Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Βουλευτές του ΠαΣοκ ενημερώνουν τον Νταβούτογλου!!

  • Δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ πήγαν στον Νταβούτογλου για ενημέρωση
Μείζον πολιτικό θέμα, που σε άλλη χώρα θα είχε ενεργοποιήσει πάραυτα τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς, προκάλεσαν οι βουλευτές Ροδόπης Μεχμέτ Χατζηοσμάν και Ξάνθης Τσετίν Μάντατζη του ΠΑΣΟΚ. Χθες ευρισκόμενοι στην Άγκυρα επισκέφθηκαν τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου και τον «ενημέρωσαν» για «θέματα που αφορούν την τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης», όπως σημειώνει το τουρκικό πρακτορείο Ανατολή, που δημοσίευσε την είδηση.

Με την κυβέρνηση του Μνημονίου όλα είναι πλέον δυνατά, ακόμη και να ισχυριστεί ότι… αγνοούσε τις κινήσεις των δύο βουλευτών της. Έστω κι έτσι όμως, ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος δεν θα έπρεπε να ξέρει; Αλλά και στην περίπτωση που δεν γνώριζε, τώρα που ξέρει, δεν θα πρέπει να καλέσει αυτούς τους δύο «αστέρες» βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και να τους θέσει ορισμένα απλά ερωτήματα;
Πρώτον, αν συνάντησαν όντως τον Τούρκο ΥΠΕΞ και για ποιόν λόγο.
Δεύτερον, ποια ακριβώς ήταν τα θέματα που αφορούσαν «τα προβλήματα της τουρκικής μειονότητας Δυτικής Θράκης».
Τρίτον, με ποια ιδιότητα ενημερώνουν τον Τούρκο ΥΠΕΞ και όχι το Ελληνικό Κοινοβούλιο, για το οποίο έχουν εκλεγεί, έχουν ορκιστεί και το οποίο –υποτίθεται- υπηρετούν.
Μήπως θα πρέπει να ενδιαφερθεί και κάποιος εισαγγελέας για να διερευνήσει, ανεξάρτητα με τον πρόεδρο της Βουλής, αν οι εν λόγω κύριοι έχουν διαπράξει το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας;

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Δημοκρατία»

Σχόλιο ιστολογίου: Απορίας άξιο είναι πως αν και έχουν υπάρχει στο παρελθόν κατ’ επανάληψη τέτοιου είδους συμπεριφορές, ποτέ (κυριολεκτικά) δεν τέθηκε θέμα αποβολής των μουσουλμάνων βουλευτών (σημερινών και παλαιοτέρων) από το Ελληνικό Κοινοβούλιο… Γιατί άραγε; Φοβάται η Ελληνική Βουλή την άποψη της Άγκυρας και την στήριξή της στους δικούς της ανθρώπους; Και αν η Ελληνική Βουλή φοβάται και αποδέχεται αυτού του είδους τις ενέργειες, μήπως πρέπει να αναρωτηθούμε κατά πόσο η εκάστοτε κυβέρνηση εξυπηρετεί τα Ελληνικά συμφέροντα; Ερωτήματα ρητορικά, που όμως περιμένουν από εκείνον τον άνθρωπο που θα βρεθεί την κατάλληλη στιγμή στην κατάλληλη θέση…
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. Δεν πειράζει που είναι μουσουλμάνοι οι βουλευτές, το κακό είναι ότι δηλώνουν Τούρκοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σύσφιξη όνομα και πράγμα. Πού είστε παλληκάρια του '21 να δείτε ποιούς έχουμε εκλέξει να μας κυβερνούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν έχουμε πρόβλημα με την Θρησκεία με την εθνικότητα έχουμε. Αυτοί αισθάνονται πιο πολλοί Τούρκοι παρά Μουσουλμάνοι. Θα προτιμούσα χίλιες φορές να είχαμε Μουσουλμάνο Πρωθυπουργό που θα ασχολούνταν και λίγο με την Θράκη μας παρά Χριστιανό Πρωθυπουργό που δεν θα ασχολείτε καθόλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτοι που "αισθανονται" Τουρκοι εχουν αργησει παρα πολυ για να βγαζουν ....δακρυα!!

      Η Συνθηκη της Λωζαννης ειναι σαφεστατη και τα αρθρα 30-34 ,οπως και το αρθρο 27 ,

      δινουν σαφεις απαντησεις στην προπαγανδα τους:

      Άρθρο 30
      «Οι τούρκοι υπήκοοι,οι εγκατεστημένοι στα εδάφη εκείνα που δυνάμει των διατάξεων της παρούσης Συνθήκης,αποσπώνται της Τουρκίας,καθίστανται αυτοδικαίως και κατά τους όρους της εγχωρίου νομοθεσίας υπήκοοι του Κράτους στο οποίο μεταβιβάζεται το έδαφος αυτό.»

