Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η δικαιοσύνη βουλιάζει! Ποιός φταίει όμως;


  • Γράφει ο Διογένης ο Κυνικός
Να που μάθαμε επιτέλους από τα χείλη του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Παπαϊωάννου τι φταίει για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην χώρα μας. Το είπε καθαρά στην ετήσια Γενική Συνέλευση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων. «Η Δικαιοσύνη βουλιάζει όλο και περισσότερο στη συνείδηση των πολιτών, αφού βραδυπορεί και οι υποθέσεις παραγράφονται»….
Ευτυχώς βεβαίως μετά θυμήθηκε να πει ότι παραγράφονται οι υποθέσεις με «ευθύνη πολλών, όπως είναι η πολυνομία, η κακονομία αλλά και τους εφαρμοστές του δικαίου». Μάλιστα συνέχιζε λέγοντας ότι, «συνολικά το δικαιϊκό μας σύστημα νοσεί βαρύτατα. Τριάντα δύο καταδίκες από το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τους τελευταίους έξι μήνες, τα λέει όλα.
Και αυτό γιατί;
Έχουμε επιβαρύνει την απονομή της Δικαιοσύνης με άχρηστη γραφειοκρατία και τύπους.
Η δικονομία μας είναι αναχρονιστική.
Η ψηφιοποίηση, η εισαγωγή δηλαδή της πληροφορικής στο χώρο της δικαιοσύνης τα προηγούμενα χρόνια έχει καθυστερήσει αδικαιολόγητα.
Η επιθεώρηση στο χώρο της Δικαιοσύνης, δεν λειτουργεί ικανοποιητικά, οι διατάξεις του πειθαρχικού δικαίου υπάρχουν αλλά δεν εφαρμόζονται.
Τα παραδείγματα δυστυχώς είναι πολλά»...

Με τα περισσότερα από αυτά που δήλωσε ο κύριος Παπαϊωάννου δεν διαφωνούν ούτε οι ίδιοι οι δικαστές αλλά ούτε και οι εισαγγελείς.
Με εκείνο όμως το «βουλιάζει η δικαιοσύνη στην συνείδηση των πολιτών» τι εννοούσε ο κύριος Υπουργός της δικαιοσύνης;
Ότι φταίνε οι δικαστές για αυτό;
Ότι φταίνε και οι δικαστές; Γιατί κάτι τέτοιο υπονόησε.

Δυστυχώς για εσάς κύριε Παπαϊωάννου την τεράστια ευθύνη και για όσα άσχημα επικρατούν και σε αυτόν τον τομέα την έχουν οι πολιτικοί αυτής της χώρας.
Ποιος ευθύνεται για την πολυνομία;
Ποιος ευθύνεται για τα τόσα παράθυρα, τι παράθυρα ολόκληρες μπαλκονόπορτες υπάρχουν σε κάθε νόμο που έρχεται προς ψήφιση στην Βουλή;
Τα προβλήματα που προκαλεί η πληθώρα των νόμων είναι κάτι που έχει διαπιστωθεί από την αρχαιότητα αλλά εμείς εδώ στην σύγχρονη Ελλάδα δεν καταλαβαίνουμε από τέτοιες «αηδίες».
Τι και αν είπε ο Τάκιτος (Ρωμαίος ιστορικός) «Όσο πιο διεφθαρμένο είναι το κράτος, τόσο περισσότερο νόμοι υπάρχουν» ή ο Κικέρων «Περισσότεροι νόμοι, λιγότερη δικαιοσύνη». Ακόμη και ο Βολταίρος είχε πει ότι «Οι πολλοί νόμοι σε μια χώρα είναι, όπως οι πολλοί γιατροί, σημείο αδυναμίας κι αρρώστιας». Και για το τέλος αφήσαμε αυτό που είχε πει ο Γερμανός Καγκελάριος Όττο Φον Μπίσμαρκ ότι δηλαδή «οι άνθρωποι δεν πρέπει να βλέπουν πως φτιάχνονται δυο πράγματα: οι νόμοι και τα λουκάνικα»!!!

Αν εξετάσει κανείς όλες τις πηγές του κακού στην δικαιοσύνη όπως τις ανέφερε ο κύριος Παπαϊωάννου, σχεδόν την αποκλειστική ευθύνη την έχουν οι πολιτικοί, όπως αναφέραμε.
Πέρα από την πολυνομία που είναι και ίσως ο βασικότερος παράγων στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η δικαιοσύνη ποιος φταίει που δεν έχει γίνει η ψηφιοποίηση στον χώρο αυτό;
Ποιος φταίει που η δικονομία είναι άχρηστη;
Για την γραφειοκρατία;
Ας αφήσουν λοιπόν τα λόγια οι πολιτικοί και ας προχωρήσουν επιτέλους σε έργα.

