Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Θα χρεοκοπήσουμε, λοιπόν;

Η Ελλάδα δίνει τη μάχη της με τον χρόνο και τον… ψυχισμό των διεθνών αγορών, προκειμένου να επανακάμψει στην οδό της δημοσιονομικής ορθότητας, ο ξένος Τύπος ωστόσο δεν δείχνει να συμμερίζεται ιδιαίτερα την παραπάνω προσδοκία ανάκαμψης.
Οι «Financial Times» για παράδειγμα, που σε διεθνές επίπεδο ανήκουν στα κατεξοχήν έγκυρα ΜΜΕ και «opinion makers», διατυπώνουν την εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα είναι, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η πρώτη χώρα-μέλος της ευρωζώνης, η οποία θα υποχρεωθεί να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους της. Προσδιορίζουν μάλιστα και το χρονικό διάστημα στο οποίο θεωρούν ότι θα επιβεβαιωθεί ένα τέτοιο «γκρίζο» σενάριο, που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των «Financial Times» θα είναι εντός της προσεχούς πενταετίας.
Οι παραπάνω προβλέψεις έρχονται σε μια κρίσιμη συγκυρία, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά συνολικά για την ευρωζώνη. Η χώρα μας, επιχειρεί, με δειλά βήματα, να τεστάρει τις διαθέσεις των διεθνών αγορών απέναντί μας, με την έκδοση εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας, η Πορτογαλία ακολουθεί, και δέχεται ισχυρές πιέσεις να ενταχθεί με τη σειρά της στον μηχανισμό στήριξης της τρόικας, ενώ η Ισπανία και δευτερευόντως η Ιταλία, βρίσκονται επίσης στον προθάλαμο μιας κρίσης χρέους που θα επηρεάσει ολόκληρη την ευρωζώνη. Και, πιθανότατα, για να αποφευχθεί, θα επιταχύνει τις διαδικασίες μιας συμφωνίας κορυφής, για την έκδοση ευρω-ομολόγου.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]