Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Εσύ Πάγκαλε, ζεις με 300 ευρώ τον μήνα;

Όταν καίγεται το σπίτι σου, το πλέον εξωφρενικό που μπορεί πλέον να σου συμβεί, εκείνο που είναι δυνατόν να σε στείλει στα «κάγκελα», είναι να ακούς τους «εμπρηστές» να λένε αστειάκια. Λες και βρίσκονται σε κοκτέιλ πάρτι στα Ανάκτορα κάποιου Άγγλου ευγενούς. Λοιπόν, κύριε Πάγκαλε! Εσείς ζείτε μία οικογένεια με 300 ευρώ τον μήνα, όπως τη ζει ο φίλος μας ο Στάθης; Κι είναι τυχερός ο Στάθης που παίρνει κι αυτά τα 300 ευρώ και δεν έχει τύχει της φιλανθρωπίας των επιδομάτων της ανεργίας σας...

Προχτές με επισκέφθηκε ένας παλιός φίλος. Έχει περάσει τα πενήντα και καλείται σήμερα να ζήσει με 300 ευρώ τον μήνα. Με τα χρήματα αυτά θα πρέπει να πληρώσει λογαριασμούς στις ΔΕΚΟ, να αγοράσει τρόφιμα για την τριμελή οικογένειά του και...
να σπουδάσει την κόρη του. Μέχρι πρόσφατα έπαιρνε 900 ευρώ και δούλευε και η σύζυγός του. Η εταιρεία που δούλευε η γυναίκα του έκλεισε και αυτή που δουλεύει ο ίδιος κινδυνεύει επίσης με λουκέτο. Τους τελευταίους τρεις μήνες τον πληρώνουν με «έναντι». Τριακόσια ευρώ τον μήνα και όπου βγάλει...

Ο άνθρωπος αυτός είναι ήρωας. Όχι γιατί δήθεν κατορθώνει να ζήσει με 300 ευρώ τον μήνα. Δεν τα καταφέρνει. Αλλά διότι δεν έχει βγει ακόμη στα κάγκελα! Αντίθετα, είναι διατεθειμένος να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να σωθεί η χώρα. Αυτός, ο ταπεινός άνθρωπος των 300 ευρώ τον μήνα. Την ίδια ώρα που οι άλλοι έχουν βγει στα κάγκελα γιατί με ένα πτυχίο και με ένα εισιτήριο στο δημόσιο έφτασαν να παίρνουν μέχρι και 3.000 ευρώ τον μήνα. Δεν είναι πολλοί, η μεγάλη πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων δεν παίρνει αυτά τα χρήματα, αλλά αυτοί οι λίγοι έχουν ξεσηκώσει τον κόσμο...

Τι λέτε κύριε Πάγκαλε; Ο κ. Βενιζέλος θα τον κλείσει φυλακή τον Στάθη; Διότι και ο κ. Στάθης, όπως κι εσείς, δεν έχει τα χρήματα για να πληρώσει τις έκτακτες εισφορές που του ζητάει ο συνάδελφός σας. Η διαφορά μεταξύ σε εσάς και τον Στάθη είναι πάντως εμφανής. Αν τύχει και τον συναντήσετε από κοντά θα καταλάβετε...

Μία κοινωνία μπορεί να βρεθεί σε αδυναμία να αντιμετωπίσει τα προβλήματα των μελών της στον βαθμό που θα επιθυμούσε. Το κράτος, για παράδειγμα, δεν μπορεί αυτή την στιγμή να ασκήσει κοινωνική πολιτική και να ασχοληθεί με το πρόβλημα του Στάθη. Αυτό που με «χαλάει», όμως, είναι το γεγονός ότι βλέπω τα συνδικάτα των χορτάτων να ξεσηκώνονται για να προασπίσουν τα «δίκαια» των μελών τους και την ίδια ώρα να αγνοούν επιδεικτικά το γεγονός ότι συνάνθρωποί τους καλούνται να ζήσουν με ψίχουλα.

Κι αυτοί, οι Στάθηδες, είναι οι τυχεροί της ιστορίας. Διότι υπάρχουν κι άλλοι που καλούνται να ζήσουν με το απόλυτο «τίποτα». Είναι οι άνεργοι. Είναι οι στρατιές των ανέργων του ιδιωτικού τομέα, εκείνοι που θυσιάστηκαν πρώτοι στον βωμό της κρίσης.

