Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Προκαλεί ο Καμίνης με ευχετήρια κάρτα με σήμα την... ημισέληνο!!!

Στο Σύνταγμα της Ελλάδος, στο πρώτο μέρος, τμήμα Β, άρθρο 3, αναφέρεται επακριβώς για τις σχέσεις της πολιτείας και της Εκκλησίας:
“Επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα είναι η θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Xριστού. H Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδας, που γνωρίζει κεφαλή της τον Kύριο ημών Iησού Xριστό, υπάρχει αναπόσπαστα ενωμένη δογματικά με τη Mεγάλη Eκκλησία της Κωνσταντινούπολης και με κάθε άλλη ομόδοξη Eκκλησία του Xριστού τηρεί απαρασάλευτα, όπως εκείνες, τους ιερούς αποστολικούς και συνοδικούς κανόνες και τις ιερές παραδόσεις. Είναι αυτοκέφαλη, διοικείται από την Ιερά Σύνοδο των εν ενεργεία Αρχιερέων και από τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο που προέρχεται από αυτή και συγκροτείται όπως ορίζει ο Καταστατικός Xάρτης της Εκκλησίας, με τήρηση των διατάξεων του Πατριαρχικού Τόμου της κθ΄ (29) Ιουνίου 1850 και της Συνοδικής Πράξης της 4ης Σεπτεμβρίου 1928”.

Τις ημέρες αυτές, όπως κάθε χρόνο, ο Ελληνικός λαός βιώνει όλη την Μεγάλη Εβδομάδα, το Θείο δράμα της Σταυρώσεως του Ιησού και προσμένει την νύχτα του Μεγάλου Σαββάτου όπου θα συντελεσθεί η Ανάσταση Του εκ νεκρών, σηματοδοτώντας την ελπίδα και την προσμονή για καλύτερες ημέρες.

Όλοι οι Χριστιανικοί Ναοί κατακλύζονται από πλήθος κόσμου που καρτερικά και ευλαβικά περιμένουν να προσκυνήσουν τον Σταυρό του Κυρίου και τον Επιτάφιο Του, που κατά την περιφορά του την Μεγάλη Παρασκευή τον ακολουθούν χιλιάδες πιστοί ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών.

Το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, στην πρώτη Ανάσταση, σε όλους τους Ναούς, από νωρίς το πρωί και ακόμη μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας συρρέουν πλήθη Ελλήνων προκειμένου να Μεταλάβουν του Σώματος και Αίματος Χριστού.

Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου όλοι οι Χριστιανοί φοράνε «τα καλά τους», τα παιδιά παίρνουν τις λαμπάδες τους, δώρο από τους νονούς τους και προσέρχονται στις Εκκλησίες για να γιορτάσουν την μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης, την Ανάσταση του Κυρίου Χριστού.
Στο «ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ» όλα τα μέλη της οικογένειας αλληλοασπάζονται και ανταλλάσουν ευχές:

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ – ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ

Ο Χριστιανισμός είναι η πιο Ελεύθερη θρησκεία που δεν εξαναγκάζει, αντίθετα με άλλες θρησκείες, κανένα να την ασπασθεί με το ζόρι. Άλλωστε ο ίδιος, ο Ιησούς Χριστός, είπε: «όστις θέλει οπίσω μου ελθείν».

Είναι λοιπόν αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός να ασπάζεται την όποια θρησκεία ή να δηλώνει πως είναι άθεος.

Αυτό το δικαίωμα το έχει ΜΟΝΟ για το άτομό του.

Δεν έχει όμως το δικαίωμα να επιβάλλει στους άλλους την δική του επιθυμία, που είναι απ΄όλους σεβαστή, όταν μάλιστα είναι αυτός εκλεγμένος άρχοντας μιας πόλεως και μάλιστα της Πρωτεύουσας αυτής της χώρας.
  • Με πoιο δικαίωμα λοιπόν κε Καμίνη, Δήμαρχε των Αθηνών, απαγορεύσατε από τον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84» να φθάσει στους κατοίκους της πόλεως το Θείο δράμα και το μήνυμα της Αναστάσεως;
  • Με πoιο δικαίωμα προτρέψατε-απαγορεύσατε από τους δημοσιογράφους του εν λόγω ραδιοφωνικού σταθμού να ανταλλάσουν ευχές με τους ακροατές, όπως το «Καλή Ανάσταση»;
  • Με πoιο ηθικό δικαίωμα εκδώσατε εορταστικές κάρτες που αντί να έχουν θέμα των ημερών με το έμβλημα της Χριστιανοσύνης, τον Τίμιο Σταυρό εσείς επιλέξατε ένα άσχετο θέμα που εξέχουσα θέση έχει η ημισέληνος;
Είναι το λιγότερο προκλητική αυτή η γενικότερη στάση σας, κε Δήμαρχε των Αθηνών.

