Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Η χώρα δεν καταρρέει», αλλά… ξεπουλιέται

Μαθαίνοντας όσα είπε ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο ένα είναι το δίλημμα που τίθεται: Ή ο άνθρωπος είναι πολύ έξυπνος και μας δουλεύει όλους ψιλό γαζί ή δεν γνωρίζει τι γίνεται στη χώρα και που πάει αυτός ο τόπος.

Η τοποθέτησή του ενώπιον των υπουργών είναι μνημείο κοροϊδίας του κόσμου και αδιαφορίας τόσο για το μαύρο χάλι που έχει αυτή η χώρα εξαιτίας της κυβέρνησης όσο και της διαλυτικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει.

Αλλωστε, το πρόσφατο περιστατικό με την εγκύκλιο για τους ημιυπαίθριους που την απέσυρε κακήν κακώς ο υφυπουργός Εσωτερικών, Γ. Ντόλιος, είναι ενδεικτικό της εικόνας στην κυβέρνηση. Μάλιστα, κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι και για το θέμα της πετρελαιοκίνησης υπάρχει σύγκρουση του Ρέππα με την Μπιρμπίλη και συζητήθηκε στο υπουργικό συμβούλιο. Αλλά, διαβάστε τι είπε ο πρωθυπουργός για να καταλάβετε:

«Η χώρα δεν καταρρέει. Απέκτησε πρόσωπο και αξιοπιστία και όλες οι εκτιμήσεις πλέον είναι αισιόδοξες για τον αγώνα που δίνουμε. Η αξιολόγηση είναι θετική, παρά τον ορυμαγδό απαισιοδοξίας που υπάρχει από διάφορα κόμματα ή πολιτικά πρόσωπα. Δυστυχώς, αυτός ο ορυμαγδός απαισιοδοξίας συνεχίζεται και από μερίδα των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα μεμψιμοιρίας απαισιοδοξίας καταστροφολογίας και παραίτησης».

Για να καταλάβουμε καλά. Παρ’ ότι δεν καταρρέει η χώρα εμείς ξεπουλάμε τα πάντα. Επίσης, παρ’ ότι δεν διαλυόμαστε περιμένουμε πως και πως να έλθουν να μας σώσουν οι Γερμανοί, με το ανάλογο αντίτιμο βεβαίως.

Ή μήπως ο κ. Παπανδρέου πιστεύει ότι κερδίσαμε ξανά την αξιοπιστία επειδή κάποιοι υπάλληλοι της τρόικας που εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα μας είπαν ότι πάμε καλά. Αλλά αν πάμε καλά με άριστα το -10 τότε πράγματι ο κ. Παπανδρέου αξίζει βραβεία.

Αποκτήσαμε πρόσωπα, είπε αλλά τι εννοεί. Σαν το πρόσωπο των λεπρών στη Σπιναλόγκα που όλοι τους γυρίζουν την πλάτη; Ε, τότε πράγματι καταφέραμε να γίνουμε η Σπιναλόγκα της Ευρώπης.

Η απίστευτη ατάκα του βέβαια είναι η εξής: «Ειναι ιστορική η απόφαση που πήραμε για τη νομοθετική ρύθμιση που θα προστατεύει τη δημόσια περιουσία, είπε ο πρωθυπουργός δίνοντας εντολή στους υπουργούς του να προχωρήσουν άμεσα σε καταγραφή της δημόσιας ακίνητης περιουσίας που υπάγεται στα χαρτοφυλάκιά τους και να καταθέσουν άμεσα προτάσεις για την αξιοποίησή της.

Μάλιστα τους είπε ότι ο ίδιος εδώ και χρόνια έλεγε ότι δεν πρέπει να ξεπουλιέται η κρατική περιουσία κι αυτό να γίνει νόμος.

Προφανώς εμείς δεν το καταλάβαμε όταν βγήκαν οι τροικάνοι και αποκάλυψαν το σχέδιο του Παπακωνσταντίνου.

Εν πάση περιπτώσει, μήπως είναι… ιστορική ευκαιρία να απαλλαγούμε γρήγορα από αυτούς;

Πηγή





Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. We need global ξεπούλημα, global financial ξεπούλημα and we need it fast.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ela twra kakies...ksepoulietai...apla aksiopoieitai oloi h ellhnikh kai fusikaa apo ksenous oxi apo ellines!!!
    kata ta alla h ellada anhkei stous ellhnes!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Μάλιστα τους είπε(ο ΓΑΠ) ότι ο ίδιος εδώ και χρόνια έλεγε ότι δεν πρέπει να ξεπουλιέται η κρατική περιουσία κι αυτό να γίνει νόμος."

    Δηλαδη εδω και χρονια δεν "ξεπουλιεται" τιποτα σ'αυτη τη χωρα συμφωνα με τον ΓΑΠ???
    Σκοπευει να καταγγειλει ο ΓΑΠ μηπως τον Σημιτη σε περιπτωση που "ξεπουληθηκε" κρατικη περιουσια??

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν ήταν έξυπνος, θα ήταν και δίκαιος. Κουτοπόνηρος μπαμπέσης είναι.

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]