Και τι μπορεί να συμβεί; Να οργανώσουμε συσσίτια για τους πεινασμένους; Ναι! Ακόμη κι αυτό, Να δείξουμε, ρε γαμώτο, την αλληλεγγύη μας σε ανθρώπους που αυτή την στιγμή την χρειάζονται. Σε ανθρώπους που έχουν την ανάγκη να νιώσουν ότι δεν θα αντιμετωπίσουν μόνοι αυτή την λαίλαπα.

Το πρόβλημα της ανεργίας δεν λύνεται με φιλανθρωπίες, αλλά με πολιτικές επενδύσεων. Αλλά αυτό δεν μπορεί να αποτελέσει άλλοθι για να μην ασχοληθούμε στο ελάχιστο με τους συμπολίτες μας που αυτή την στιγμή μας έχουν ανάγκη.

Η φωτοσύνθεση είναι από το "Γρέκι"
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Καλά ρε πονηρέ.. Οι πουλημένοι κυβερνήτες σας - για τους οποίους δεν βγάζεις άχνα καριόλη!!!-δεν σου φταίνε για την πείνα του κόσμου και σου φταίνε οι πτυχιούχοι του Δημοσίου?...Το πτυχίο δεν το αγόρασα απο το περίπτερο εξυπνάκια ούτε και τα 110 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ τα έδωσε σε μένα ο Τσολάκογλου..Αυτό το τερατώδες ποσόν το έδωσε εν ψυχρώ στις Τράπεζες και στους παπατσήδες επενδυτές τάχατες Ομολόγων ανεβάζοντας αυτόματα το Δημόσιο χρέος από το 115% στο 195% !!! και καλεί τώρα εμένα αλλά και όλους τους άλλους να το ξεπληρώσουμε.. Ούτε και τα τριάντα ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ των Ολυμπιακών αγώνων τα έδωσε σε μένα..Ούτε και τα ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΩΝ ΧΑΡΙΣΤΙΚΏΝ ΕΠΙΔΟΤΉΣΕΩΝ ΤΑ ΈΔΩΣΕ ΣΕ ΜΈΝΑ..ΟΎΤΕ ΚΑΙ ΤΑ δισεκατομμυρια ΤΩΝ ΥΠΕΡΤΙΜΟΛΟΓΗΜΈΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ έργων τα έδωσε σε μένα..Τα κροκοδείλια δάκρυα σου σε αποκαλύπτουν χαφιέ του Συστήματος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ 3:35
    Ναι ρε συ πονηρε ! και ποιος τους στηριζε ολους αυτους που λες, για ολα αυτα που εκαναν;
    Λοιπον κομματοσκυλα δημοσιοι υπαλληλοι και μη, ακουστε.
    Εσεις ΟΛΟΙ σας εχετε ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΘΥΝΗ για το σκλαβωμα του Εθνους.Λεω εσεις,διοτι εγω ψηφισα τελευταια φορα το '81,αυτο το εκτρωμα του Αρχι-ΛΑΟΠΛΑΝΟΥ, εγκληματια,προδοτη ανδρεα παπανδρεου.(Με μικρα το Α και το Π γιατι μικρος και ασημαντος).
    Εκτοτε παρακολουθω τον ξεφτιλισμο της κοινωνιας και του Εθνους.
    Με λεγατε γραφικο ,φασιστα και αποτυχημενο διοτι δεν μπορουσα να εργαστω, αν δεν ποδοπατουσα πρωτα τα Ιερα και τα Οσια της φυλης μου, αλλα και την υπερηφανεια μου σαν Ελληνας.
    Ουδεποτε εσκυψα το κεφαλι μου μπροστα σε αποβρασματα κλεφτες ,ψευτες και κυριως ΠΡΟΔΟΤΕΣ,για το δικαιωμα μου στην εργασια.
    Εσεις ΟΛΟΙ λοιπον που τωρα ΔΗΔΕΝ ξυπνησατε,δεν εχετε κανενα δικαιωμα να μιλατε.Αν πρωτα δεν ζητησετε συγνωμη πρωτα απο τον ΘΕΟ την ΠΑΤΡΙΔΑ και τα αμοιρα κατεστρεμενα παιδια σας.Εσεις οι δημοσιοι υπαλληλοι γινατε τα εργαλεια καταστροφης,εν πληρη γνωση, των γραικυλων Νενεκιδων και Εφιαλτων της Πατριδος ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΑΝΤΡΙΩΝ.
    Οι ιδιωτικοι υπαλληλοι εγιναν οι μπουλτοζες καταστροφης της οικονομιας μας,οταν κατω απο προδοτικα συνθηματα εκλειναν τις βιομηχανιες μας.
    Για το καλο του εργατη!!!!!!!!!
    Καθε φορα οπου μια επιχειρηση εκλεινε,ΟΛΟΙ μαζι δεξιοι αριστεροι και αυτο το μπασταρδο εκτρωμα του πασοκ,φωναζατε ΝΙΚΗΣΑΜΕ!
    Λοιπον "κυριοι", σπειρατε κακο και τωρα θεριζετε την δυστυχια.
    Καταλαβατε το κακο που κανατε;Αν οχι, Θα το καταλαβετε οσονουπω.
    Ειναι αργα,σκλαβωσατε την Πατριδα και διωξατε το μελλον της στα ξενα.Εκει δεν θα περασουν καλυτερα,να ειστε βεβαιοι.Απλα θα υπηρετησουν τους ιδιους κατακτητες σε ξενα μεροι.
    Μεχρι τα Χριστουγεννα θα ειστε ολοι πεινασμενοι εξαθλιωμενοι αστεγοι και αρνια προς σφαγη,των Ασιατων και αλλων βαρβαρων που σας εφεραν τα γουρουνια σας, οι πολιτικοι σας.
    Οι πολιτικοι σας ειναι ο καθρεπτης σας.