Ο λαός της Αθήνας σας ψήφισε για να βάλλετε τάξη στην Πρωτεύουσα που έχει καταληφθεί από τους λαθρομετανάστες και δεν μπορεί να κυκλοφορήσει κανείς ελεύθερα και με ασφάλεια στο Κέντρο της μετά την δύση του ηλίου.

Σας ψήφισε για να καταπολεμήσετε την χρήση ηρωίνης που κάνουν δεκάδες νέοι και νέες, μέρα μεσημέρι στην Πλατεία Ομονοίας και στους πέριξ αυτής δρόμους.

Σας ψήφισε για να μπορέσετε να τιθασεύσετε το φαινόμενο των αλληλοσκοτωμών αλλόθρησκων γύρω από το Δημαρχείο της πόλεως.

Σας ψήφισε για να πατάξετε το παραεμπόριο της πόλεως που μαραζώνει και οδηγεί σε λουκέτο τα καταστήματα εντίμων Ελλήνων πολιτών που πληρώνουν κανονικά τους φόρους τους στο Ελληνικό δημόσιο και δίνουν την δυνατότητα να ζουν μαζί με αυτούς και κάποιες ακόμη οικογένειες εργαζομένων στα καταστήματά τους.

Σας ψήφισε για να βάλλετε τάξη στην αποκομιδή των τόνων σκουπιδιών που προκλητικά αφήνετε σκόπιμα κατά καιρούς να πνίγουν με την δυσοσμία τους την πόλη.

Δεν σας ψήφισε κε Καμίνη, για να ανατρέψετε, εκμεταλλευόμενος την θέση του Δημάρχου της πόλεως, την κρατούσα θρησκεία της χώρας επειδή εσείς δεν πιστεύετε σ΄αυτή.

Η προκλητική σας συμπεριφορά και δραστηριότητα, ξεπέρασε τα εσκαμμένα.

Περιορισθείτε στα δικαιώματά σας και στις υποχρεώσεις σας !!!
Σεβασθείτε, έστω και τον ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΟΡΚΟ που δώσατε με την ανάληψη των καθηκόντων σας ως Δήμαρχος των Αθηναίων !!!

Και στα καθήκοντά σας δεν είναι βεβαίως, ο διωγμός του Χριστιανισμού !!!

Παναγιώτης Αποστόλου
Οικονομολόγος

Σχόλιο ιστολογίου: Οι κομπλεξικοί και ιδεοληπτικοί άνθρωποι ποτέ δεν χάνουν την ευκαιρία να επιδείξουν την μικρότητα που τους διέπει και τα "ιδιαίτερα" χαρακτηριστικά τους. Ο κύριος Καμίνης φυσικά δεν αποτελεί και δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα αυτό. Όμως, πολύ φοβούμαι πως θα πρέπει να εξετασθεί ενδελεχέστατα η πρότερη θητεία του στην θέση του "Συνηγόρου του Πολίτη"... επειδή μάλλον η ιδεοληπτική του τάση δεν τον άφησε ανεπηρέαστο και κάποιοι πρέπει να "πλήρωσαν τη νύφη" πολύ άσχημα...
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. o kaminetos tin doylia toy kani.oi ipolipi giati ton akoyne????????????????????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. O Άνθρωπος δημοκρατικά ψηφίστηκε για να σώσει την Αθήνα. Φαντάσου τι έγινε με την ΝΔ για να αγανακτήσει έτσι ο κόσμος και να τον ψηφίσει. Το ίδιο θα γίνε και όποτε γίνουν βουλευτικές εκλογές. Ή ηλίθιοι ήμαστε ή πλαστές είναι οι εκλογές δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς, αν λάβουμε υπόψη και τις δημοσκοπήσεις που τελευταία μόνο λάθη κάνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εντολες εκτελει και αυτος!!
    Απο την στιγμη που ζουμε πλεον σε πολυπολιτισμικη κοινωνια,για να μην φανει οτι πασχουμε απο "ξενοφοβια" και "ισλαμοφοβια",θα πρεπει να καταπατειται η χριστιανικη ταυτοτητα μας για να μην παρεξηγουνται οι νομιμοποιημενοι λαθρομεταναστες!!
    Καμινης και Μπουταρης ανηκουν στον ιδιο βοθρο!!
    Ας ειναι καλα αυτοι που τους ψηφισαν!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ότι εκτελούν σχέδιο είναι πλέον ολοφάνερο. Και ένας τυφλός το βλέπει !
    Το ζήτημα είναι τι κάνει ο κόσμος. Αυτός ο πουλημένος και χιλιπροδωμένος κόσμος. Πόσο θα τους ανέχεται πιά.
    Το σχέδιο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, περιθώρια δεν υπάρχουν. Ότι είναι να γίνει πρέπει να γίνει σύντομα, ΤΩΡΑ !! - Αύριο θα είναι αργά, πολύ αργά ! Η Ελλάδα οδηγείται στην σφαγή ! - Δεν υπάρχουν μωρέ Έλληνες πιά να την υπερασπιστούν ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να ξεκαθαρίσουμε πρώτα το εξής: Ο όρος "κρατούσα" (ενν. θρησκεία) από Συνταγματική άποψη δεν σημαίνει και υπερισχύουσα. Έχει την έννοια της αναγνώρισης αφενός του γεγονότος ότι το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού λαού είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι, αφετέρου δε της μακράς παράδοσης και συνάφειας της ελληνορθόδοξης Εκκλησίας με το γένος των Ρωμιών-Ελλήνων. Κύριε συγγραφεύ και κύριοι/κυρίες σχολιαστές του παρόντος άρθρου, θα σας συνιστούσα να μελετήσετε το άρθρο 3, όχι αυτοτελώς, αλλά σε ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ με το άρθρο 13 του Συντάγματος, όπου η βούληση του Συντακτικού Νομοθέτη είναι όχι η απόδοση προνομίων στην κρατούσα θρησκεία ούτε η ανεξιθρησκεία (δηλαδή απλώς η ανοχή των προσώπων που είναι φορείς άλλων θρησκειών και δογμάτων), αλλά η θρησκευτική ελευθερία και ισότητα. Ενδεικτικά προτείνω το βιβλίο "Ατομικά και Κοινωνικά Δικαιώματα" του κ. Χρυσόγονου (Νομική Βιβλιοθήκη, έκδοση 2006) ή το "Συνταγματικά Δικαιώματα" του κ. Δημητρόπουλου (εκδόσεις Σάκκουλα, 2008).

