Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τι λέει η οικογένεια για το μέλλον του Γιώργου


Η σύζυγός του, Αντα, ζητά να αποσυρθεί, ενώ τα αδέλφια του σταθμίζουν τα υπέρ και τα κατά σε αλλεπάλληλες συζητήσεις στο Καστρί και αλλού

Μπροστά σε σταυροδρόμι, κρίσιμο για το ταξίδι του στην Ιστορία, βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ. Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι αυτός που κρατά το τιμόνι στα χέρια του, αν και οι διαγκωνισμοί για τη διαδοχή γίνονται όλο και περισσότερο αξιοπρόσεκτοι.

Πέρα από τις αλλεπάλληλες συσκέψεις στην Ιπποκράτους και στο γραφείο του στη Βουλή με τους στενούς του συνεργάτες και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην πρωθυπουργός οργανώνει συναντήσεις στο Καστρί ή σε φιλικά σπίτια με πρόσωπα της απολύτου εμπιστοσύνης του.

Η Αντα Παπανδρέου έχει σχηματίσει την εντύπωση πως η εξέλιξη
της κατάστασης καταπονεί και φθείρει τον σύζυγό της

Συζητά, κυρίως, με τα μέλη της οικογένειάς του, καθώς πάντα υπολόγιζε τη γνώμη τους πριν πάρει σημαντικές αποφάσεις. Είναι κάτι που συνηθίζει από το ξεκίνημα της πολιτικής σταδιοδρομίας του, και αυτή την περίοδο δείχνει να το έχει περισσότερο ανάγκη. Σε αυτήν τη φάση, λένε πρόσωπα που γνωρίζουν καλά το έντονο παρασκήνιο των ημερών, αρκείται να ακούει, αποφεύγοντας να αποκαλύπτει ακόμη και στο οικογενειακό του περιβάλλον σκέψεις και μελλοντικά σχέδια.

Η σύζυγός του, Αντα, είναι της άποψης ότι πρέπει να σταματήσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή. Εχει σχηματίσει την εντύπωση πως η εξέλιξη της κατάστασης τον καταπονεί και τον φθείρει.

Στο Καστρί και σε σπίτια φίλων του, ο Γιώργος Παπανδρέου συζητά
με τους οικείους του για τις αποφάσεις που πρέπει να λάβει

Τα αδέλφια του, Νίκος και Αντρίκος, δείχνουν να μην έχουν ακόμη κατασταλάξει. Σταθμίζουν τα υπέρ και τα κατά της παραμονής του στο τιμόνι του ΠΑΣΟΚ. Κοινό παρονομαστή έχουν το να προστατευτεί το όνομα Παπανδρέου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αντρίκος Παπανδρέου είναι πιο κοντά στο σενάριο της αποχώρησης, ενώ ο Νίκος εισηγείται την παραμονή του στην αρχηγία του κόμματος και προτείνει στον αδελφό του να αντιμετωπίσει δυναμικά την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Επαφές
Ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιμένει, χωρίς τυμπανοκρουσίες, να τηρεί την ατζέντα του. Συνεχίζει και διευρύνει τις επαφές του με διεθνείς παράγοντες και μετέχει σε συνεδριάσεις παγκόσμιας εμβέλειας. Δεν λείπουν και τα υπερατλαντικά τηλεφωνήματα με προσωπικότητες, κυρίως από τον κύκλο της Σύμης, όπως ο Ζόζεφ Στίγκλιτς, με τις οποίες ο Γιώργος Παπανδρέου πάντα μοιραζόταν τις ανησυχίες του για τις εξελίξεις και υπολόγιζε τη γνώμη τους.

Οσοι τον ξέρουν καλά γνωρίζουν πως δεν είναι εύκολο για τον πρώην πρωθυπουργό να δραστηριοποιείται στη σκιά μιας άλλης κυβέρνησης, έστω και αν πρωταγωνίστησε στη συγκρότησή της. Ο ίδιος, βέβαια, δεν κουράζεται να επαναλαμβάνει στους συνομιλητές του εντός και εκτός συνόρων ότι η κυβέρνηση αυτή πρέπει να πετύχει και πως ο ίδιος θα προσφέρει όλες του τις δυνάμεις για τον σκοπό αυτό.

