Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Εντολή ΚΥΣΕΑ προς Π.Α.: "Καταρρίψτε τα Λιβυκά μαχητικά"!


Πλήρη πολεμική εμπλοκή της Ελλάδας στην επιχείρηση προσβολής της Λιβύης με 4 F-16, 1 ΑΣΕΠΕ Εrieye και 2 ελικόπτερα AS-332 Super Puma σε αποστολές SAR αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ.

Τα ελληνικά μαχητικά, θα υποστηρίζουν τα αεροσκάφη κρούσης της Συμμαχίας ή του συνασπισμού κρατών που θα επιχειρούν στην Λιβύη και θα έχουν ως αποστολή να καταρρίπτουν τα λιβυκά μαχητικά σε περίπτωση που αυτά επιτεθούν στα συμμαχικά αεροσκάφη κρούσης.

Είναι η πρώτη φορά που η Πολεμική Αεροπορία συμμετέχει σε τέτοιου είδους πολεμική αποστολή όπως η Zώνη Απαγόρευσης Πτήσεων και ειδικότερα είναι η πρώτη φορά μετά το 1974 που ελληνικά μαχητικά θα πετάξουν οπλισμένα προς συνάντηση εχθρού!

Π.χ. στο Ιράκ, μέχρι να "πειστεί" ο Σαντάμ Χουσεϊν να πειθαρχήσει στη ΖΑΠ, έχασε αρκετά μαχητικά από την δράση των αμερικανικών αεροσκαφών που είχαν αναλάβει την αποστολή επιβολής της ΖΑΠ.

Συγκεκριμένα τα αποτελέσματα της συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ που ολοκληρώθηκε και οι αποφάσεις που ελήφθησαν είναι:

  • - Η Ελλάδα με μαχητικά αεροσκάφη αλλά και ιπτάμενα ραντάρ θα συμμετέχει σε περιπολίες στη περιοχή μεταξύ Σικελίας και Λιβύης.
  • - Αεροσκάφη της ΠΑ μπορεί να χρησιμοποιηθούν ως αεροσκάφη υποστήριξης και μόνο των μαχητικών που θα αναλάβουν τους βομβαρδισμούς εντός Λιβύης. Δηλαδή θα έχει ως αποστολή την επιβολή της ΖΑΠ, αφού οι τυχόν βομβαρδισμοί θα είναι απόρροια της ΖΑΠ και η αποστολή επιβολής πρωτεύουσα επιλογή.
  • - Ελικόπτερα έρευνας διάσωσης της ΠΑ θα τεθούν στη διάθεση των αεροπορικών δυνάμεων που θα επιτεθούν σε στόχους εντός Λιβύης.
  • - Η ναυτική παρουσία της Ελλάδας παραμένει σε επίπεδο δύο φρεγατών με ανοιχτό το ενδεχόμενο να αυξηθεί.
Είναι δεδομένο ότι η Σούδα θα χρησιμοποιηθεί αλλά όχι ως βάση αεροσκαφών κρούσης, όπως υπογράμμισε ο ΑΝΥΠΕΘΑ, Π.Μπεγλίτης "αφού υπάρχουν βάσεις πολύ εγγύτερα στη Λιβύη που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ορμητήρια", συμπλήρωσε.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

7 σχόλια :

  1. Για να αναχαιτήσουν τουρκικά μαχητικά στο Αιγαίο, κάνουμε οικονομία και δεν τα σηκώνουμε. Για να ενεργούν κατ' εντολή των Νατοϊκών αλητών έχουμε λεφτά για καύσιμα; Ουστ! Πουλημένοι γύφτοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΥΤΟΣ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ ΘΑ ΜΑΣ ΜΠΛΕΞΕΙ ΑΣΧΗΜΑ!!!ΕΧΕΙ ΜΠΛΕΞΕΙ ΤΑ ΜΠΟΥΤΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΙ...ΠΟΙΟΝ Ν΄ΑΦΗΣΕΙ.....--- ΕΛΛΗΝΙΔΑ--

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τραγικο!!Και δυσοιωνο!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Περιμένατε κάτι διαφορετικό; από τό παιντί; Εξυπηρετεί κατά τόν καλύτερο τρόπο τή μαμά πατρίδα του America. Καί φοβάμαι πάρα πολύ νά χειρίζεται τήν μοίρα μας ό GEOFRY καθώς βλέπω τούς Οθωμανούς από τήν ανατολή νά επανέρχονται.... Καί ή καταιγίδα απειλητικά νά πλησιάζει... Καί τό παιντί καί σύν αυτώ γασμούλοι νά ξεπουλάνε τήν πατρίδα καί τό λαό μας στούς αφεντάδες τοκογλύφους . Οί οποίοι από δανειστές μας μετατρέπονται σέ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΥΣΤΥΧΩΣ..... [ ΥΓ= γασμούλοι κατά τήν περιόδο τής φραγκοκρατίας είναι οί μισοέλληνες [από πατέρα ή μάνα Φράγκο. Καί ήταν οί χειρότεροι διώκτες τών Ελλήνων έκ τών έσω..] ΠΑΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ ανώνυμε, εξαρτάται πώς θα γαλουχηθούν τα παιδιά που έχουν πατέρα Ελληνα και ξένη μητέρα. Αν ο πατέρας δεν φροντίσει να τα κάνει ελληνόπουλα, είναι άξιος της μοίρας του.Ο ΓΑΠ όμως δεν έχει καμμιά σχέση με την Ελλάδα, είναι τελείως αλλοτριωμένος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ε...,ΜΗΠΩΣ ΔΙΕΡΕΥΣΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΔΙΑΤΑΓΗΣ ΤΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΔΑΤΕ ΟΤΙ ΓΡΑΦΕΙ "....ΚΑΤΑΡΡΙΨΑΤΕ....."
    ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΑΓΩΝΙΖΕΣΘΕ,ΚΩΝ/ΝΕ,ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΕΣ ΦΥΛΛΑΔΕΣ ΣΕ ΞΥΛΙΝΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ? ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΑΕΙ !
    ΙΑΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητέ ΙΑΝ, το κείμενο δεν είναι δικό μας. Έχει πηγή και το δημοσιεύουμε αυτούσιο χωρίς ούτε μία λέξη δικού μας σχολιασμού

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]