκλιπαρούμε βοήθεια. Αυτό το έχουμε καταφέρει. Ήταν βλέπετε το οικόπεδο «Ελλάδα» πανάθεμά το, γωνιακό και πολύ εύφορο. Ποιος ανατρέπει ισορροπίες για να κάνει πλούσιους τους Έλληνες; Και πουλημένος να μην ήταν όποιος την κυβερνά, σε συνθήκες "μπανανίας" εύκολα προσαρμόζεται και δεν αλλάζει τίποτε, στο όνομα της αλλαγής! Δεν την αρνούνται την ΑΟΖ οι πολιτικοί μας. Δεν τους αφήνουν και μας το κρύβουν. Κι αυτό είναι το χειρότερο! Το αδίκημα είναι διαρκές και όχι στιγμιαίο!

Προδοσία (11) Κλείσιμο Ερευνητικών κέντρων
Η μόνη ελπίδα για ανάπτυξη μιας χώρας, ειδικά σε συνθήκες παγκόσμιου ανταγωνισμού, είναι η προώθηση της έρευνας και της καινοτομίας. Ειδάλλως, θα πρέπει να υποβαθμίσεις το επίπεδο ζωής σε συνθήκες Κίνας, Μαλαισίας, Ζιμπάμπουε, ώστε να έχεις ανταγωνιστικά προϊόντα. Η Ελλάδα για λόγους οικονομίας, κλείνει και συρρικνώνει όλα τα Ερευνητικά Κέντρα της Χώρας, ελαχιστοποιεί την έρευνα στα Πανεπιστήμια, διώχνει και στέλνει τα φωτισμένα μυαλά της χώρας στους ανταγωνιστές της. Αλήθεια από πού περιμένει ανάκαμψη; Από τους μισθούς Κίνας ή Βουλγαρίας (200 ευρώ/μήνα) που οσονούπω έρχονται; Υποθέτουμε ότι η εισήγηση θα γίνει από τον πρώην εκπρόσωπο των εργαζομένων τον Κο Κουτρουμάνη, που έγινε υπουργός Εργασίας και την «ψώνισε»!

Προδοσία (12) Το πετρέλαιο που καίει
Η κυβέρνηση προκειμένου να χτυπήσει τη φοροδιαφυγή στα καύσιμα από τους νονούς του πετρελαίου, αποφάσισε να τιμωρήσει τους πολίτες, ανεβάζοντας και εξομοιώνοντας την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης με την τιμή του πετρελαίου κίνησης. Μια κυβέρνηση που εκπροσωπεί τα συμφέροντα του λαού και της χώρας, θάπρεπε προφανώς να πράξει ακριβώς το αντίθετο. Να μειώσει και εξομοιώσει δηλαδή τις τιμές του πετρελαίου κίνησης με το πετρέλαιο θέρμανσης πετυχαίνοντας "χατ τρικ" στην κοινωνία και την οικονομία, όπως: χτύπημα της φοροδιαφυγής, φτηνή θέρμανση και φτηνές μεταφορές. Σήμερα με την επιλογή της, παγώνει τον κόσμο σωματικά και ψυχικά (ήδη η κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης έχει πέσει στο μισό), πολεμά την ανταγωνιστικότητα της χώρας μας που έχει εξ αιτίας της τιμής του πετρελαίου τα μεγαλύτερα κόστη μεταφορικών στην Ευρώπη (άρα και των προϊόντων) και χάνει αυτό που κερδίζει με την φοροδιαφυγή από την μείωση της κατανάλωσης και το πάγωμα των Ελλήνων.
Με τις αλλοπρόσαλλες αποφάσεις και τις ανακολουθίες τους, οι πρώην πολιτικοί και νυν υπάλληλοι Βρυξελλών έχουν μετατρέψει σε Βαβέλ τη χώρα μας. Μάλλον μας θέλουν φτωχούς και ξυλιασμένους! Εξώλης και προώλης που λέγαν και οι αρχαίοι μας! Προδοσία στον κύβο!!!

Προδοσία (13) Ψηφιακή απόκλιση
Εκεί που όλη η Ελλάδα ζει με την αγωνία της επόμενης μέρας, αν δηλαδή θα υπάρχει δουλειά για το κάθε σπιτικό, αν θα πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις, αν θα ακουστεί μια καλή είδηση για τον διασυρμένο (από ντόπιους και ξένους) λαό μας, οι πολιτικοί μας πανηγυρίζουν τη νέα τεχνολογική κατάκτηση. Από τα Ακαρνανικά όρη η μισή Ήπειρος θα βλέπει τηλεόραση ψηφιακά με καθαρότερες λήψεις και σε λίγο καιρό όλη η Ελλάδα. Φοβερό! Μόνο 30 ευρώ κοστίζει ο αποκωδικοποιητής για κάθε συσκευή TV (χωρίς την εργασία) και παρέχει καθαρότερα ταξίδια στην εικονική πραγματικότητα. Την «αληθινή» πραγματικότητα όμως προσπαθούν να την θολώσουν και να την κρύψουν! Στόχος να ζούμε τη ζωή μας, μέσα από τη ζωή των άλλων σε μια καλή ΤV! Εκβιαστικά μάλιστα. Κατάργησαν την αναλογική εικόνα και εφόσον δεν αγοράζεις αποκωδικοποιητή, δεν πιάνεις κανάλια. Δεν είναι αναγκαιότητα η ψηφιακή τηλεόραση, ούτε μας έλειπε, απλώς μας τη φορέσανε. Είναι όμως καλή μπίζνα! Υπολογίζεται γύρω στα 200 εκατομμύρια ευρώ τα έσοδα μόνο από τις συσκευές. Οι εγκαταστάσεις πόσο κόστισαν και ποιός τις πληρώνει; Μήπως του χρόνου θα πληρώνουμε και "τέλος ψηφιακής τηλεόρασης" μιας και πεθαίνουν οι διαφημίσεις; Είναι λένε υποχρεωτικό με εντολή της ΕΕ! Σπουδαία εντολή και φροντίδα! Ζητείται "συντονιστής" για τις αντιστάσεις του κόσμου στα ακόμη πιο δύσκολα που θα 'ρθουν. Ζητείται ελπίς!

Πρέβεζα, 26 Δεκεμβρίου 2011

Σπύρος Κανιώρης
Μηχανολόγος Μηχανικός

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Πολύ καλή δουλειά... Τα λέει όλα συνοπτικά και περιεκτικά...Κωνσταντίνε αυτό πρέπει να σταλεί στον Εισαγγελέα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτά είναι σκάνδαλα, όχι οι λαμογιές του Καρχιδάκη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]