Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ανοχή τέλος


Δεν είμαι πλούσιος, αντιθέτως, τα βγάζω με το ζόρι με το μηνιάτικο.

Δεν έχω Καγιέν, ούτε καν ένα αυτοκίνητο 1.500 κυβικά.

Δε συχνάζω στο Κολωνάκι με δίμετρες μποτοξαρισμένες ξανθιές (αν και θα το ήθελα εδώ που τα λέμε), ούτε καπνίζω Κοχίμπα και πίνω Κούμπα Λίμπρε στα μπαράκια της Αθήνας. Αυτά κοστίζουν πολύ και ο μισθός μου δε φτάνει ούτε για τα χαράτσια του Βενιζέλου.

Ως λογικός άνθρωπος που θέλω να πιστεύω ότι είμαι, σε καμιά περίπτωση δεν επιθυμώ τη χρεοκοπία της χώρας, ούτε την επιστροφή της στη δραχμή γιατί κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό.

Επίσης, αν και εδώ και δύο χρόνια βρίζω ασταμάτητα τα Μνημόνια και τους Μνημονιακούς, εντούτοις κάνω κουράγιο και θυσιάζω ότι μου απέμεινε με μόνο δικαίωμα να διεκδικώ ελπίδα για το μέλλον της οικογένειάς μου.

Μου υποσχέθηκαν τον Απρίλιο του 2010 ότι το “Μνημόνιο 1″ θα βγάλει την Ελλάδα από τη δυστυχία σε τρία χρόνια.

Μου το ξαναϋποσχέθηκαν με το Μεσοπρόθεσμο του καλοκαιριού και μου το ξανα-ξανάϋποσχέθηκαν με το πολυνομοσχέδιο του Οκτωβρίου.

Παρ’ όλα αυτά φως στο τούνελ δε βλέπω. Μου είπαν ότι το 2011 το έλλειμμα θα πέσει κάτω από 7,5% ώστε την επόμενη διετία να είναι ακόμη και κάτω από 3% και είπα μπράβο τους και χαρά στα Μνημόνιά τους.

Ακούω τώρα ότι το έλλειμμα θα ξεπεράσει το 10% κι ότι η μαύρη τρύπα του 2011 θα είναι 3 δις ευρώ που θα πρέπει να καλυφθούν με νέα μέτρα.

Και σα να μην έφτανε αυτό, ακούω ότι έρχεται η τρόικα για να σφραγίσει ένα νέο Μνημόνιο τριετίας, ένα σκληρό πρόγραμμα λιτότητας που όμως και πάλι δεν έχει καμιά υπόσχεση ότι θα σωθεί η χώρα.

Ακούω τον κ. Παπαδήμο από τις Βρυξέλλες να λέει: «Υπάρχει πρόγραμμα τριετίας που πρέπει να ολοκληρώσουμε επιτυχώς» και απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις εξήγησε ότι τα μέτρα που ενδέχεται να είναι αναγκαία για το 2013-2014 θα εξειδικευτούν περαιτέρω κατά την ολοκλήρωση του δεύτερου προγράμματος, η διαμόρφωση του οποίου θα ξεκινήσει την ερχόμενη εβδομάδα, με την άφιξη της τρόικας στην Αθήνα, και θα ολοκληρωθεί στις αρχές Ιανουρίου. Σημείωσε πάντως ότι «αν τα ήδη ψηφισθέντα μέτρα εφαρμοστούν, δεν θα είναι αναγκαία νέα, συμπληρώνοντας όμως ότι η οικονομία λειτουργεί στην αβεβαιότητα».

Τι μου λέει λοιπόν ο εντολοδόχος πρωθυπουργός; Ότι επί διακυβέρνησής του θα κλειδώσει ένα νέο πρόγραμμα που θα δεσμεύσει και την επόμενη κυβέρνηση, αυτή του Αντώνη Σαμαρά. Εκτός κι αν ο Παπαδήμος το ξανασκεφτεί και γίνει… Μεταξάς.

Δηλαδή για να καταλάβουμε, ένας πρωθυπουργός που δεν έχει ψηφιστεί από τον ελληνικό λαό ετοιμάζεται να υπογράψει μια νέα σύμβαση αβέβαιης αποτελεσματικότητας, κάτι που και ο ίδιος ομολογεί;

Μα γι’ αυτό επελέγη θα πει κανείς. Όχι, λέω εγώ. Δεν επελέγη για μια καταστροφική συμφωνία αλλά για ένα σωτήριο σύμφωνο. Αν δε μπορεί να το κάνει, ας πάει σπίτι του.

Η ανοχή τέλος, αυτό πρέπει να το καταλάβει ο ελληνικός λαός. Πιθανότατα όλοι θα το καταλάβουμε από τις αρχές του χρόνου όταν αντί για μισθό θα παίρνουμε φιλοδώρημα και τα υπόλοιπα θα πηγαίνουν στα κρατικά ταμεία. Αυτό που έχει σημασία είναι να δείξουμε στους ανεκδιήγητους ότι δεν μπορεί να αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς.

