Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το Αναστάσιμο μήνυμα του Παπανδρέου: Ή με στηρίζετε ή πάμε σε εκλογές

  • Αν ο Γιώργος Παπανδρέου πιστεύει πως η φυγή της παρουσίας του από την κυβέρνηση της χώρας αποτελεί απειλή, τότε έχει μεγάλο πρόβλημα στην γενικότερη εγκεφαλική του λειτουργία

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από την ημέρα που ο Γιώργος Παπανδρέου, ανήμερα της ονομαστικής του εορτής στις 23 Απριλίου και με φόντο το ακριτικό Καστελόριζο, ανακοίνωσε την προσφυγή της χώρας μας στο μηχανισμό στήριξης του ΔΝΤ και της ΕΕ.

Από τότε ο κυβέρνησε την χώρα θέτοντας κάθε τρεις και λίγο ένα εκβιαστικό δίλημμα στο λαό του.

Το «αλλάζουμε ή βουλιάζουμε» ήταν μόνο ο πρόλογος για τα διλήμματα που θα ακολουθούσαν.

Το πρώτο εκβιαστικό δίλημμα ήταν το «Μνημόνιο ή παύση πληρωμών των μισθών και των συντάξεων».

Το δεύτερο ήταν στις δημοτικές εκλογές όπου, ούτε λίγο ούτε πολύ, μας είπε ότι ή ο ελληνικός λαός θα ψήφιζε τον Γ. Σγουρό και τις υποψηφιότητες του ΠΑΣΟΚ ή θα οδηγούσε τη χώρα (εν μέσω κρίσης) σε εκλογές.

Τώρα εκβιάζει ξανά ζητώντας από την αντιπολίτευση να συναινέσει στα νέα μέτρα και απειλώντας συμπολίτευση και αντιπολίτευση με εκλογές αν δεν τα ψηφίσουν

Τρία εκβιαστικά διλήμματα σε ένα χρόνο είναι πολλά για έναν πρωθυπουργό που κυβερνά μόνο και μόνο επειδή έχει το επίθετο του πατέρα του, χωρίς η κυβέρνησή του να έχει τη νομιμοποίηση για όσα πράττει.

Αλλά διαβάστε τι γράφουν σχετικά τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ

Αμφισβήτηση των μέτρων σημαίνει εκλογές

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός φέρεται αποφασισμένος να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές εάν διαπιστώσει ότι αμφισβητείται από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ο πυρήνας του Μεσοπρόθεσμου Σχέδιο και τα έκτακτα μέτρα, συνολικού ύψους 26 δισ. ευρώ που θα παρουσιαστούν αναλυτικά στα μέσα Μαΐου.

Ταυτόχρονα θα ζητήσει τόσο από τους βουλευτές όσο και από τους υπουργούς της κυβέρνησης, συντεταγμένη πορεία έως την ψήφιση των σχετικών νομοσχεδίων, στις αρχές Ιουνίου.

Σε περίπτωση, όμως, που μετά την παρουσίαση των μέτρων εξακολουθήσουν οι αντιδράσεις, θα επιλέξει, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, τη «λύση» της κάλπης, καθώς δεν είναι διατεθειμένος να περιμένει να πέσει η κυβέρνησή του στην ψηφοφορία για το Μεσοπρόθεσμο.

Τα χρονικά περιθώρια μέσα στα οποία θα κινηθεί κατά το επόμενο διάστημα είναι ούτως ή άλλως συγκεκριμένα.

Έως τις 15 Μαΐου το ακριβές κείμενο του Μεσοπρόθεσμου θα πρέπει να είναι έτοιμο, έτσι ώστε να κατατεθεί στους επικεφαλής της τρόικας, που έρχονται στην Ελλάδα γι’ αυτό τον σκοπό. Αμέσως μετά, θα πάρει την άγουσα για τη Βουλή.

Πηγή


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Να γίνουν ακλογές αλλά αν χάσει να του απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα.
    Είναι αδιανόητο να την κοπανήσει έχοντας κάνει τόσα εγκλήματα εναντίον μας και μάλιστα πραξικοπηματικά και 100% παράνομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «... έχοντας κάνει τόσα εγκλήματα εναντίον μας και μάλιστα πραξικοπηματικά και 100% παράνομα.»

    Εδώ ακριβώς γίνεται το τεράστιο λάθος που κάνουμε οι Ελληνίδες και οι Έλληνες. Ναι, οι περισσότεροι παράνομοι σταματούν την διαφθορά τους στο 100 τοις εκατό.

    Ο Jeffrey και η παρέα του όμως (ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ κλπ), έχουν βρει πως να ξεπερνούν το 100 τοις εκατό της διαφθοράς. Είναι πολύ απλό: μόλις η διαφθορά στην δεσποτική κομματοκρατία της Ελλάδος αρχίζει να αγγίζει το 100 τοις εκατό της τάξης των πολιτικών, τότε φέρνουν συμβούλους από το εξωτερικό.

    Οι εκλογές δεν είναι η λύση, αλλά είναι ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής μας προβληματικής. Με το υπάρχον πολιτικό σύστημα, οι εκλογές σημαίνουν αλλαγή προσώπων ή κόμματος.

    Η αλλαγή όμως προσώπων ή κόμματος δεν αλλάζει την υπάρχουσα δομή του πολιτικού συστήματος. Και είναι η υπάρχουσα δομή του πολιτικού συστήματος που δημιούργησε και εξακολουθεί να τροφοδοτεί την οικονομική κρίση.

    Οι εκλογες δεν ειναι η λυση. Η λύση απαιτεί αλλαγή του πολιτικού συστήματος.

    Ούτε ο διαχωρισμός των εξουσιών είναι αρκετός στην πρόταση Σαμαρά, που στηρίζεται στο ‘κοινωνικό συμβόλαιο’ του Τhomas Ηobbes (Leviathan, 1651). Xρειάζεται επίσης αλλαγή στον τρόπο εκλογής των βουλευτών: με κλήρο, όχι με ψήφο.

    Χρειάζεται δηλαδή ψήφος για την εκλογή υπουργών και κλήρος για την εκλογή βουλευτών· κλήρος από θεσπισμένους νομικά σε δήμο Ελληνίδες και Έλληνες πολίτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα μεγαλύτερα ψέματα λέγονται πριν από τις εκλογές, κατά τη διάρκεια ενός πολέμου και μετά από το κυνήγι: Βίσμαρκ
    Στην περίπτωση του Γιωργάκη λέγονται και μετά τις εκλογές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Οι εκλογες δεν ειναι η λυση. Η λύση απαιτεί αλλαγή του πολιτικού συστήματος." θεωρώ ότι είναι παγίδα αυτό επειδή άμα ψηφιστεί ο Παπανδρέου είναι έστω έμμεση επιβράβευση "των προσπαθειών του" αν όχι... αν δεν πάει κανείς να ψηφίσει αναλαμβάνουν οι συνταγματολόγοι, άρα οι εκλογές θα βγάλουν ένα μήνυμα.
    Και εν πάσι περιπτώσει πως θα γίνει αυτή οι αλλαγή του πολιτικού συστήματος; από μόνος του ο καθένας θα αναλάβει να υπερασπιστεί το σύνταγμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]