      Άρθρο 31
      «Οι άγοντες ηλικία άνω των 18 ετών,οι οποίοι αποβάλλουν την τουρκική ιθαγένεια και αποκτούν αυτοδικαίως νέα ιθαγένεια δυνάμει του άρθρου 30,έχουν δικαίωμα επιλογής υπέρ της τουρκικής ιθαγένειας επί δύο έτη από της ενάρξεως της ισχύος της παρούσης Συνθήκης.»

      Άρθρο 32
      «Οι άγοντες ηλικία άνω των 18 ετών, οι οποίοι είναι εγκατεστημένοι σε έδαφος αποσπώμενο της Τουρκίας συμφώνως προς την παρούσα Συνθήκη και οι οποίοι διαφέρουν φυλετικώς της πλειονότητας του πληθυσμού του ρηθέντος εδάφους,έχουν το δικαίωμα επί δύο έτη από της ενάρξεως της ισχύος της παρούσας Συνθήκης να ασκήσουν επιλογή υπέρ της ιθαγένειας ενός των Κρατών, στο οποίο η πλειονότητα του πληθυσμού είναι της αυτής φυλής μετά του ατόμου του ασκούντος το δικαίωμα της επιλογής και υπό τον όρο της συγκαταθέσεως του Κράτους αυτού.»

      Άρθρο 33
      «Οι ασκήσαντες το δικαίωμα επιλογής ,συμφώνως προς τις διατάξεις των άρθρων 31 και 32,οφείλουν,εντός των επομένων 12 μηνών,να μεταφέρουν την κατοικία τους στο Κράτος υπέρ του οποίου άσκησαν την επιλογή.
      Είναι ελεύθεροι να διατηρήσουν την κεκτημένη ακίνητη περιουσία τους στο έδαφος του Κράτους, στο οποίο είχαν την κατοικία τους προ της γενομένης επιλογής.»

      Άρθρο 34
      «Υπό την επιφύλαξη των συμφωνιών,οι οποίες θα απέβαιναν αναγκαίες μεταξύ των κυβερνήσεων που ασκούν την εξουσία σε χώρες αποσπώμενες από την Τουρκία και των Κυβερνήσεων των χωρών στις οποίες είναι εγκατεστημένοι,οι άγοντες ηλικία άνω των 18 ετών τούρκοι υπήκοοι,οι καταγόμενοι από αποσπώμενο έδαφος της Τουρκίας δυνάμει της παρούσης Συνθήκης και εγκατεστημένοι στο εξωτερικό κατά την έναρξη της ισχύος αυτής,μπορούν να ασκήσουν επιλογή υπέρ της επικρατούσης ιθαγένειας της χώρας καταγωγής τους,εάν συνδέονται φυλετικώς με την πλειονότητα του πληθυσμού της χώρας αυτής και αν η Κυβέρνηση που ασκεί την εξουσία συναινέσει σ’αυτό.
      Το δικαίωμα αυτό της επιλογής οφείλεται να ασκηθεί εντός δύο ετών από της ενάρξεως της ισχύος της παρούσης Συνθήκης.»

      Αρθρο 27 :
      «Ουδεμία πολιτική,νομοθετική ή διοικητική εξουσία ή δικαιοδοσία θέλει ασκηθή,δι’οιονδήποτε λόγον,υπό της Κυβερνήσεως ή των Αρχών της Τουρκίας εκτός του Τουρκικού εδάφους επί των υπηκόων εδάφους διατελούντος υπό την κυριαρχίαν ή το προτεκτοράτο των λοιπών Δυνάμεων των υπογραψασών την παρούσαν Συνθήκην κι επί των εδάφων αποσπασθέντος της Τουρκίας.Εννοείται ότι η πνευματική δικαιοδοσία των θρησκευτικών μουσουλμανικών Αρχών δεν θέλει ποσώς θιγεί».

      Πηγή : «Διεθνείς πολιτικές και στρατιωτικές Συνθήκες-Συμφωνίες και Συμβάσεις»
      Χαραλ. Γ. Νικολάου

      ΓΜ

      Διαγραφή

    2. Να πας στην Τουρκία ρε να εχεις μουσουλμάνο ( δαιμονισμενο ) πορδιπουργο .
      Ο Χριστιανισμός άσχετε ΔΕΝ ειναι θρησκεια .

      Το κυνοβουλιο δεν ειναι ουτε χριστιανικό ουτε Ελληνικό . ΞΥΠΝΑ
      Εσενα θα κρεμούσε πρώτους ο Στρατηγός Κολοκοτρωνης εαν εισαι Ελληνας και θα περνούσε απο λεπιδι εαν εισαι τούρκοσπορά .

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]