Οι ραδιουργίες των υποκριτών
«Αν κάποιος με ξεγελάσει μια φορά, πρέπει να ντρέπεται. Αν με ξεγελάσει δυο φορές, πρέπει να ντρέπομαι εγώ» λέει μια Ιταλική παροιμία.
Τον Δεκέμβριο του 2009 , στη συνέντευξη Τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες ,ο Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου δήλωνε ότι «…Δεν έχουμε πετρέλαιο ή έστω όσο έχουμε βρει είναι ελάχιστο».
Ένα χρόνο αργότερα , τον Δεκέμβριο του 2010 η εισηγητική έκθεση του αρμόδιου υπουργείου της πράσινης Τίνας (Περιβάλλοντος) στο νομοσχέδιο για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων, διατύπωνε επίσημα ότι : «…η χώρα διαθέτει πετρελαϊκό δυναμικό», διακινδυνεύοντας μάλιστα την εκτίμηση πως «…τα κοιτάσματα θα μπορούσαν να καλύπτουν το ένα τρίτο των ενεργειακών αναγκών της χώρας για τα επόμενα 30 χρόνια«.
Πριν αλέκτωρα φωνήσαι (2-3 βδομάδες), ο υφυπουργός Ενέργειας, Γιάννης Μανιάτης προσπαθεί τώρα άμεσα να υποβαθμίσει το «πετρελαϊκό θέμα».
Έτσι απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη Βουλή δήλωσε ότι: «…δεν χρειάζεται η πατρίδα μας νέους μύθους. Δεν θα γίνουμε Ελ Ντοράντο ή Σαουδική Αραβία, …».
‘Ετσι όπως τίθεται, η προσπάθεια νέας εξαπάτησης του ελληνικού λαού είναι προφανής. Άλλωστε πως να πιστέψουμε τον αρμόδιο υφυπουργό για την Ενέργεια , όταν χρησιμοποιεί ψευδή στοιχεία προκειμένου να κάνει την ανωτέρω δήλωσή του πιο «εύπεπτη» και να προσλάβει μια δόση αληθοφάνειας;
O κ. Μανιάτης είπε από τα έδρανα της Βουλής ότι ο Πρίνος «… έβγαλε 20 εκατ. βαρέλια», ενώ είναι πασίγνωστο ότι από το κοίτασμα αυτό η παραγωγή έχει ξεπεράσει τα 100 εκατ. βαρέλια και -σύμφωνα με την εταιρία που έχει το δικαίωμα εκμετάλλευσης- πιθανόν να φτάσει και τα 200 εκατ. βαρέλια!
Πέραν βέβαια της νέας προσπάθειας εξαπάτησης του ελληνικού λαού , γεννιέται και ένα πολιτικό ζήτημα. Ο κ. Μανιάτης στην προσπάθεια του να φέρει εις πέρας το έργον της εξαπάτησης , διαψεύδει (στην ουσία) την πολιτική προϊσταμένη του κ. Μπιρμπίλη.
Σε οποιαδήποτε δυτική χώρα, τέτοια … «διάσταση απόψεων» μεταξύ υπουργού και υφυπουργού και για ένα τόσο βαρυσήμαντο θέμα θα προκαλούσε σειρά δημοσιογραφικών ερωτημάτων και αντίστοιχων εκπομπών (και ΣΟΒΑΡΩΝ ερευνών ).
Στην Ελλάδα του Μνημονίου όμως τα πάντα υπόκεινται στο νόμο της σιωπής και της συγκάλυψης.
Οι χειριστές της διαχείρισης και οι κατασκευαστές της χειραγώγησης έχουν προβατοποιήσει τους δημοσιογραφικούς προφήτες της ρήξης .
ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΕΠΕΙΔΗ ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
ΑπάντησηΔιαγραφήΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΩ ΤΑ ΕΞΗΣ.
1) ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΜΦΟΡΟ ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ, ΔΙΟΤΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΞΟΡΥΞΗΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ.
2) ΤΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΠΕΛΑΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛ. ΥΠΕΡΤΕΤΡΑΠΛΑΣΙΑ,ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΡΙΑΣ ΑΞΙΟΝ ΠΩΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΙΞΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ.
3)ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΑ.
ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛ. ΥΠΟΠΤΟ ΤΟ ΟΤΙ ΣΥΝΕΧΩΣ (ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ) ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ Η ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΕΝΩ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΟΝΙΟ Ή ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΑ. ΓΙΑΤΙ? ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΩ? ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ?
ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΑΦΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ ΤΑ ΕΚΕΙ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ???
Η εκμεταλλευση των κοιτασματων Πρινου(παραγωγικα κοιτασματα πετρελαιου) και Νοτιας Καβαλας (παραγωγικα κοιτασματα φυσικου αεριου) απεφερε στο ελληνικο δημοσιο απο το 1981 ως το 1998 εσοδα απο φορους και συμμετοχη 552 εκατομ.δολαρια κατα προσεγγιση.Τα καθαρα κερδη της Κοινοπραξιας την ιδια περιοδο ηταν 305 εκατομ. δολλαρια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο 1998 δεν υπηρξαν εσοδα του Δημοσιου και το 1999 εφθασαν τα 10 εκατομ. δολλαρια.
Απο το 2000-2008 τα εσοδα ειναι μηδενικα.
Ομως η συνολικη παραγωγη Φυσ.Αεριου στη Νοτια Καβαλα απο το 1981 ως το 1995 ανηλθε σε 615 εκατομ.κυβ. μετρα!
Μετα το 1995 σταματησε η εμπορικη εκμεταλλευση της παραγωγης Φυσ.Αεριου!!
Η συνολικη παραγωγη πετρελαιου απο το 1981 ως το 2006 ανερχεται σε 113 εκατομ. βαρελια!!
Πηγη:Για το ζητημα του Αιγαιου-Αν.Πεπονη σελ.122-124
ΓΜ