Στα ιστορικά χαμηλά του βρίσκεται το Κίνημα σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις

Ο Γιώργος Παπανδρέου φαίνεται ότι προτιμά να διεξαχθούν οι εκλογές μετά τον Μάιο του 2012.

Κλειδί θα αποτελέσει η προεδρική αναμέτρηση στη Γαλλία, που θα διεξαχθεί τον προσεχή Απρίλιο. Οι σοσιαλιστές με επικεφαλής τον Φρανσουά Ολάντ αναμένεται, με τα σημερινά δεδομένα, να επικρατήσουν με άνεση έναντι της Δεξιάς και του Νικολά Σαρκοζί.

Παραδοσιακά οι πολιτικές μεταβολές στη Γαλλία επηρεάζουν τις ευρωπαϊκές εξελίξεις, ακόμη και σε επίπεδο κοινωνικού κινήματος. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εκτιμά ότι από τη Γαλλία θα ξεκινήσει η αντιστροφή μέτρηση για να αποδεσμευτεί η Ευρώπη από τις συντηρητικές λογικές που επικρατούν σήμερα.

Το πρόγραμμά του για το επόμενο διάστημα είναι φορτωμένο:

Ταξίδεψε μέχρι το Ντεμπάν της Νότιας Αφρικής για να συμμετάσχει στη Διάσκεψη του ΟΗΕ με θέμα την κλιματική αλλαγή. Με το νέο έτος θα βρεθεί στην Κόστα Ρίκα, όπου θα συνεδριάσει η Σοσιαλιστική Διεθνής.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων του Ντεμπάν βρίσκονται οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην κλιματική αλλαγή. Η σύγχρονη αντίληψη θέλει τα θέματα του περιβάλλοντος να συνδέονται άμεσα με την ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκονται καινοτόμα εργαλεία, όπως ο φόρος άνθρακα και τα πράσινα ομόλογα.

Τα μηνύματα
Συναγερμός από τα ευρήματα των γκάλοπ

Οι δημοσκοπήσεις, που ακολούθησαν την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Λουκά Παπαδήμο, επιτείνουν τις ανησυχίες σε όλη την ιεραρχική κλίμακα του ΠΑΣΟΚ. Το κόμμα, που κέρδισε τις εκλογές πριν από δύο χρόνια με ποσοστό 43,9% και 160 βουλευτικές έδρες, βρίσκεται αντιμέτωπο με τα προβλήματα που συνεπάγεται η οικονομική κρίση. Οι δημοσκοπικές έρευνες περιορίζουν τα ποσοστά του σε επίπεδα κάτω από το 20%. Πρόκειται για μια πορεία που προβληματίζει.

Ξεκίνησε το 1974 με ποσοστό 13%. Στις αμέσως επόμενες εκλογές, το 1977, αναδείχτηκε αξιωματική αντιπολίτευση με 25%, αφού με τις ριζοσπαστικές θέσεις του εκτόπισε τα κεντρώα πολιτικά σχήματα και καθήλωσε την Αριστερά στα παραδοσιακά ποσοστά της. Το 1981 κατέκτησε την εξουσία με το εντυπωσιακό 48% και τους 172 σοσιαλιστές, που αποτέλεσαν μια ισχυρή κοινοβουλευτική βάση. Από τότε μέχρι σήμερα το μικρότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί για το ΠΑΣΟΚ σε εκλογές είναι εκείνο του 2007. Συγκέντρωσε το 38,10% των ψήφων, στην πρώτη αναμέτρηση με επικεφαλής τον Γιώργο Παπανδρέου.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

6 σχόλια :

  1. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τι έγινε μετά την ήττα του Giorgo στις προηγούμενες εκλογές;

    Ο απόλυτος ορισμός του κακομοίρη.
    Ένας Γιωργάκης χαμένος και αξιολύπητος, που δεν είχε πού να στραφεί.

    Ένας Γιωργάκης, που στην κυριολεξία έψαχνε τη μάνα του για να κλάψει στην αγκαλιά της. Θεωρούμε ότι εκείνες οι ημέρες ήταν καθοριστικές, για να εξηγηθούν όλα αυτά τα φαινόμενα που βλέπουμε σήμερα.

