Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Προσπαθούν να ξεκολλήσουν τον Γιώργο από την καρέκλα

Διορία μέχρι τις 4 Ιανουαρίου που θα γίνει η επόμενη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ αποφασίζουν να δώσουν οι κορυφαίοι που συνιστούν το αντιπαπανδρεϊκό μπλοκ στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Αν την επόμενη Τετάρτη ο κ. Παπανδρέου δεν ξεκαθαρίσει τις θέσεις του και επιβεβαιώσει τις εκτιμήσεις ότι το μόνο που προσπαθεί είναι να κερδίσει χρόνο ώστε η εκλογή νέου αρχηγού να γίνει μετά τις επόμενες εθνικές εκλογές, τότε είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο μαζικών αποχωρήσεων από το ΠΑΣΟΚ ως και το σενάριο της διάσπασης.

Σε αντίθεση με τα όσα υποστήριζε η Ιπποκράτους μετά τη μαραθώνια συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου (που κράτησε ως τις 4 το πρωί) πως η συζήτηση για περισσότερες από οκτώ ώρες λειτούργησε εκτονωτικά, η πραγματικότητα είναι πως οι κορυφαίοι του κόμματος –ανάμεσά τους οι διεκδικητές της ηγεσίας– αλλά και πολλά μεσαία στελέχη είναι έξαλλοι με τις νέες μεθοδεύσεις από τον Γ. Παπανδρέου, πλήρως αναντίστοιχες με το κλίμα που κυριαρχεί στην ελληνική κοινή γνώμη.

Κάποιοι μάλιστα συνδυάζουν τη στάση του με την έγκυρη πληροφορία ότι προσπάθησε τις προηγούμενες ημέρες να «κλείσει» την υποψηφιότητά του για πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στις αρχαιρεσίες του Ιανουαρίου αλλά δεν τα κατάφερε και λένε ανοιχτά ότι σε αντίθεση με τα όσα λέει δημοσίως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να γαντζωθεί στην καρέκλα του.

«Υπάρχει και η εκλογή νέου προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς που θα γίνει μέσα στον Ιούνιο. Μπορεί να θέλει να τραβήξει τη διαδικασία εκλογής νέου αρχηγού ως τότε. Ως τότε όμως δεν θα υπάρχει ΠΑΣΟΚ…», είπε μεταξύ αστείου και σοβαρού κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, από εκείνους που καθαρά είπαν προχθές στον Γ. Παπανδρέου ότι οφείλει, ακόμα και αν δεν θέλει να αποχωρήσει, να ανοίξει με ξεκάθαρο τρόπο τις διαδικασίες.

«Αν μείνει θα φύγουμε εμείς. Ας συνεχίσει μόνος του με το ΠΑΣΟΚ του 10%», έλεγαν προχθές το ξημέρωμα, αμέσως μετά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, μέλη του οργάνου που συμμετείχαν σε μία συνεδρίαση όπου, όπως συμπλήρωναν, «παραβιάστηκε η κοινή λογική».

Ο Γ. Παπανδρέου παρά το γεγονός ότι δέχθηκε ομαδικά πυρά από τη μεγάλη πλειοψηφία των στελεχών που συμμετείχαν στην προχθεσινή σύσκεψη, που επί της ουσίας τού ζήτησαν να ανοίξουν άμεσα οι διαδικασίες διαδοχής του (ανοιχτά τον υποστήριξαν μόνο οι Μ. Καρχιμάκης, Φ. Πετσάλνικος, Χρ. Παπουτσής, Χ. Καστανίδης και Απ. Κακλαμάνης), δεν δεσμεύτηκε για τίποτε. Σημειώνεται επίσης ότι από το περιβάλλον του κ. Βενιζέλου δεν επιβεβαιώνεται ότι ο υπουργός Οικονομικών είπε μέσα στη συνεδρίαση ότι οι διαπραγματεύσεις για το PSI θα διαρκέσουν ίσως και πέραν του τετραμήνου, αλλά και ότι έθεσε διλημματικά το χρόνο της εκλογής νέου αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ, δηλαδή τώρα ή μετά τις διαπραγματεύσεις για το PSI, όπως ενημέρωνε η Ιπποκράτους. Ο κ. Βενιζέλος φέρεται να είπε πως έχει συμφωνηθεί ότι μέσα στον Απρίλιο θα γίνουν οι επόμενες εκλογές και ζήτησε την εκλογή νέου αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ μέχρι τις 15 Ιανουαρίου, πρόταση που απορρίπτει όμως ο Γ. Παπανδρέου, όπως απέρριψε και την πρόταση Λοβέρδου για τριήμερη διαδικασία εκλογής νέου αρχηγού μέσα στον Φεβρουάριο.

