Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Με πασαρέλες δεν πέφτουν τα καθεστώτα


Με το ΠΑΜΕ βόλτα και φεύγουμε ούτε αγώνα κάνουμε, ούτε διαμαρτυρία, ούτε τίποτε

Το ΚΚΕ έχει μια τεράστια εμπειρία. Συνδικαλιστική, οργανωτική, διεκδικητική, αγωνιστική. Τεράστια. Το ΚΚΕ ξέρει πως να κάνει μια πορεία και μια συγκέντρωση σωστά, να την οργανώσει, να την περιφρουρήσει και να την διαφυλάξει από προβοκάτσιες και κακοτοπιές. Αλλά αυτό που κυρίως ξέρει το ΚΚΕ είναι πως να κάνει μια απεργία ή μια συγκέντρωση να πιάσει τόπο. Να μην πάει χαμένη.

Κι όμως. Οσοι πήγαμε στις συγκεντρώσεις της γενικής απεργίας της Τετάρτης 23 Φεβρουαρίου με το ΠΑΜΕ, νιώσαμε πως απλώς πήγαμε μια “επαναστατική” βόλτα στην πόλη (Θεσσαλονίκη) και τίποτε περισσότερο. Απλώς ταλαιπωρήσαμε τους συμπολίτες μας κλείνοντας για ώρες το κέντρο της πόλης, χωρίς μάλιστα σοβαρό λόγο και αποτέλεσμα. Και το ίδιο έγινε και στην Αθήνα και μάλλον και στις άλλες πόλεις.

Αναρωτιέται κανείς ποιος είναι ο επιδιωκόμενος στόχος και το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα από μια τέτοια “αγωνιστική” εκδήλωση του τύπου ΠΑΜΕ και φεύγουμε. Πάμε βόλτα δηλαδή στην πόλη; Και ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας που μας κοιτάνε από τα μπαλκόνια τους για κάτι που δεν ξέρουν; Σωπάτε πατριώτες!

Αναρωτιέται λοιπόν κανείς ποιος είναι ο επιδιωκόμενος σκοπός, αν μάλιστα λάβει υπόψη του τις τρέχουσες συνθήκες όπου έχουμε μια κυβέρνηση, αντιπρόσωπο των πιο αντεργατικών, των πιο νεο-ταξίτικων συμφερόντων, να έχει εξαπολύσει την πιο ανελέητη επίθεση στο λαό. Κι ένα εργατικό και κομμουνιστικό κόμμα να κόβει βόλτες τους οπαδούς του μέσα στις πόλεις και μετά να τους πηγαίνει για καφέ και ρετσίνες.

Δεν ξέρω αν είμαι μόνο εγώ και κάτι άλλοι σαν και μένα οι μόνοι που αναρωτιούνται για την χρησιμότητα και την αποδοτικότητα αυτής της αγωνιστικής τακτικής που επέλεξε η ηγεσία του ΚΚΕ. Ελπίζω να αναρωτιούνται και τα μέλη και οι οπαδοί του ΚΚΕ καθώς και οι συνδικαλισμένοι στο ΠΑΜΕ.

Το ΚΚΕ δεν ελπίζει να γίνει κυβέρνηση τώρα κοντά. Προσωπικά έχω σχεδόν σιγουρευτεί πως η αρχηγική του ομάδα δεν το θέλει κιόλας. Καθόλου μάλιστα. Η ηγεσία του ΚΚΕ δεν επιθυμεί να κάνει το σύστημα να ανησυχήσει, σε καμμία περίπτωση. Και μάλλον δεν θέλει να ξεπεράσει ποτέ ένα 10 με 12%. Είναι μια χαρά έτσι. Δεν τους ενοχλεί, δεν το ενοχλούν. Κούκλα.

Ελα όμως πως εδώ που φτάσαμε δεν είμαστε για τέτοια. Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει και το Μνημόνιο πρέπει να ακυρωθεί. Και το ΚΚΕ θα είχε πολύ σοβαρό ρόλο να παίξει σε μια τέτοια εξέλιξη, αν το ήθελε η ηγεσία του. Ομως η ηγεσία του ΚΚΕ, σαν και την ηγεσία της ΝΔ, δεν θέλει. Δεν θέλει ρε παιδιά, πως να το κάνουμε, δεν θέλει. Κι έτσι μας πάει βόλτες. ΠΑΜΕ και φεύγουμε. Και φυσικά ο κόσμος το έχει πάρει χαμπάρι και το συζητάει. Και στον δρόμο και στο διαδίκτυο. Στο διαδίκτυο θα βρείτε πολλές τέτοιες αναρτήσεις σχετικά.