Πριν από λίγες ημέρες ο συνάδελφος του υπουργού της Δικαιοσύνης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κύριος Παπουτσής βγήκε και έκανε μια συγκλονιστική καταγγελία η οποία δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Παρασκήνιο» και είπε ότι μέχρι σήμερα ήταν «Άβατο εγκλήματος το λαθρεμπόριο καυσίμων»!!!!! Αναφέρθηκε επίσης σε απειλές και εξόντωση όσων ρίχνουν φως στο σκάνδαλο και για άλλα πολλά.
Και ο κάθε λογικός πολίτης θα ρωτήσει ποιος φταίει για αυτό;
Εμείς είδαμε τον Οικονομικό Εισαγγελέα κύριο Πεπόνη να δίνει εντολή να ελεγχθούν άμεσα τα όσα γράφτηκαν στον Τύπο μετά την παραίτηση του κυρίου Σπινέλη, του ΓΓ Πληροφοριακών Συστημάτων. Μάλιστα εκλήθη για το θέμα αυτό να καταθέσει στον εισαγγελέα που ανέλαβε την υπόθεση ο κύριος Καπελέρης, ισχυρός πολιτικός άνδρας που έχει υπηρετήσει σε καίριες θέσεις όπως αυτή του επικεφαλής του ΣΔΟΕ. Του κατ’ εξοχήν κυνηγού των απατεώνων…
Τι μας λέει λοιπόν αυτό;
Ότι η δικαιοσύνη κινήθηκε άμεσα.
Γιατί; Γιατί υπάρχει κάποια μεγαλύτερη πολιτική βούληση σήμερα να ξεκαθαρίσουν κάποια πράγματα λόγω του εκρηκτικού κλίματος που επικρατεί στην κοινωνία μας.
Το ότι έφθασε ο κύριος Παπουτσής να πει, έστω και αργά, αλλά επιτέλους το είπε «τέρμα» αυτό σημαίνει πολλά.
Επίσης πρέπει να πούμε ένα μπράβο στον κύριο Παπουτσή, ο οποίος δείχνει σαν να αρχίζει να τολμά να πηγαίνει προς την σωστή κατεύθυνση, του να πάψει η ανομία, τα σκάνδαλα, η διαφθορά, και έχει αξία πιστεύουμε να το ακούει αυτό από εμάς που του έχουμε ασκήσει πολύ σκληρή κριτική.

Έτσι κύριε Παπαϊωάννου και αυτό ισχύει για κάθε υπουργό της κυβέρνησης κάντε εσείς την δουλειά σας όπως πρέπει και να δείτε ότι θα ακολουθήσουν αναγκαστικά και οι άλλοι την πορεία σας.
Όχι ότι δεν έχουν ευθύνη και οι δικαστές και οι εισαγγελείς.
Αλλά στο κάτω κάτω της γραφής αν υπάρχουν και αργυρώνητοι δικαστές τουλάχιστον τώρα έχουμε Οικονομικό Εισαγγελέα, Οικονομική Αστυνομία, επιτροπές ξεπλύματος μαύρου χρήματος που μπορούν να βρουν τα πάντα.
Κυνηγήστε το μαύρο χρήμα προς τους δικηγόρους ώστε οι παντός είδους κακοποιοί, επίορκοι κλπ να στερηθούν τις υπηρεσίες των αρίστων δικηγόρων.
Δεν μπορεί π.χ. να απολογείται στον Ανακριτή ή τον Εισαγγελέα ένας δημόσιος υπάλληλος και να έχει δικηγόρο κάποιον από τις πρώτες φίρμες…..
Πως τον πλήρωσε;
Όπως έχουμε πει λοιπόν...
Πρώτα αρχίζουμε τις αλλαγές από το σπίτι μας και μετά πηγαίνουμε στους άλλους.
Έτσι κύριε υπουργέ της δικαιοσύνης;


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. O καθένας τους έχει καταπιεί μια βιβλική καμήλα και όλη τη δικαιοσύνη μαζί. Ο νόμος είναι κομμένος ραμμένος στα μέτρα τους τόσα χρόνια, δεν έχει πάει κανείς τους φυλακή για τόσα εγκλήματα που διέπραξαν και τώρα κάνουν και σόου αυτοκριτικής. Δεν ξεχάσαμε, δυστυχώς για σάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο μεγάλος ασθενής είναι το Πρωτοδικείο Αθηνών που αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία με 4 εκατομ. κατοίκους περιφέρεια!!! Επιτακτική η διάσπαση του που εξαγγέλθηκε από το 1981 , αλλά δεν έγινε γιατί αντιδρουν οι συνδικαλιστές δικηγόροι. Στα άλλα Δικαστηρια (Πειραια , Θεσ/νικη) με μικρότερη περιφέρεια η καθυστέρηση είναι πολύ μικρότερη και οι υποθέσεις διεκπεραιώνονται πολυ πιο γρήγορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]