Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σπουδαίοι Έλληνες, ξεχασμένοι από τους Έλληνες...


Σωκράτης Λαγουδάκης: [1864-1944].
Γιατρός-Φαρμακοφιλόσοφος από τη Σμύρνη που πολέμησε στην Κρητική επανάσταση του 1889 και στον ανεπίσημο ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1897.

Με την σύζυγό του έσωσε ναυαγούς σε πλοίο που μετέφερε αρρώστους (στην Γαλλία αν ενθυμούμε καλώς).

Στην Αίγυπτο, όπου εγκαταστάθηκε, ίδρυσε ιατρικούς συλλόγους και περιοδικά.

Μελετώντας τη λέπρα, έκανε στον εαυτό του εμβόλιο με αίμα λεπρού για να δει την αποτελεσματικότητα του φαρμάκου που ανακάλυψε και το οποίο ήταν μια μίξη φαρμάκων που υπήρχαν.

Πέθανε τον Ιούνιο του 1944 (83 ετών), αιτία το ότι είχε αυτομολυνθεί ξανά με άλλη νόσο μελετώντας και προσπαθώντας ν' ανακαλύψει το φάρμακο της.

Το όνομά του βρίσκεται -όπως και ενός άλλου Έλληνα- σε στήλη των Παρισίων μεταξύ των 200 μεγαλυτέρων επιστημόνων - φιλάνθρωπων.

Οι Γάλλοι τον τίμησαν, εμείς τι κάναμε; Τον τιμήσαμε;


Σχόλιο ιστολογίου: Ίσως το ότι οι σημερινοί Έλληνες τον ξέχασαν, αποτελεί την μεγαλύτερη τιμή που του αποδόθηκε. Αφού, οι σημερινοί Έλληνες έχουν ξεχάσει όλα τα σπουδαία, όλα τα σημαντικά που κάποτε τους έκαναν να ξεχωρίζουν από τον βούρκο που σήμερα με τόση ευχαρίστηση έχουν βρεθεί...

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]