Μ’ έχουν πει αντι-κομμουνιστή, μ’ έχουν πει κομμουνιστή, μ’ έχουν πει χίλια δυο. Βαρέθηκα να εξηγώ τι πιστεύω. Εγώ μα και πάρα πολλοί άλλοι συμπολίτες μας δεν το βλέπουμε “έτσι” πια το πράγμα, με αυτούς τους όρους: δεξιά-αριστερά. Σαφώς υπάρχει ταξική πάλη. Σαφώς έχουμε κι εμείς συγκεκριμένες οικονομικές απόψεις. Αλλά από αυτό το σημείο ως…Τέλος πάντων. Τα λέω αυτά μήπως και γλυτώσω κάποιες από τις επιθέσεις που θα προκαλέσει αυτό το κείμενο. Και την άδικη εμπάθεια.

Τέλος πάντων, ότι και να με θεωρεί ο καθένας, εμένα και όποιον άλλον μιλάει σαν κι εμένα, το συμπέρασμα παραμένει: Στην παρούσα φάση το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ θα μπορούσαν να γίνουν καταλύτες σε πολύ μεγάλες εξελίξεις. Αλλά δεν…

Βασικά η ηγεσία του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ φοβάται αυτό που φοβούνται όλες οι ηγεσίες. Οπως και η ηγεσία της ΝΔ εξάλλου. Ολες οι “αντιπροσωπευτικές” ηγεσίες φοβούνται το ίδιο πράγμα: να μην αυτονομηθούν οι αντιπροσωπευόμενοι. Ο λαός δηλαδή. Φοβούνται να μην απαιτήσει ο λαός να γίνει το δικό του. Είναι τόσο απλό. Οι ηγεσίες θέλουν την εξουσία επάνω σε αυτούς που υποτίθεται πως υπηρετούν και αντιπροσωπεύουν. Θέλουν τον έλεγχο επάνω τους. Τον απόλυτο. Και οτιδήποτε απειλεί αυτόν τον έλεγχο το θεωρούν κακό, αντικομματικό, κατάπτυστο, αντιδεξιό, αντικομμουνιστικό κλπ κλπ. Οι ηγεσίες οι κομματικές δεν θέλουν τον λαό μέσα στα ποδάρια τους. Οι ηγεσίες φοβούνται τον λαό. Και τον δικό τους λαό.

Είναι η ίδια ιστορία, η ίδια πονεμένη ιστορία πάντα, με το τεράστιο δημοκρατικό έλλειμμα που υπάρχει μέσα σε όλους τους πολιτικούς οργανισμούς που χρησιμοποιούν κοινοβουλευτική αντιπροσώπευση (βουλή, κεντρική επιτροπή, πολιτικό γραφείο, δήμος, σωματείο). Φοβούνται την δημοκρατία. Γιατί δημοκρατία σημαίνει εξουσία στο λαό. Εξουσία στο κομματικό και στο συνδικαλιστικό μέλος. Στο απλό μέλος. Εξουσία στους από κάτω με μεθόδους άμεσης δημοκρατίας. Ενώ αυτό που θέλουν οι κομματικές ηγεσίες είναι επαγγελματίες της πολιτικής, αντιπροσώπους δηλαδή με μακρές θητείες, οι οποίοι μόνο μέσα από κοινοβουλευτικές μεθόδους προκύπτουν. Επαγγελματίες αντιπρόσωποι που ελέγχονται εύκολα. Επαγγελματίες βουλευτές, επαγγελματίες συνδικαλιστές, επαγγελματίες γενικοί γραμματείς, επαγγελματίες υπουργοί.

Αυτή η κυβέρνηση πέφτει με ένα φύσημα. Εχει μηδενική λαϊκή στήριξη αυτή τη στιγμή. Το ΚΚΕ έχει μια τεράστια αγωνιστική εμπειρία. Ξέρει πως θα μπορούσε να γίνει, με ειρηνικό και κοινοβουλευτικό τρόπο, κάτι τέτοιο. Κι όμως μας πάει βόλτες. ΠΑΜΕ και φεύγουμε.

Το ΚΚΕ δεν προσφέρει την τεράστια αγωνιστική του εμπειρία του στον λαό, ώστε ο λαός να αποτινάξει αυτή την κυβέρνηση της καταστροφής. Η ηγεσία του έχει τους δικούς της σχεδιασμούς. Το ΚΚΕ, η ηγεσία του, είναι με το σύστημα. Οχι με μας. Οχι με το λαό.