«Πρέπει να κάνουμε εθνική υπερπροσπάθεια ως τα τέλη Φεβρουαρίου», είπε ο απίστευτος αυτός αντιπρόεδρος κ. Βενιζέλος. Ο ίδιος που το Σεπτέμβριο μας μίλαγε για ένα κολασμένο τρίμηνο που τώρα γίνεται εξάμηνο και πάει λέγοντας.

Όχι, η ανοχή του κόσμου δε μπορεί να θεωρείται από τους κυβερνώντες δεδομένη εσαεί.

Γι’ αυτό όλοι εμείς, αλλά κυρίως οι πολιτικοί που έχουν τα κότσια να αλλάξουν τα πράγματα πρέπει να πουν: Τέλος στα Μνημόνια, ας αρχίσουν τα… μνημόσυνα. Όχι τα δικά μας, αλλά εκείνων που πιστεύουν ότι θα μας πνίγουν τα όνειρα.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Να κάνω μια ηλίθια ερώτηση; Γιατί δεν βάζετε την πηγή των αναρτήσεών σας ή αν αυτή υπάρξει, είναι ασαφής; Εγώ τώρα που κλίκαρα πάνω στο ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΨΑΛΤΗΣ που έχετε, με πήγε στο antinews.gr και όχι στο συγκεκριμένο άρθρο που βρίσκεται στο antinews.gr. Είναι νόμιμο αυτό; Πού ξέρω εγώ αν αυτό το άρθρο είναι εκεί ή κάπου αλλού, τον ντέντεκτιβ θα πρέπει να κάνω; Το έχω παρατηρήσει τόσο σε σας όσο και σε άλλα μπλόγκ, μόνο στης Φιλονόης δεν το έχω δεί που είμαι τακτηκός της αναγνώστης. Δε ξέρω, λέω. Αυτό θα μπορούσα να το κάνω κι εγώ, να κάνω ενα μπλόγκ, που είναι και της μόδας, να έπαιρνα θέματα απο σας ας πούμε και να έβαζα απλά τον σύνδεσμό σας χωρίς να βγάζει αυτός στο συγκεκριμένο άρθρο. Αυτό δεν είναι καθαρή λογοκλοπή με επικάλυψη; Αυτό παρατηρείται κυρίως σε μεγάλα μπλόγκ όπως στο δικό σας. Σε άλλα, πιο μικρά, δεν έχω δεί τέτοια. Προσέξτε το αυτό, γιατι συζητείται μεταξύ των αναγνωστών πολύ έντονα. Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνο να είναι, αλλά και να φαίνεται τίμια. Ετσι δεν είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ αναγνώστη, πριν αναφέρεις την λέξη "λογοκλοπή" (εάν δεν το κάνεις για εντυπωσιασμό και για να βρίσκεται αυτή η λέξη στο Google όταν κάποιος αναζητά λογοκλοπές) θα πρέπει να σκεφθείς πως εμείς αναγράφουμε την πηγή του άρθρου, δηλαδή τον δικτυακό τόπο που το βρήκαμε αναρτημένο. Αφού τριγυρίζεις το διαδίκτυο (και πολύ καλά κάνεις) παρατήρησε πόσοι βάζουν την πηγή των κειμένων τους και πόσοι από αυτούς την βάζουν ενεργή (λινκ παραπομπής). Η λέξη λογοκλοπή αναφέρεται σε οικειοποίηση. Κι επειδή κάτι τέτοιο εδώ δεν υφίσταται, θα σε παρακαλούσα να είσαι προσεκτικότερος σε μελλοντικές σου προσεγγίσεις, επειδή κάποιοι αδημονούν να βρούνε την ευκαιρία για να βγάλουν την χολή τους (και το δηλητήριό τους). Εμείς δεν λογοκλέπτουμε. Αντιθέτως βάζουμε ΠΑΝΤΑ τις πηγές των κειμένων, εκτός εκείνων των περιπτώσεων που μας αποστέλλονται χωρίς πηγή, οπότε δεν τα υπογράφουμε (αφού δεν είναι δικά μας) ή βάζουμε το χαρακτηριστικό "αναγνώστης". Μακριά από εμάς αυτό που υπονοήθηκε. Αλλού θα βρεις να ασκείται το συγκεκριμένο "σπορ". Θα ακολουθήσουμε πάντως την υπόδειξή σου και θα βάζουμε (όπου είναι δυνατόν) την πηγή με πλήρες λινκ. Καλή σου ημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αριστερε ψαλτη,κοροϊδο ησουν που τους πιστεψες.
    Οι ανθρωποι αυτοι,ολων των μαντριων, ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ και θα ΕΙΝΑΙ προσκυνημενοι γενιτσαροι.
    Πριν δυο χρονια ειχα πει σε εναν αγαπητο μου φιλο-αδελφο,οτι ΕΑΛΩ Η ΕΛΛΑΣ,διοτι μας πουλησαν και οι δηδεν πατριωτες.
    Μεχρι σημερα δεν μου μιλαει,γιατι πιστευη οτι ο Καρατζαφερης θα μας σωση!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]