Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επικίνδυνη διάλυση


Η οικονοµική πολιτική που εφαρµόζεται έχει εξαιρετικά επικίνδυνες κοινωνικές παρενέργειες. ∆ίνει απόλυτη προτεραιότητα στη δηµοσιονοµική αυστηρότητα και στην εισοδηµατική λιτότητα, χωρίς να προσφέρει αναπτυξιακή προοπτική στην ελληνική οικονοµία.

Το κοινωνικό κόστος των επιλογών της τρόικας και των ελληνικών κυβερνήσεων είναι απαγορευτικό και δεν είναι δύσκολο να προβλέψουµε ότι θα φτάσουµε σε κάποιου είδους κοινωνική έκρηξη.

Το ποσοστό ανεργίας έχει ξεπεράσει το 18% του οικονοµικά ενεργού πληθυσµού και είναι βέβαιο ότι θα σπάσει το ψυχολογικό φράγμα του 20% στη διάρκεια των επόµενων µηνών. Η νέα γενιά αδυνατεί να ενταχθεί στην αγορά εργασίας.

Απαράδεκτη πολιτική

Η αύξηση της ανεργίας συνδυάζεται µε τη φτωχοποίηση ευρύτερων επαγγελµατικών και κοινωνικών στρωµάτων. Πολλοί συµπολίτες µας απασχολούνται µε όρους που δεν εξασφαλίζουν τα στοιχειώδη οικονοµικά και κοινωνικά δικαιώµατά τους.

Τα διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα είναι πλέον γεµάτα ρεπορτάζ για τη νέα φτώχεια που πλήττει τη χώρα µας. Το Euronews πρόβαλε τη σκληρή µοίρα των άστεγων της Αθήνας, που υπολογίζονται σε 20 χιλιάδες. Την κατάσταση των φτωχών και των νεόπτωχων κάνει ακόµη πιο δύσκολη η κοινωνική διάλυση που συνδέεται µε τη συγκέντρωση παράνοµων µεταναστών στην Αθήνα και σε άλλα µεγάλα αστικά κέντρα.

Το νέο στοιχείο που επιβαρύνει την κοινωνική κατάσταση είναι η δραστική µείωση των κύριων και επικουρικών συντάξεων, η οποία δεν περιορίζεται στα λεγόµενα ασφαλιστικά ρετιρέ.

Έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγµατα, οδηγούµαστε στη διάλυση της ελληνικής κοινωνίας, χωρίς να υπάρχουν σοβαρές εγγυήσεις ότι οι θυσίες και οι στερήσεις θα µας βάλουν στο δρόµο της οικονοµικής ανάκαµψης. Οι πολίτες θα περάσουν, αργά ή γρήγορα, από τον προβληµατισµό και τη δυσαρέσκεια στην αγανάκτηση. Η υποκρισία των πολιτικών, η αναποτελεσµατικότητα της αχανούς δηµόσιας διοίκησης και ο διαρκής εξευτελισµός της χώρας από τους ισχυρούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και κυρίως από το Βερολίνο, επιταχύνουν την πορεία προς την έκρηξη δυσαρέσκειας και αγανάκτησης της ελληνικής κοινωνίας.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]