Ο λαός θέλει να φύγει αυτή η κυβέρνηση και ψάχνει μπροστάρη να τον ακολουθήσει. Το ΚΚΕ έχει την απαιτούμενη τεχνολογία, κι αντί για μια συγκέντρωση, χωρίς καν πορεία, μια συγκέντρωση ειρηνική που θα μείνει στην πλατεία μέχρι να γίνει το θέλημα του λαού, μας πάει βόλτες. ΠΑΜΕ και φεύγουμε.

Τα βαρέθηκα πια αυτά τα χαζά.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

17 σχόλια :

  1. Δεν υπάρχει ΠΑΜΕ. Υπάρχει ΠΑΝΕ. ΠΑΝΕ ολοι μαζί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ! ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΩΤΕΣ !
    ΟΜΩΣ ΕΧΩ ΝΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΩ ΔΥΟ ΠΡΑΓΜΑΤΑ . ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΜΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΚΑΝΕΙΣ ΕΧΤΕΣ ΔΕ ΠΕΙΡΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΝΑ ΛΙΩΣΕΙ ΣΤΟ ΞΥΛΟ ΤΟΝ ΑΛΗΤΗ ΠΟΥ ΕΚΑΨΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ! ΤΟΣΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΣΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΚΟΒΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ! ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΧΑΝ ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΡΧΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΠΟΥ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥ ΟΤΙ ΑΜΑΥΡΩΣΑΝ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΜΕ ΕΠΕΙΣΟΔΕΙΑ ΦΩΝΑΖΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ <>?. ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΚΑΛΟΥΣΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΧΤΕΣ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΝ ΓΙΑΤΙ ΕΡΙΧΝΑΝ ΧΗΜΙΚΑ! ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΤΑΛΑΕΥΕΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΔΕ ΣΑΣ ΦΤΑΙΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΕΞΕΓΕΡΘΕΙΤΕ! ΜΙΑ ΩΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΕΙΧΑΝ ΜΕΙΝΕΙ 500 ΑΤΟΜΑ ΑΠΟ ΤΑ 100.000 ! ΤΡΕΙΣ ΩΡΕΣ ΜΕΤΑ ΕΙΧΑΝ ΜΕΙΝΕΙ 50 ΟΠΟΤΕ ΤΟΥΣ ΔΙΕΛΥΣΕ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΔΙΟΤΙ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΚΑΙΝΕ ΚΑΙ ΠΑΓΚΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ. ΤΩΡΑ ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΤΙ ΔΙΑΛΥΘΗΚΑΝ ΛΟΓΟ ΤΩΝ ΔΑΚΡΥΓΟΝΩΝ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΕΣ ! ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ ΠΕΦΤΑΝ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΠΟΥ ΒΕΒΗΛΩΣΑΝ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΙΓΑΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ Ή ΠΕΤΑΓΑΝ ΜΟΛΟΤΟΦ. ΕΚΕΙ ΗΜΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΙΔΑ ΟΛΑ. ΕΥΤΥΧΩΣ ΚΥΡΙΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΔΕ ΣΑΣ ΑΚΟΥΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ ΓΙΑΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΝΕΡΓΟΣ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΗΜΕΝΟΣ ΕΝΩ ΕΣΕΙΣ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΣΑΣ. ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΥΑΤΕ ΑΥΤΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥ ΜΙΣΑΩΡΟΥ Ή ΣΥΓΝΩΜΗ ΤΗΣ ΩΡΑΣ , ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΟ ΑΝΤΕΞΑΤΕ!
    ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΤΑΛΑΥΑΙΝΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΔΕ ΣΑΣ ΦΤΑΙΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ Τ. Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τον Άρη τον Βελουχιώτη, τον θυμάστε;
    Αυτόν τον αληθινό πατριώτη που έδωσε το τομάρι του για την πατρίδα; Αυτός, ο ίδιος Άρης που είχε ανδρωθεί από το ΚΚΕ, είχε καταλάβει την αθλιότητα της ηγεσίας του. Τότε.
    Το ίδιο και τώρα.

    Κάντε την επανάστασή σας στις ηγεσίες. Όχι με αίμα. Μην είστε πρόβατα...

    Γιάννος Συγγραφέας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα ίδια τα κομμούνια λένε ότι σκοπός τους δεν είναι να κυβερνήσουν αλλά να κάνουν αγώνα.

    Το ΚΚΕ δεν θέλει με κανένα τρόπο να πέσει το καθεστώς διότι χάνει έτσι τον ρόλο του.

