Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ακυβέρνητοι...

Όταν ο πρωθυπουργός - παρά τις... αντιρρήσεις του - ψήφιζε τον ευρωμηχανισμό πτώχευσης, στη σύνοδο κορυφής, δικαιολογήθηκε ως εξής: «Η θεσμοθέτηση του μόνιμου ευρωπαϊκού μηχα­νισμού σταθερότητας θα διασφαλίζει τη χρη­ματοοικονομική σταθερότητα του συνόλου της ευρωζώνης. Θα βοηθά στην επιτάχυνση των δι­αρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και ιδιαίτερα στην τόνωση της ανάπτυξης».

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα... άλλαξε γνώμη και σχεδόν κατήγγειλε τον μηχανισμό. Παράλληλα διακήρυξε συλλογή υπογραφών για να συζητη­θεί στο (άνευ αποφασιστικής σημασίας) Ευρω­κοινοβούλιο το απορριφθέν από τους ισχυρούς εταίρους «ευρωομόλογο». Ύστερα δήλωσε... μη αισιόδοξος για την προοπτική της πρότασής του. Πολιτική σύγχυση ή κάτι βαθύτερο;

Στο εσωτερικό η κοινωνία είναι έτοιμη να εκραγεί, βουλευτές περνάνε στο αντάρτικο, υπουργοί γκρινιάζουν ότι τους φορτώνεται όλο το πολιτικό βάρος των «μεταρρυθμίσεων», στο συνδικαλι­στικό του ΠΑΣΟΚ γίνεται χαμός και ίσως υπάρ­ξουν σημαντικές εξελίξεις, το κομματικό δυνα­μικό αδυνατεί να δικαιολογήσει στην κοινωνία τη λαίλαπα της βίαιης εκπτώχευσης, της ανεργίας και της ολοκληρωτικής διάλυσης του κοινωνι­κού κράτους και των εργασιακών σχέσεων.

Την ίδια ώρα η Εκκλησία βγαίνει μπροστά μιλώντας ανοιχτά για «χώρα υπό κατοχή», με στόχο «να μην υπάρχει ούτε ένας άνθρωπος που να έχει ένα πιάτο φαγητό», αποκαλύπτοντας ευθέως αυτό που επιμελώς κρύβει η κυβέρνηση για το μέλλον που μας ετοιμάζεται.

Ακόμη χειρότερα, ο εκ των επιτηρητών Τόμσεν προ­αναγγέλλει επισήμως (βλ. σελ. 50-51) ότι το ΔΝΤ θα περάσει την Ελλάδα στην εποπτεία του μηχα­νισμού στον οποίο υπάγει τις πτωχευμένες χώ­ρες, χωρίς, έξι μέρες μετά, να υπάρχει έστω μία αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης!

Η χώρα πορεύεται στη θύελλα χωρίς σύστημα διεύ­θυνσης. Η κυβέρνηση, επίσης ακυβέρνητη. Το κυβερνών κόμμα έτοιμο να εκραγεί. Η αντιπολί­τευση στο σύνολό της διαπερνάται από ιδεολο­γικούς διχασμούς και πολιτικές αβεβαιότητες. Έτσι δεν υπάρχει κανενός είδους συνολικό πολι­τικό σχέδιο αντιμετώπισης μιας κρίσης που οδη­γεί σε πλήρη καταστροφή. Η καλύτερη ευκαιρία για όσους απεργάζονται εξωπολιτικά σχέδια. Ποιος θα τους βάλει φρένο;

Πηγή



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]