Συνυπολογίζοντας τα παραπάνω δεν είναι ξεκάθαρο:

-Πρώτον, αν ο ίδιος θέλει ή δεν θέλει να είναι υποψήφιος.

-Δεύτερον, με ποιες διαδικασίες το ΠΑΣΟΚ θα προχωρήσει σε εκλογή νέου αρχηγού.

-Τρίτον, αν οι διαδικασίες αυτές θα οδηγήσουν στην εκλογή πριν ή μετά τις επόμενες εθνικές εκλογές.

-Τέταρτον, αν θα ακολουθηθεί διαδικασία για εκλογή υποψήφιου πρωθυπουργού με τον ίδιο να παραμένει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και μετά τις επόμενες εθνικές εκλογές.

Σημειώνεται ότι το τελευταίο είναι το σενάριο στο οποίο στέκονται όλοι όσοι υποστηρίζουν ότι την ερχόμενη Τετάρτη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ –σε αντίθεση με τα όσα λέει δημοσίως περί στήριξης στην κυβέρνηση Παπαδήμου– θα προτείνει σύγκλιση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για εκλογή υποψήφιου πρωθυπουργού και απόφαση Πολιτικού Συμβουλίου για συνεδρίαση Εθνικού Συμβουλίου που θα αποφασίσει τη διεξαγωγή Τακτικού Συνεδρίου, το οποίο θα οδηγήσει σε απευθείας εκλογή αρχηγού από τις κάλπες. Τακτικό Συνέδριο όμως σημαίνει εκλογή νέων συνέδρων, δηλαδή ότι θα προηγηθούν προσυνεδριακές διαδικασίες μηνών.

Από την άλλη πλευρά, με δεδομένο ότι από χθες μέχρι την Τετάρτη θα υπάρξουν έντονες παρασκηνιακές διαδικασίες με στόχο τον έλεγχο στο Πολιτικό Συμβούλιο που θα αποφασίσει τι τελικά θα γίνει, το βάρος πέφτει εκ των πραγμάτων στα μέλη του οργάνου. Με βάση τις προχθεσινές τοποθετήσεις, Γιάννης Μίχας, Νίκος Ανδρουλάκης, Τόνια Αντωνίου, Πάρις Κουκουλόπουλος, Συλβάνα Ράπτη και Νίκος Σαλαγιάννης τάχθηκαν αναφανδόν υπέρ της άμεσης έναρξης των διαδικασιών και της εκλογής νέου αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ πριν από τις επόμενες εκλογές. Από την άλλη πλευρά, Ασπα Παπαηλιού και Μαρία Παυλίδου αναμένεται να στηρίξουν την εισήγηση Παπανδρέου όποια και να είναι. Ερωτήματα προκαλεί η στάση που θα τηρήσουν ο Π. Οικονόμου και ο Γ. Παναγιωτακόπουλος, η Εφη Χαλάτση και ο Δ. Σακελλάρης, οι οποίοι προχθές δεν αποσαφήνισαν τη στάση τους, ενώ δικαίωμα ψήφου έχει και ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Μ. Καρχιμάκης.

”Ελεύθερος Τύπος”



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Είναι ένα τεράστιο λάθος το ότι προσπαθούν να ξεκολλήσουν τον Γιώργο από την καρέκλα. Η σωστή μέθοδος είναι να ξεκολλήσουν την καρέκλα από τον Γιώργο.