    Ενώ για παράδειγμα κόπτονται τα κομμούνια για τον εργάτη και παραδέχονται ότι το να δουλεύεις με μισθό με χρονοχρέωσι είναι άθλιο, ταυτόχρονα προσπαθούν να κλείσουν το κάθε κακομοίρη που άνοιξε ένα ψιλικατζίδικο γιατί είναι κεφάλαιο αυτός ο κακομοίρης που χρωστάει.Δεν πρέπει σε καμμία περίπτωσι να πάψουμε να είμαστε εργάτες γιατί μετά ποιός θα αναζητήσει την σωτηρία του στο ΚΚΕ.

    Άρα συμπερασματικά πρέπει να έχουμε μια ισχυρή παγκόσμια διακυβέρνησι και να είμαστε σκλαβοι οι οποίοι θα έχουμε την συνείδησι τού προλεταρίου και θα περιμένουμε το ΚΚΕ να κάνει την επανάστασι.

    Θυμίζω ότι οι όταν κηρύχθησαν οι βαλκανικοί πόλεμοι κατά τής οθωμανίας, οι σοσιαλιστικές οργανώσεις καλούσαν τούς ανθρώπους να μην παρουν τα όπλα γιατί την λύσι θα την έδινε η εργατική τάξις. Η ίδια προδοσία μια ζωή.

    Μην αναφέρουμε τίς σφαγλες κατά τών Ελλήνων από τα κουμμούνια και τα παιδομαζώματα οθωμανικού τύπου.

    Στον Φεναιό γιατί σφάζατε μέχρι το 43 ρε δοσίλογοι;

    Γιατί ρε κωλοπαίδια όταν κατηγορούσατε την Ελλάδα σαν μοναρχοφασιστική και εξορμούσατε από αλβανία, Γιουγκοσλαβία και Βουλγαρία, ταυτόχρονα σε αυτές τίς χώρες διωκότανε ο Ελληνισμός και σφάζανε Έλληνες και τούς δημεύανε περιουσίες; Αυτό δεν ήτο μοναρχοφασισμός;

    Θα ξαναέρθει η ώρα σας δοσίλογοι εφιάλτες.

    Βγήκε και η ρουφιάνα η παπαρήγα και έλεγε στη βουλή την άλλη φορα ότι δυστυχώς χάσανε στο Γράμμο και στο Βίτσι.

    Τί εννοούσε;

    Εννούσε ότι δυστυχώς η Μακεδονία έμεινε στην Ελλάδα μαζί με την Δυτική Θράκη (η Ανατολική είναι ακόμα τουρκοκρατούμενη) και φαντάζομαι θα χαίρεται για την απώλεια τής Βορείου Ηπείρου και τής Ανατολικής Ρωμυλίας.

    Το 35 έγραφε ο ριζοσπάστης ότι χαρήκατε και επιδιώξατε την Μικρασιατική καταστροφή. Αν αυτό δεν είναι προδοσία τί είναι ρε οθωμανοτσόγλανοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα παρακαλούσα να αποφύγουμε τους χαρακτηρισμούς, κατά πρώτον. Το παρελθόν της Ελλάδας σε εμφυλιοπολεμικές καταστάσεις, με τραγικά αποτελέσματα είναι γνωστό. Ας το αφήσουμε πίσω μας. Ας επικεντρωθούμε στο σήμερα, και με τη γνώση των ιστορικών λαθών μας, ας πορευτούμε για να τα αποφύγουμε. Μόνο έτσι μπορούμε να πάμε μπροστά. Πιασμένοι από το χέρι, αδελφωμένοι, οι Έλληνες κατάφεραν να τρομάξουν πολλούς. Οι καιροί μας καλούν να επαναλάβουμε τον καλό μας εαυτό... Μπορούμε; Αλλά, κυρίως, θέλουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. EINAI ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ ΤΟ ΚΚΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΣΩΝΙΚΗ ΣΤΟΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ,ΚΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΘΗΝΕ?ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΛΥΚΟΣ ΜΕ ΠΡΟΒΙΑ ΠΡΟΒΑΤΟΥ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ο βελουχιωτης κατεσφαξε πολλους πατριωτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΝΩΝΥΜΕ 4.56 ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΙΟΥΣ ΕΝΝΟΕΙΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΑΝ ΕΝΝΟΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΤΟΤΕ ΝΑΙ ΕΣΦΑΞΕ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ,ΑΛΛΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΟΡΟΥ ΔΕΝ ΕΣΦΑΞΕ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΑΠ'ΑΥΤΟΥΣ, Η ΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ Σ'ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΡΟΔΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ(ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΒΑΡΚΙΖΑΣ) ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ "ΤΣΙΜΠΗΣΕ" ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΤΑ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΙ ΟΠΩΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΈΣ ΤΟΥ, ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΤΑ ΟΠΛΑ ΟΤΑΝ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΦΕΝΤΗΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ . ΑΚΟΜΑ ΑΥΤΟ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ,ΧΩΡΙΣ ΕΥΘΥΝΗ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥ ΒΕΒΑΙΑ,ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΤΩΝ "ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ" ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ)!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. «Επαγγελματίες...»