    Επίσης, υπενθυμίζω ότι, στο μέτρο που παραδεχόμαστε ότι ο σύγχρονος Ελληνισμός αποτελεί συνέχεια του Βυζαντίου, θα πρέπει επίσης να παραδεχθούμε ότι το σύμβολο της ημισελήνου [το ακριβές είναι "αμφίκυρτος σελήνη", αφού δεν πρόκειται για το μισό, αλλά για το 1/4 της σελήνης] είναι ένα σύμβολο του Βυζαντίου (το οποίο μάλιστα ΠΡΟΫΠΗΡΧΕ αυτού), στόλιζε μάλιστα τις στέγες πολλών κτισμάτων της Κων/πολης. Το σύμβολο αυτό κατόπιν υιοθέτησαν οι κατακτητές του Βυζαντίου. Συνεπώς, είναι θέμα ερμηνείας το κατά πόσον η ημισέληνος στην ευχετήρια κάρτα είναι τυχαία, και, ΕΑΝ δεν είναι, τότε τι υποδηλώνει. Το πιθανότερο πάντως είναι να μην υποδηλώνει τη βυζαντινή, αλλά τη μουσουλμανική ερμηνευτική εκδοχή (γιατί δεν έχω ικανούς τους πολιτευτές μας να σκέφτονται τόσο σύνθετα!).

    Για την ιστορία του συμβόλου της αμφικύρτου σελήνης, δείτε εδώ: http://islam.about.com/od/history/a/crescent_moon.htm

    Ως Χριστιανό Ορθόδοξο, πραγματικά με προκαλεί το γεγονός ότι δώθηκαν τέτοιες εντολές στους συντελεστές του Δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού σας, οι οποίες, μεταξύ άλλων προσβάλλουν τη θρησκευτική ελευθερία τουλάχιστον των ιδίων των εντολοδόχων συντελεστών! Και όλα αυτά ΓΙΑΤΙ; Για ένα ανόητο πρόσχημα! Αρκεί να σας αναφέρω τα εξής:

    Στη Θράκη, Μουσουλμάνοι μαθητές χαιρετίζουν τους Χριστιανούς καθηγητές τους με το "Χριστός Ανέστη", ενώ φίλος μου που μένει σε μεγάλη πόλη της Θράκης, δέχθηκε την Κυριακή του Πάσχα ευχετήριο τηλεφώνημα με εισαγωγική φράση την ως άνω Ομολογία (δηλ. "Χριστός Ανέστη"), επίσης από μουσουλμάνο!

    Το πιο εξοργιστικό είναι ότι ο Καμίνης και οι όμοιοί του, προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες, ΠΡΟΔΙΚΑΖΟΝΤΑΣ αντιδράσεις (δήθεν από μη Χριστιανούς) οι οποίες, πιθανότατα, να μην εγείρονταν ποτέ, αν λάβουμε υπόψη τα όσα ανέφερα προηγουμένως!

    Τα κάστρα πέφτουν από μέσα, λέει πολύ σωστά ο λαός, αλλά η Εκκλησία (όχι ως τυπικός θεσμός, αλλά ως κοινωνία πιστών), ΟΣΟ έχει ως κεφαλή της τον Χριστό "δεν μασάει". Για την πατρίδα όμως... "χλωμό το κόβω"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]