Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Καιρός να σπάσουμε τον καθρέφτη


  • Γράφει ο Μακεδών
Βλέποντας στις ειδήσεις την ορκωμοσία της Αργεντινής προέδρου Κριστίνα Κίρσνερ ,που πήρε το 54% των ψήφων, το παραλήρημα και τον ενθουσιασμό του Αργεντίνικου λαού και μέσα στο κοινοβούλιο αλλά και στον λαό στους δρόμους τους μακάρισα αλλά ταυτόχρονα τους ζήλεψα.

Ασφαλώς και δεν έλυσαν όλα τα προβλήματα που τους κληροδότησαν οι απίστευτοι πρόεδροι τύπου Μένεμ που με ψευτιές και απατεωνιές διέλυσαν μια από τις πλουσιότερες χώρες στον κόσμο. Σας θυμίζουν κάτι από τα δικά μας;

Ο πραγματικός ενθουσιασμός δεν κρύβεται και ο Αργεντίνικος λαός το έδειχνε εκπληκτικά. «Αυτή η κατάσταση στην Ευρώπη είναι ένας καθρέφτης της Αργεντινής του 2001» είπε η πρόεδρος της Αργεντινής μπροστά σε επίσημους και τον λαό. Μια κατεστραμμένη χώρα μετά την στάση πληρωμών αφού πλήρωσε ακριβά την σύνδεση του δικού της εθνικού νομίσματος με το δολάριο των Η.Π.Α.

Η Κριστίνα Κίρσνερ αποδοκίμασε το σύστημα «που δεν βασίζεται στην πραγματική οικονομία, αλλά στη χρηματοπιστωτική οικονομία». «Οι τράπεζες δεν μπορούν να είναι η βάση της οικονομίας, οφείλουν να είναι ένα εργαλείο της, ο μοχλός που επιτρέπει στην πραγματική οικονομία να παράγει περισσότερα αγαθά και υπηρεσίες», είπε.

Μας θυμίζουν τίποτα όλα αυτά; Την καταστροφή που βιώνουμε σήμερα στην Ευρώπη με έναρξη των εχθροπραξιών από την Ελλάδα, είναι ακριβώς αυτό το αποτέλεσμα με σύμμαχο τα δικά μας λάθη και παραλείψεις. Η επίθεση των αλητοτραπεζιτών με σύμμαχο την εγχώρια πέμπτη φάλαγγα, κατόρθωσε να διαλύσει την οικονομία μας και να μας υποδουλώσουν.

Πόσο χρόνο θα χρειαστούμε να αποτινάξουμε τα Υπουργεία Κατοχής της Μέρκελ δεν γνωρίζω, γιατί εξαρτάται από τον χρόνο αντίδρασης των υγειών δυνάμεων του λαού μας. Αλλά χωρίς την ενεργή μας συμμετοχή στους χώρους αντίστασης ενάντια στην τρομοκρατία του διδύμου της συμφοράς Μερκοζύ τίποτα δεν θα γίνει.

Ήδη έχουν επιστρατεύσει τον πρώην πρόεδρο Στεφανόπουλο για να μας νουθετήσει με πρόσχημα την μη επίτευξη του στόχου της κυβέρνησης Παπαδήμου, ούτως ώστε οι εκλογές να γίνουν σε χρόνο που θα φροντίσουν να μας το ανακοινώσουν όταν κρίνουν οι ίδιοι. Δηλαδή ποτέ, γιατί οι συνθήκες δεν είναι ευνοϊκές και τόσες άλλες παπαριές που θα εφευρεθούν να σερβιριστούν από τα κανάλια τους.

Δηλαδή μια νέου τύπου δικτατορία, και διερωτώμαι για τα κόμματα της αριστεράς, γιατί δεν παραιτούνται ομαδικά; Τι θα σημάνει αυτή η κίνηση; Τι φοβούνται; Μήπως περάσουν νομοσχέδια και δεν θα μπορέσουν να τα εμποδίσουν; Ακριβώς το αντίθετο γίνεται , τα νομιμοποιούν με την παρουσία τους. Έτσι ή αλλιώς είναι οι τρείς που συγκυβερνούν μένουν στην ίδια πολυκατοικία, τελευταία μετακόμισε και ο δυστυχής Πασόκος, που περιφέρεται από χώρα σε χώρα παριστάνοντας τον πρωθυπουργό.

Η θέση τους λοιπόν είναι κοντά στον λαό για οργάνωση και ανασύνταξη των λαϊκών δυνάμεων. Ευκαιρία να καταλάβουν γιατί ο λαός τους έχει με τόσο χαμηλά ποσοστά, που και εντελώς καλπονοθευτικό να είναι ένα σύστημα εκλογών, πράγμα συνηθισμένο στην χώρα μας, ο λαός τα ανατρέπει. Ας θυμηθούν όταν η ΕΔΑ έγινε αξιωματική αντιπολίτευση με ένα άθλιο εκλογικό σύστημα των υπηρεσιών του εθνάρχη. Εμπρός λοιπόν ας ανασυνταχθούμε και ο καθρέφτης θα σπάσει αυτό είναι το μόνο σίγουρο.



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]