    Δεν είναι τούτος χαρακτηρισμός Κωνσταντίνε; Υπάρχει χειρότερη ύβρις στον καιρό μας από τους «Επαγγελματίες...»;

    Είναι κάτι σαν τον πατέρα του Τοτού, που δηλώνει «πιανίστας σε μπουρδέλο» ως επάγγελμα, διότι είναι αναλυτής προγραμματιστής πληροφοριακών
    συστημάτων, εξειδικευμένος σε θέματα επικοινωνίας πρωτοκόλλου TCP/IP σε
    περιβάλλον UNIX, και σε ανάπτυξη εφαρμογών με χρήση νέων τεχνολογιών
    κατανεμημένων συστημάτων αρχιτεκτονικής CORBA, σε περιβάλλοντα
    αντικειμενοστραφών σχεσιακών βάσεων δεδομένων OODBMS και σε χρήση εργαλείων Business Objects, σε μια εταιρεία επιεικώς απαράδεκτη, σε μία εποχή που 'πρωθυπουργός εξωτερικών' είναι ο Jeffrey.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καποιοι ξεχνουν οτι η Συμφωνια της Βαρκιζας ελαβε χωρα εξαιτιας της "ΟΠΛΑ"(οργανο του ΚΚΕ) ,οταν κατα το Δεκεμβριανο κινημα δολοφονουσε στις συνοικιες των Αθηνων κατα εγκληματικο τροπο πολλους αθωους αντιφρονουντες,παρ'ολη τη φιλησυχη συμπεριφορα τους!!
    Και επειδη αντιπροσωπεια του Εργατικου Κομματος της Αγγλιας(με προεδρο τον Σίτριν) μετεβη στην Ελλαδα για την διαπιστωση των εγκληματων σε Περιστερι, Τουρκοβουνια κτλ.,διαπιστωθηκαν τα φρικτα εγκληματα της ΟΠΛΑ και υπεβληθη εκθεση στο Αγγλικο Κοινοβουλιο οπου αποδοκιμαστηκαν τα εγκληματα (και)του ΕΛΑΣ!Εκτοτε οι Αγγλοι σοσιαλιστες του Άτλυ βαπτιστηκαν "φασιστες" και "ιμπεριαλιστες" απο το ΕΑΜ-ΚΚΕ!!
    Οσο για τον "πατριωτη" Αρη Βελουχιωτη,αρχηγο του ΕΛΑΣ,αποκηρυχθηκε (και εξολοθρευτηκε) απο τον Ζαχαριαδη ως "αποστατης"!!Επιπλεον:
    Το αρχηγειο του ΕΛΑΣ εκεινη την περιοδο ειχε διαταξει τον Αρη Βελουχιωτη με 20.000 ανταρτες να στραφει στην Ηπειρο και να εξοντωσει τον ΕΔΕΣ του Ζερβα!!Ο Ζερβας ομως ειχε ηδη αποσυρει τους ανταρτες του στην Κερκυρα.
    Και ευτυχως, διοτι αν συμμετειχε με τους 20.000 ανταρτες του ο Βελουχιωτης στην Αθηνα η νικη θα ηταν υπερ των κομμουνιστικων δυναμεων!
    Η νικη μεσω της αποβασης του Σκομπυ με τη βοηθεια του Συνταγματαρχη Τσακαλωτου ηταν καθοριστικη!!
    Επισης,ο ΕΛΑΣ:
    -εσφαξε τον Ψαρρο καταστρεφοντας το Συνταγμα του 5/42 τον Απριλιο του 1943,
    -δεν τηρησε την συμφωνια του Λιβανου με τον τοτε πρωθυπουργο Γ.Παπανδρεου με τον οποιο ειχε συμφωνησει το ΚΚΕ τις δημοκρατικες διαδικασιες επανοδου της χωρας μετα την απελευθερωση (1944)και επιπλεον
    στις 5 ΤΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ Δεκεμβρη η ΟΠΛΑ κατευθυνοταν στην οικια του Γ.Παπανδρεου για να τον σφαξει!
    Σωθηκε απο τον αστυνομο Κανελλακη και τον Διευθυντη της Αστυνομιας Α.Εβερτ!!
    Οι κομμουνιστες ηταν οργανα του Σταλιν και του Τιτο!!
    ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Π.Α.Μ.Ε
    Πληρωμένοι Απεργοί Με Ένσημα;
    ή
    Πλανεμένοι Απεργοί Με Ένσημα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αφού Στάλιν-Τσώρτσιλ συμφώνησαν τον Οκτώβριο του 1944 στη Μόσχα να αφοπλίσουν τους ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΥΣ Έλληνες για να μην ξαναπαραδειγματίσουν την ανθρωπότητα (όπως το 1821 ΚΑΤΑ των μοναρχιών), οι Άγγλοι κανίβαλοι παρουσίασαν τα θύματά τους το 1944 ως έργα του ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΥ ΚΑΙ στους σταλινικούς φασίστες ΕΛΑΣ, όπως κάνουν συνήθως όσοι θέλουν να δικαιολογήσουν τη μοχθηρία τους.
    Οι μοναρχικοί κομμουνιστές είναι ΚΑΙ αυτοί γενίτσαροι, όπως οι αντίζηλοί τους ακροδεξιοί, όλοι πιόνια διάφορων ξένων, που τους χρησιμοποιούν με το διαίρει και βασίλευε.
    Αλλά η συντριπτική πλειονότητα των αμέτρητων αναρτών όλων των οργανώσεων ήταν ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ-ΚΕΝΤΡΩΟΙ, απλοί άνθρωποι, αντιμοναρχικοί που ΔΕΝ κατάφεραν οι βαλτοί να τους υποτάξουν ΟΥΤΕ με ναπάλμ.
    Αυτοί όμως που μπερδεύουν σκόπιμα τους δόλιους αρχομανείς (σταλινικούς και βασιλόφρονες) με την παλλαϊκή αντίσταση κατά των κατακτητών, και πρόσφατα και παλιότερα, ΜΙΣΟΥΝ την εθνική συμφιλίωση, δηλαδή κόβουν το κλαδί που τους φιλοξενεί, αντί να διδαχτούν από τις λαϊκές συνελεύσεις στα χωριά που κατάφερε ο αδικοσκοτωμένος από το μισελληνικό ΚΚΕ Άρης Βελουχιώτης να γίνονται ΠΑΡΑ τη θέληση των κομματόσκυλων, ούτε από το ρήμαγμα της χώρας εδώ και 2000 χρόνια από τις εναλλαγές ανισόρροπων τυράννων.
    Μήπως νομίζουν ότι θα τους ταΐσουν αύριο οι τοκογλύφοι που θα καίγονται ζωντανοί;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η πορεία τής Θεσσαλονίκης (23-2-11) ήταν σχετικώς "εντυπωσιακή" για τό ΠΑΜΕ.
    Επικεφαλής, επιβλητικά, 5 φορτηγά ("νταλίκες" δίχως τό ρυμουλκούμενο) πολλές σημαίες τού ΠΑΜΕ.
    Σύνολο "διαδηλωτών", περίπου 5.000 (!) καί μερικοί αστυνομικοί, οι οποίοι "τρόμαζαν" τό ποίμνιο μέ χειροβομβίδες κρότου-λάμψεως, ώστε νά κινήται
    γρηγορότερα, μέσα στήν πορεία, ανάμεσα στό ΠΑΜΕ καί στόν "ΤΣΥΡΙΖΑ", ο οποίος φιλοξενούσε καί μερικούς κατάμαυρους μέ ξενικές αφίσες.
    Κάποτε οι ΚΚΕδες εφεραν καί κάποια Ελληνική σημαία. Σέ αυτήν τήν πορεια ΚΑΜΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ!!!! Τόσο πολύ ενδιαφέρονται γιά τήν πατρίδα των.
    Η εντύπωσις πού άφησαν στόν κόσμο πού δέν συμμετείχε (στήν συντριπτική δηλαδή πλειοψηφία τού ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ λαού), είναι ότι οι διαδηλωτές ενδιαφέρονται ΚΥΡΙΩΣ γιά τό προσωπικό καί τό κομματικό των συμφέρον, παρά γιά τήν πατρίδα των!!!

