Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κυβέρνηση προσωπικοτήτων η απάντηση του Γιώργου

Τεχνοκράτες, εξωκοινοβουλευτικές προσωπικότητες, αλλά και πολιτικοί από όλο το πολιτικό φάσμα θα είναι η απάντηση του Γιώργου Παπανδρέου στη σύνθεση της κυβέρνησης του, εφόσον συνεχιστεί το κυβερνητικό... αλαλούμ που επικρατεί σήμερα.

Πρόκειται για ειλημμένη απόφαση και αυτός είναι και ο λόγος που ο κ. Παπανδρέου δεν προτίθεται να θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας στην ψηφοφορία (περί τις 15-16 Ιουνίου) για το Μεσοπρόθεσμο ενώ θα ισχύσει η απλή πλειοψηφία των 151 και όχι η ενισχυμένη των 180.

Εφόσον ψηφιστεί με κάποιες διαρροές, θα βάλει μπροστά το Plan B και θα οδεύσει στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής 24-25 Ιουνίου με νέο κυβερνητικό σχήμα με μοναδικό κριτήριο την πίστη στο πρόγραμμα που έχει εκπονήσει η τρόικα. Εφόσον καταψηφιστεί, ο μόνος δρόμος που απομένει είναι οι εκλογές.

Ο Πρωθυπουργός το είπε ξεκάθαρα προχθές το βράδυ μιλώντας στον ΣΕΤΕ αν και η προειδοποίηση του - δεύτερη μέσα σε λίγες ημέρες – ερμηνεύτηκε μάλλον επιπόλαια από το σύνολο των ΜΜΕ.

"Είναι απόφαση μου να προχωρήσω με όλους εκείνους που θέλουν να αλλάξει η Ελλάδα" είχε δηλώσει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα πριν το Πάσχα, παρουσιάζοντας τον Οδικό Χάρτη. Την Τρίτη το βράδυ μιλώντας στους φορείς του τουρισμού πρόσθεσε:
"Θα προχωρήσω με όλους εκείνους που θέλουν να αλλάξει η Ελλάδα, άσχετα από τη θέση τους στην ελληνική κοινωνία, την κομματική τους, ή οποιαδήποτε άλλη ιδιότητα. Με εκείνους που, είτε μέσα από τη δουλειά τους καθημερινά, είτε από το δημόσιο ρόλο τους, είτε από την κοινωνική τους προσφορά, είτε από την επιχείρησή τους, κάνουν την αλλαγή πράξη, ενάντια σε δυσκολίες, σε μικρές ή μεγάλες ολιγαρχίες, σε συμφέροντα που φοβούνται και αντιστέκονται σε κάθε αλλαγή. Ολιγαρχίες με τα φέουδά τους, τα προνόμιά τους, το βόλεμά τους, τις αντιλήψεις τους...".
Και ασφαλώς η αναφορά Παπανδρέου μόνο τυχαία δεν ήταν. Προφανώς "φωτογραφίζει" κάποια στελέχη του δημόσιοι βίου που θεωρεί ότι "κάνουν" γι' αυτή τη δουλειά και απορρίπτει πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που "φοβούνται τις αλλαγές και δεν συγκρούονται με όσους "βολεύονται" (βλέπε συνδικαλιστές).

Ο κ. Παπανδρέου έχει αποφασίσει ότι εφόσον το ΠΑΣΟΚ (για λόγους ιδεολογικών αγκυλώσεων, πολιτικού κόστους, διαφορετικής αντίληψης κ.ο.κ.) δεν μπορέσει να ακολουθήσει την εφαρμογή του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου Δημοσιονομικού Πλαισίου, θα το κάνει με όσους μπορούν και θέλουν. Ορισμένοι συνεργάτες του εκτιμούν ότι "έχει μετανιώσει που δεν τα άλλαξε όλα στο ΠΑΣΟΚ από το 2004" αφήνοντας να εννοηθεί ότι ενδεχομένως είχε κατά νου την ριζική αλλαγή του κομματικού μορφώματος που ιδρύθηκε το 1974 από τον πατέρα του. "Αν δεν ακολουθήσει το ΠΑΣΟΚ θα προχωρήσουμε με όποιον μπορεί..." επιβεβαιώνει συνομιλητής του Γιώργου Παπανδρέου που γνωρίζει το περιεχόμενο των εμπιστευτικών συζητήσεων που έχουν ήδη γίνει αλλά και την εκτίμηση που τρέφει για μια σειρά προσωπικοτήτων της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής ζωής του τόπου.

Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που ο σημερινός Πρωθυπουργός κάνει επιλογές εκτός κομματικού χώρου ΠΑΣΟΚ: Η Τίνα Μπιρμπίλη, ο Παύλος Γερουλάνος, ο Χάρης Παμπούκης έγιναν υπουργοί χωρίς να προέρχονται από το χώρο του κυβερνώντος κόμματος. Στην διεκδίκηση του Δήμου της Αθήνας προέκρινε τον Γιώργο Καμίνη έναντι της Φώφης Γεννηματά και στο δήμο Θεσσαλονίκης τον Γιάννη Μπουτάρη - αμφότεροι προερχόμενοι από το χώρο της ευρύτερης Αριστεράς. Όλοι οι προαναφερθέντες – πλην Μπουτάρη – έχουν ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στο κόμμα και στην κυβέρνηση.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]