Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στο βάραθρο για τη σωτηρία της πατρίδας


Ειπώθηκε –και είναι σωστό- ότι το επόμενο βήμα στην ακολουθούμενη πολιτική των μνημονίων θα έχει την παρακάτω μορφή:

«…την απαλλαγή της χώρας από το βάρος της απεχθούς συντεχνίας των συνταξιούχων άνω των 80 χρονών. Πρέπει όλοι να κατανοήσουν το βάρος που υφίσταται η πατρίδα με παροχές σε μια συντεχνία ανίκανων, που δεν προσφέρουν τίποτε και καταναλώνουν ένα σημαντικό κομμάτι του κοινωνικού πλούτου. Αυτό πρέπει να τελειώσει. Χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη το πολιτικό κόστος πρέπει να απαλλαγούμε απ' το βάρος αυτής της θρασύτατης συντεχνίας. Χωρίς λαϊκισμούς, οι σοβαρές προτάσεις πρέπει να αφορούν μόνο τον τρόπο που θα γίνει αυτό: πρέπει να ρίχνονται σε ένα βάραθρο (για να γλυτώνουμε και τα έξοδα κηδείας) ή να χρησιμοποιούμε ενέσιμο μείγμα ευθανασίας; Να τους δίνεται η δυνατότητα εθελοντικής προσφοράς ή να επιβάλλεται η λύση με κάποιον μηχανισμό (θυμηθείτε τα έξοδα για να λειτουργήσει ο μηχανισμός).

Όποιος μιλήσει για απώλεια ζωών, είναι λαϊκιστής του χειρότερου είδους. Σε μια τέτοια δύσκολη στιγμή για την πατρίδα, είναι πολυτέλεια να σκεφτόμαστε έτσι. Εκείνο που έχει σημασία είναι η μείωση των εξόδων και οι αλλαγές που από χρόνια έχει γίνει φανερή η αναγκαιότητά τους, όπως η καταπολέμηση των συντεχνιών, για τη σωτηρία της πατρίδας…».

Αν η λογική που αποπνέει το παραπάνω απόσπασμα σας φαίνεται υπερβολική, σκεφτείτε:

Σε πόσους θανάτους μεταφράζονται τα σημερινά μέτρα που λαμβάνονται; Φυσικούς ή κοινωνικούς;

Ποιος είναι πιο φρικτός: ο κοινωνικός ή ο φυσικός θάνατος;

Υπάρχει όριο σε μια τέτοια λογική;

Γιώργος Παπανικολάου
22 Οκτώβρη 2011
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]