    23 ημέρες πρίν, τά δύο αριστερά κόμματα, τά οποία διεκδικούν τήν πατρότητα καί τήν αποκλειστικότητα τών διαμαρτυριών κατά τού μνημονίου, έλαμψαν διά τής ΑΠΟΥΣΙΑΣ των από τίς εκδηλώσεις γιά τήν επέτειο τών γεγονότων στά Ίμια καί γιά τήν θυσία τών τριών Ελλήνων αξιωματικών!
    Τά κόμματα τής "αριστερής" (εφ' 'οσον η "καθαρεύσα σάς ενοχλεί σφόδρα γιατί δέν τήν κόβεται καί τόν όρον αυτόν από τό εξαιρετικώς πλούσιο λεξιλόγιό σας;;)
    ενδιαφέρονται αποκλειστικώς καί μόνο γιά τήν "παρτη" των, γιά 2 ευρώ αυξήσεως ανά ημέρα, γιά τίποτε άλλο. Όποιος τούς χορηγήση τήν αύξησι αυτή, τούς έχει
    κερδίσει!
    Τούς φταίει τό "κεφάλαιο", τά "θαλασσοδάνεια", τό κέρδος, η επιχειρηματικότητα! Εφ' οσον διαπιστώνουν ότι κάποιοι άλλοι "επιχειρώντας" (δημιουργώντας επιχείρησι)λ ευρίσκονται σέ πλεονεκτική θέσι καί τούς "πίνουν τό αίμα καί τόν ιδρώτα", γιατί δέν μαζεύονται 10-20 εξ' αυτών (τών αριστερών), νά δημιουργήσουν μία εταιρική επιχείρησι συνεισφέροντας ο καθένας από κάποιο ποσό; ΄Όλοι έχουν κάποιο, σπιτι, κάποιο χωράφι, ας τό υποθηκευσουν και άς ζητήσουν καί αυτοί δάνειο! Οι τράπεζες δίνουν δάνεια (έδιναν μέχρι πρό ολίγου δάνεια αρκεί νά είχαν διασφαλίσεις). Μπορούν επίσης νά απαευθυνθούν στόν ΟΑΕΔ (έδινε ΔΩΡΕΑΝ χρήματα, από 6.000 έωσ 18.000 Ευρώ σέ νέους γιά νά ιδρύσουν τήν δική των επιχείρησι). 10 αριστεροί επιδοτούμενοι, σύν κάποιες οικονομίες καί κάποιο δάνειο, συγκεντρώνουν αμέσως κεφάλαιο σημαντικότατο! Θά τσακίσουν τήν αγορά, μέ τήν ρευστότητά των καί, κυρίως, μέ τήν εργατικότητά των (τώρα θά αγωνίζωνται γιά τήν δική των επιχείρησι).
    Γιατί ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΝ νά τό κάνουν, αλλά μένουν στήν "μειονεκτική" πλευρά γκρινιάζοντας ;;;; ΜΗΠΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ; Ή μήπως επειδή τούς αρέσει νά "παίζουν τά θύματα"; Ή μήπως δέν τούς πέρασε καθόλου η ιδέα αυτή από τό μυαλό τους;