    Είναι βέβαιον ότι, εξαιτίας του πανικού που ακολούθησε, ο Γιωργάκης από κάπου ζήτησε μια τελευταία ευκαιρία και εκ των υστέρων μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι κατόρθωσε και την πήρε.
    Σήμερα πιθανόν να βλέπουμε να εκτελούνται οι όροι αυτής της συμφωνίας. Ο Γιωργάκης από τότε γνώριζε ότι, αν έχανε την τελευταία ευκαιρία, δεν θα είχε άλλη.

    Αν και με τις ψήφους των Πακιστανών αποτύγχανε να φτάσει στην εξουσία, θα τελείωνε για πάντα.

    Μαζί μ' αυτόν δεν θα είχαν άλλη ευκαιρία και οι συγγενείς του. Δεν θα τελείωνε απλά η δυναστεία.

    Θα αφανιζόταν η ίδια η οικογένεια.

    Θα είχε πρόβλημα επιβίωσης.

    Αυτό ήταν το πρόβλημα της οικογένειας.

    Όλοι άνεργοι και άεργοι και η "μανούλα" στα πολύ στερνά της, για να τους υποσχεθεί μακρόχρονη προστασία.

    Μέχρι εκείνη τη στιγμή όλοι ήταν μαθημένοι να επιβιώνουν ως ανεπάγγελτοι "συγγενείς" Πρωθυπουργών και με τον αποτυχημένο Giorgo όλα έδειχναν ότι οι Πρωθυπουργοί τελείωναν για την οικογένεια. Με αυτές τις αγωνίες και αυτά τα πάθη η οικογένεια-συμμορία έφτασε στην εξουσία …
    Η οικογένεια της μάδερ-φαμίλια Μαργαρίτας …
    Της Μαργαρίτας, με τις διασυνδέσεις στο εβραϊκό κατεστημένο των ΜΜΕ και των διεθνών τοκογλύφων.

    -------------------------------
    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΙΑΝΟΥ
    Το κόλπο των 2,5 δις της οικογένειας Παπανδρέου!
    Αρχηγός του ΕΑΜ Β’

    διαβάστε ολόκληρο το κείμενο και ΔΙΑΔΏΣΤΕ ΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιώργο σήκω και φύγε τελείωσες όπως τελείωσε και η βασιλική οικογένεια. Στην Ελλάδα θα έρχεσε πλέον ως τουρίστας και αν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά ρε παιδιά , τα ξεχάσαμε όλα? Τόσο δυνατά φάρμακα ρίχνουν τα Ψεκαστικά? Και συ ρε αρχίδι κολομπλόκ, φιλοξενείς τέτοια άρθρα ?Το τι θα κάνει η Ψωλή που γάμησε την Ελλάδα , είναι ο καημός σου? ΟΥΣΤ ρε κολόπαιδο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ερχεται η ιστορια.
    ειναι μεγαλη ιστορια.
    σε γνωριζω απο την κοψη,
    του σπαθιου την τρομερη.
    σε γνωριζω απο την οψη,
    που με βια μετραει την γη.
    ειναι και προφητης ο Διονυσιος Σολωμος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΣ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΑΝΙΣΕΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΑ ΣΑΠΙΑ ΚΟΡΜΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κάπου είδα χτες - στο διαδίκτυο, βέβαια - τη συνέντευξη του ΓΑΠ στο Democracy Now. Δε θα πιστέψετε τι είπε ο ΓΕΛΟΙΟΣ ΠΑΛΙΟΨΕΥΤΗΣ: Ότι στην Ελληνική Βουλή έχει σχηματισθεί ειδική επιτροπή για να ερευνήσει το ρόλο της Goldman Sachs στην ελληνική κρίση και να αποδωθούν ευθύνες!!!!!!
    Εκεί, ασφαλώς, ήξερε τα πάντα για CDS και SWAPS, που όταν βρίσκεται στην Ελλάδα "ξεχνάει" τι σημαίνουν!!
    Ότι αντιλαμβάνεται το έλλειμα Δημοκρατίας στην Ελλάδα και γενικά στον κόσμο, γι' αυτό πρότεινε Δημοψήφισμα!!!
    Λέτε να έχει σωσία ή είναι παθολογικά τα αίτια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]