    Καλο και γρηγορο σφαξιμο και ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ στο ΕΘΝΟΣ ΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εαν φθασουμε στο σημειο να κατηγορει η μια κοινωνικη ταξη την αλλη ,τοτε εχουμε υιοθετησει, αθελα μας, την προπαγανδα και εχουμε μπει στην παγιδα των κυβερνητικων ανδρεικελων!
    Δυστυχως,ακομα και για να βρεις εργασια σε σουπερ-μαρκετ χρειαζεσαι μεσο!
    Αποκλειεται το κομματικο συστημα να στηριζεται μονο στις ψηφους των δημοσιων υπαλληλων!!!Οι αριθμοι εδω και 30 χρονια το αποδεικνυουν!
    Υπαρχουν χιλιαδες ατομα σαν τον Σταθη,αλλα ποσες φυλακες ειναι διατεθειμενο να φτιαξει το κρατος,αν οι οφειλετες δεν μπορουν να αποπληρωσουν τα χρεη τους?
    Η τρομοκρατια και η αβεβαιοτητα ειναι οι βασεις της κυβερνητικης προπαγανδας,που στηριζεται απο χαφιεδες της,π.χ. ΜΜΕ,ΜΚΟ,συνδικαλισμος κ.ο.κ!
    Δυστυχως μεχρι και σημερα κοιταμε προς την λαθος κατευθυνση!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απο την δικη μου οπτικη γωνια,συμφωνω με την παρατηρηση του ΓΜ οτι και σε σουπερμαρκετ ακομη να προσληφθεις,πρεπει να εχεις μεσον.Η διαφορα ομως αναμεσα σε αυτον που βαζει μεσον για να προσληφθει στον ιδωτικο τομεα,απο αυτον που κανει το ιδιο για να προσληφθει στο δημοσιο,ειναι πολυ ουσιαστικη:ο μεν πρωτος''φιλαει ποδιες''για να ξεφυγει απο την ανεργια,ο δε δευτερος για να ''τρυπωσει''στην γη της επαγγελιας,ξεφευγοντας απο την ανασφαλεια,την εκμεταλλευση,και την πολιτικη ανυπαρξια των πληβειων.
    Κοινη (ας πουμε )αφετηρια,αλλα πολυ διαφορετικη διαδρομη.Απλως τωρα,ειναι η στιγμη που καποιοι θα ευχονται να μην ειχαν ποτε προσληφθει στο δημοσιο,αλλα να ειχαν εγκαιρως μεταναστευσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]