    Καί μία ακόμη απορία: Κάποτε τά κόμματα τής αριστερής" εκραύγαζαν καί συνθήματα κατά τών Αμερικανών: "Φονιάδες τών λαών Αμερικάνοι"! Τώρα τό πασίγνωστο αυτό σύνθημα έχει λησμονηθεί πλήρως! ΑΜΝΗΣΙΑ; Τώρα πού οι επεμβάσεις τών Αμερικανών γίνονται εντονώτερες καί πολυποικιλώτερες (εάν καί περισσότερον κεκαλυμμένες)
    καί σέ περισσότερα σημεία τού πλανήτου;;; Ή μήπως αυτοί (οι "αριστεροί") γνωρίζουν κάτι πού δέν γνωρίζουν οι άλλοι κοινοί θνητοί (ή μή αριστεροί, ή μή προοδευτικοί);

    ΟΥΤΕ ΔΕΞΙΑ, ΟΥΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΑ! ΕΜΠΡΟΣ!
    ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΟΜΜΑΤΙΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ.
    ΝΑ ΠΑΥΣΗ Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΙΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟ ΤΌΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ!
    ΟΙ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ ΝΑ ΕΡΓΑΣΘΟΥΝ.
    ΔΑΙΜΟΝΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ, ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΕΔΙΩΞΑΝ ΤΙΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ, ΡΗΜΑΖΟΥΝ (ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΤΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ
    ΠΟΡΕΙΕΣ-ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΙ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ) ΤΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΥΣ.

