Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δύο παράλληλα σύμπαντα

Όταν το μεσημέρι της Τετάρτης καιγόταν η Αθήνα ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε μπάνιο στην Αστέρα της Βουλιαγμένης. Και μετά πήγε στο γυμναστήριο. Και την Πέμπτη, αντί να έρθει στη Βουλή, πήγε στη «Σμαράγδα» στην Πεύκη για ψαρικά. Πέρασε δηλαδή δύο ήσυχα μεσημέρια, γυμνάσθηκε, δροσίσθηκε, απόλαυσε φαγητό – ίσως έφαγε και παντεσπάνι.

Δεν είναι (μόνο) ο Γιώργος «αλλού». Είναι και το ΠΑΣΟΚ. Η μετατροπή ενός λαϊκού κόμματος σε κόμμα – μηχανισμός εξουσίας (με χαρακτηριστικά Μεξικού) έχει ως αποτέλεσμα την λειτουργία του στο κενό, στο δικό τους κόσμο. Έτσι η κρίση των τελευταίων 20 ημερών (ανασχηματισμοί, παραιτήσεις, ψηφοφορίες, καταψηφίσεις κ.λπ.) λύθηκε με την ανακατανομή της εξουσίας στο πλαίσιο των εσωτερικών ισορροπιών του κόμματος (ο ΓΑΠ πρωθυπουργός, ο Βενιζέλος νούμερο «υπερδύο», οι άλλοι δελφίνοι να περιμένουν ριγμένοι, οι βουλευτές που φώναζαν πειθάρχησαν όταν ο ηγέτης τους πήρε αυτά που ήθελε).

Όμως το πολιτικό και κοινωνικό πρόβλημα δεν ήταν οι εσωτερικοί συσχετισμοί της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ. Την ίδια ώρα όλοι οι οικονομικοί και κοινωνικοί δείκτες χειροτέρευσαν. Η ασκούμενη πολιτική επενδύθηκε με μπόλικη αστυνομική βία με εμφανή την ύπαρξη παρακρατικών δυνάμεων. Για λίγες ημέρες δημιουργήθηκαν συνθήκες κοινωνικής και πολιτικής ανωμαλίας.

Το κυριότερο όμως είναι ότι η καθημερινότητα του πολίτη δεν συμπεριλαμβάνει κανένα από τα στοιχεία που είδαμε ότι αφορούν την καθημερινότητα του πρωθυπουργού και των κυβερνητικών βουλευτών. Οι πολίτες αντιμετωπίζουν οξύ οικονομικό πρόβλημα, που αγγίζει τα όρια της διαβίωσης («λεφτά δεν υπάρχουν» που θα έλεγε ο Γιώργος), την στιγμή που οι εκπρόσωποί τους στη Βουλή χαράσσουν «μεγαλόπνοες» πολιτικές και ασκούνται στην ανάπτυξη γενικοτήτων ως δήθεν στρατηγικές ανάπτυξης και οράματος για την Ελλάδα του μέλλοντος.

Πρόκειται για δύο ασύμπτωτες πορείες. Αυτή είναι μία ιστορική πολιτική αντίφαση που θα την λύσουν μόνο οι κάλπες.

Κ. Βολεμένος

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Οι καλπες θα λυσουν το προβλημα;
    Ναι οταν και μονο οταν δεν θα υπαρχει ουτε τριτος βαθμος συγγενειας οσων μας πουλησαν,περα του σημερινου κυνοβουλιτισμου και περιξ...
    Ολες οι αλλες προτασεις περι εκλογων ειναι εκ του πονηρου.
    Αρκετα ας κτισουμε για πρωτη φορα, μετα την πτωση του βυζαντιου απο τους ημιβαρβαρους φραγκους,την Ελλαδα που ξερουμε 10.000 χιλ.χρονια.Την Ελλαδα που μας κρυβουν.Την Ελλαδα που ονειρευτηκαν οι παππουδες μας το '21.
    Την Ελλαδα του φωτος την Ελλαδα των Ορθοδοξων Χριστιανων.Αυτα ακριβως ηταν τα ονειρα των Ελληνων ηρωων ολων των εποχων του Γενους μας.
    ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ.ΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΝΕ ΤΑ ΚΟΛΠΑΚΙΑ ΣΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΟΣΟ ΣΕ ΠΑΙΡΝΕΙ,
    ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΙΔΕΡΑ.
    ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΓΙΑ 'ΣΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΗΣ ΦΥΛΑΚΗΣ ΤΑ ΣΙΔΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΕΒΕΝΤΕΣ,
    ΚΑΙ ΕΣΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ, ΜΟΝΟ ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]