Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Με όρους big brother!

Περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι βρίσκονται εδώ και αρκετές εβδομάδες σε κατάσταση απόλυτης ομηρίας. Δράστρια η κυβέρνηση και οι απίστευτες παλινωδίες της αναφορικά με την περίφημη «εργασιακή εφεδρεία», που σημαίνει απόλυση.

Οσοι εργάζονται στον στενό ή τον ευρύτερο δημόσιο τομέα γίνονται καθημερινά δέκτες πληροφοριών για το εργασιακό τους μέλλον. Σε καιρό βαθιάς ύφεσης και πρωτοφανούς ανεργίας, δεν γνωρίζουν αν (στην κυριολεξία) αύριο θα έχουν δουλειά ή θα προστεθούν στους πένητες. Ανθρωποι χαμηλών κατά κύριο λόγο αμοιβών, απειλούνται με απόλυση, αφού πρώτα περάσουν σε καθεστώς επιδότησης για ένα χρόνο με ένα πενιχρό ποσό.

Και όλοι αυτοί ακούν κάθε ημέρα και μια νέα εκδοχή για το αν τους αφορά ή όχι αυτή η δυσοίωνη προοπτική. Εκδοχές που διοχετεύονται από κυβερνητικά στελέχη αλλά οι οποίες είτε δεν ισχύουν είτε είναι και συγκρουόμενες μεταξύ τους. Αφορά όσους έχουν θεμελιώσει ασφαλιστικό δικαίωμα, αφορά όσους είναι κοντά στη σύνταξη, αφορά όσους έχουν προσληφθεί εκτός ΑΣΕΠ, αφορά όσους έχουν προσληφθεί τα τελευταία χρόνια, τα προηγούμενα χρόνια κ.ο.κ.

Ενας βομβαρδισμός από ενδεχόμενα χωρίς κανένας κυβερνητικός παράγοντας να ξεκαθαρίζει τι ισχύει. Η εφεδρεία αφορά μόνο τον ευρύτερο δημόσιο τομέα ή και τον στενότερο; Αφορά ακόμα και τις επιχειρήσεις που δεν χρηματοδοτούνται από το Δημόσιο ή όλες; Αφορά και τους ΟΤΑ ή αυτοί εξαιρούνται;

Χιλιάδες ερωτήματα μετέωρα μ' ένα εκατομμύριο ανθρώπινες ζωές να περιμένουν αν θα κάτσει η μπίλια σ' αυτούς. Η κυβέρνηση παίζει ένα ιδιότυπο big brother...

Του ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ από enet, μοντάζ Γρέκι
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Δεν πειράζει..Εμείς ζούμε με τον Φόβο της απόλυσης και αυτοί της Κρεμάλας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]