    Στήν Αίγυπτο, στήν Λιβύη, στήν Τυνησία, έχει κενό εξουσίας, ας μεταβούν εκεί νά βοηθήσουν αυτές τίς χώρες νά ορθοποδήσουν.Καί στό Αφγανιστάν, στό Πακιστάν, ... ας πάρουν φεύγοντας μαζί τών καί τούς φιλοξενουμένους, προστατευομένους των! Στό καλό καί καλή των επιτυχία! ΕΙΛΙΚΡΙΝΩΣ! Στό εξωτερικό ο Έλληνας
    μεγαλουργεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΠΑΜΕ = ΠΑλι Μαλακιές Έκανα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πες τα ρε Αναρμόδιε γιατί πάνε να μας βγάλουν το άσπρο μαύρο.. Έγραψες κάτι που δεν είχα σκεφτεί. Δεν θέλουν δημοκρατία! Δεν θέλουν τη δύναμη να την πάρει ο λαός!!
    Συμφωνώ απόλυτα και προσυπογράφω το κείμενο
    Στεφανία Λυγερού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. όλο το σεβασμο σε ολους τους ομιλιτες η μονη μας ελπιδα να προχωρησουμε ως εθνος και ως λαος ειναι να αφησουμε πισω τα γεγονοτα του αδερφοκτωνου εμφυλιου και να πορευτουμε μπροστα εννωμενοι οσο και αν δεν το θελουν οι συγχρονοι "κοτσαμπασηδες" που ακομα καταδυναστευουν τον τοπο και τα διεθνη αφεντικα τους! Συμφωνω με τον φιλο Κωνσταντινο (25 φεβ 3.40) που ηταν ολο το ρεζουμε οσων λετε.
    "ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΕΞΙΑ ΜΟΝΟ ΚΟΚΚΑΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΑ ΙΕΡΑ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Επειδή καποιοι συνεχίζουν την κομμουνιστική τους προπαγάνδα,ξεχνανε οτι ο Σταλιν σιωπηρως επιβεβαιωσε στη Συμφωνια της Μοσχας στις 10 Οκτ. 1944 την μη αναμιξη της Ρωσιας στην βρετανικη πολιτικη στην Ελλαδα!!
    Με την συμφωνια της Γιαλτας ομως αναγνωριστηκε το δικαιωμα των σφαιρων επιρροης των Ρωσων στην Κεντρικη Ευρωπη και στην Βαλκανικη Χερσονησο.Ομως κανεις απο τους δηθεν «αριστερους» δεν αναφερεται προηγουμενως:
    -στο προδοτικο Συμφωνο Πετριτσιου Βουλγαριας(Ιουλιο του ‘43) μεταξυ ΚΚΕ και ΚΚΒουλγαριας,
    -στο εξισου προδοτικο συμφωνο Καρυδιων Εδεσσας(Ιαν.1944) μεταξυ ΕΑΜ και ΚΚΓουγκοσλαβιας και του ΣΝΟΦ,
    -στο επισης προδοτικο συμφωνο Λιβαδιου (Σεπτ.1944) μεταξυ ΕΛΑΣ και Ναζι,
    -στο προδοτικο συμφωνο Μελισσοχωριου(Σεπτ.1944) μεταξυ ΚΚΕ και Βουλγαρικου στρατου κατοχης.
    Αν εννoουν καποιοι ως "θυματα των Αγγλων" τις σφαγες στο Μελιγαλα,στο Φενεό Κορινθιας και Στιμάγκα Κορινθιας,αυτες εγιναν απο το ΕΑΜ και απο κανενα αλλον!!!!Η αθλιοτητα της κομμουνιστικης προπαγανδας φτανει στο σημειο να παρουσιαζει τα θυματα απο τις δολοφονιες των κομμουνιστων του Κοκκινου Δεκεμβρη στην τοποθεσια ΟΥΛΕΝ στο Περιστερι ως δηθεν θυματα της 3ης Μεραρχιας του «Δημοκρατικου Στρατου» στην Τριπολη!!
    Το ΕΑΜ ηταν αρχικως πατριωτικη οργανωση,αλλα με την νικη των Σοβιετικων στο Σταλινγκραντ (Φεβρ.1943) εισχωρησαν οι κομμουνιστες στο ΕΑΜ, και μεσω εκβιασμων απο τον Δημητρη Γληνο,όποιος Ελληνας δεν εντασσονταν στο ΕΑΜ εθεωρειτο προδοτης!!
    Οσο για τους Αγγλους,ο Σκομπυ υπεγραψε την 11η Ιανουαριου 1945 ανακωχη με το ΕΑΜ ,εν αγνοια του Πλαστηρα,ενω η βρετανικη πρεσβεια απροκαλυπτα ματαιωνε την εκδοση ενταλματων συλληψης παραγοντων του ΕΑΜ!!
    Οσο για τον Αρη Βελουχιωτη,ενω την περιοδο 1940-41 πολεμουσε εναντιον των Γερμανων, ο Βελουχιωτης πολεμουσε εναντιον των Ελληνων για την καταληψη της εξουσιας και την εγκαθιδρυση «Λαϊκης Δημοκρατιας»,διευκολυνοντας τους Ναζι να φτανουν σε γνωστες ακροτητες(π.χ. Καλαβρυτα)!!
    Ειναι περιττο να ξαναγραψουμε τα εγκληματα του Βελουχιωτη ,οντας αρχηγος του Ταγματος Θανατου,που επετεθη κατα της ΕΚΚΑ και του ΕΔΕΣ!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]