    Απαιτούνται όμως Ελληνίδες και Έλληνες προς τούτο. Αλλά που να βρεθούν, θα κάνουμε εισαγωγή Ελληνίδων και Ελλήνων από την Κίνα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το Κολέγιο Αθηνών δεν είναι ένα ακόμα ιδιωτικό εκπαιδευτικό ίδρυμα από τα πολλά, που έχει πλέον η πατρίδα μας.
    Απλά παριστάνει το εκπαιδευτικό ίδρυμα, γιατί θα έπρεπε να έχει και ένα επίσημο αντικείμενο ενασχόλησης, για να δικαιολογεί την ύπαρξή του.

    Στην πραγματικότητα αυτό το "σχολείο" ιδρύθηκε από το κύκλωμα του "εθνάρχη" Βενιζέλου ως ένα ασφαλές και κλειστό "εκκολαπτήριο" γόνων διαδοχής ...

    Ιδρύθηκε, προκειμένου εκείνο το κύκλωμα —το οποίο εκείνη τη εποχή λυμαινόταν την εξουσία— να παρακάμψει τη δημοκρατική λειτουργία και σταδιακά να "μεταλλαχθεί" σε ένα ιδιότυπο καθεστώς ...

    Ένα καθεστώς ακλόνητο, το οποίο —ακόμα και ενάντια στη λαϊκή βούληση— θα διατηρούσε μόνιμη επαφή με την εξουσία.
    Στόχος αυτού του καθεστώτος ήταν πάντα η εξουσία της χώρας, ανεξάρτητα από το ποιος εξωτερικός ιμπεριαλιστικός παράγοντας την κηδεμόνευε.

    Η εξουσία στη Ελλάδα ήταν, είναι και θα είναι ο μόνιμος στόχος του Κολεγίου ...

    Η εξουσία, που εξασφαλίζει στα μέλη του μόνιμη επαφή με βολέματα και πλούτο.

    Για την εξουσία αυτήν μπορούν να κάνουν την οποιαδήποτε υποχώρηση ή παραχώρηση απέναντι στον οποιονδήποτε ξένο ή ντόπιο παράγοντα μπορεί να τους την εξασφαλίσει.

    -------------------------
    Η Συνωμοσία του Κολεγίου Αθηνών.
    Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο - ΕΑΜ Β’
    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΡΑΙΑΝΟΥ.
    Διαδώστε τα διαδώστε τα
    Η συμμορία, η οποία ευθύνεται για την παράδοση της Ελλάδας στους «δανειστές» της.
    Πληρωμένο «συμβόλαιο θανάτου» ήταν το Μνημόνιο.
    Οι άνθρωποι, οι οποίοι κάποτε μας παρέδωσαν στους Ναζί του Χίτλερ, είναι αυτοί, οι οποίοι σήμερα μας παραδίδουν στους Ναζί της Μέρκελ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κολλήγοι, μην ασχολείστε με τις υποθέσεις των αφεντικών σας. Εσείς σκυφτά τα κεφάλια και δουλεύετε για την ευημερία τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απλα καθυστερουν γιατι πρεπει πρωτα να υπογραψουν την ταφη μας .
    Ολοι στο παραμυθι ειναι και δουλευουν τα προβατα .
    Τα δε προβατα αρχισαν να εχουν και γνωμη , αν θα πρεπει να μεινη η να φυγη ο Μεγας Εφιαλτης .
    Την φωτια που πεφτη πανω στην Πατριδα δεν την βλεπουν .
    Θα καταλαβουν οταν δουνε (συντομα) την χωρα , μεσα στην σταχτη.
    Δεν υπαρχει επιστροφη πλεον .Θα περασουμε μεσα απο τον Αδη και οσοι ζησουν θα κρεμασουν ΟΛΟΥΣ τους Τσελιγκες και τους προσκυνημενους .
    Μονη ελπιδα ο ΘΕΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]