Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πούτιν: Βάλτε πλάτη στην Ελλάδα


Να βάλουν πλάτη στην Ελλάδα επιδεικνύοντας «πολιτική ανδρεία», για το καλό όλης της Ευρώπης ζήτησε από τους ευρωπαίους ηγέτες ο ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν, ενώ υπογράμμισε ότι το χρέος της Ελλάδας είναι κάτι που μπορεί να αντέξει η ευρωζώνη.

Ο Πούτιν, μιλώντας σε κινεζικά ΜΜΕ κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Πεκίνο, είπε πως το πρόβλημα είναι πολιτικό και όχι τόσο οικονομικό. "Εάν δεν με απατά η μνήμη μου, η Ελλάδα είναι μόλις το 2 % του ΑΕΠ όλης της Ευρώπης και φυσικά είναι δυνατό να κλείσει αυτό το πρόβλημα: κατά τη γνώμη διαφόρων ειδικών απαιτούνται περίπου 1 - 1,5 τρισεκατομμύρια ευρώ, ποσό βέβαια όχι μικρό, σεβαστό, αλλά απολύτως δυνατό να το "σηκώσει" η ευρωζώνη", δήλωσε ο Πούτιν.

Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας τόνισε, επίσης, ότι η ανάγκη να βοηθηθούν οι χώρες που βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση είναι επιτακτική όχι μόνο για το μέλλον της ευρωζώνης αλλά και της παγκόσμιας οικονομίας ενώ υποστήριξε ότι δεν χρειάζεται πρόσθετη βοήθεια από τις χώρες της BRICS (σ.σ. Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Ν.Αφρική).

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν αναφέρθηκε και στο τραπεζοπιστωτικό σύστημα, λέγοντας ότι για την ώρα δεν υπάρχει κρίση ενώ χαρακτήρισε καλό σημάδι την πρόθεση της γαλλικής και γερμανικής κυβέρνησης να στηρίξουν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Πηγή

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]