Η (πρώην χρεωκοπημένη) Αργεντινή , πιο αξιόπιστη οικονομικά από ΗΠΑ, Γαλλία, Ιταλία!
Η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία είναι πλέον γνωστό πως διαθέτουν τις πιο ευάλωτες οικονομίες με βάση τα δημόσια οικονομικά τους.
Εντύπωση προκαλεί η είδηση ότι χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Ιταλία, και η Μ.Βρετανία ανήκουν και αυτές στη λίστα των πιο αδύνατων χωρών σύμφωνα με τη γαλλική τράπεζα ΒΝΡ Paribas
Το πιο ενδιαφέρον της συγκεκριμένης έρευνας είναι άλλο: Η πρώην χρεοκοπημένη Αργεντινή είναι πιο αξιόπιστη οικονομικά από ΗΠΑ, Γαλλία, Ιταλία!
Η Ελλάδα καταλαμβάνει την πρώτη θέση της κατάταξης των πιο αδύνατων δημοσιονομικά χωρών με βάση την μελέτη της γαλλικής τράπεζας ΒΝΡ σ’ ένα δείγμα 48 οικονομιών παγκοσμίως.
Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το Καζακστάν, στην τρίτη θέση η Ρουμανία και ακολουθούν η Ουκρανία, η Πορτογαλία, οι Φιλιππίνες, η Ιρλανδία, η Ισπανία και η Βενεζουέλα.
Ακολουθούν οι εκπλήξεις. Κι αν κανείς δεν εκπλήσσεται από το γεγονός ότι η Ιταλία βρίσκεται στην 9η θέση, συνιστά έκπληξη ότι τη δεκάδα συμπληρώνουν οι παντοδύναμες Ηνωμένες Πολιτείες. Μάλιστα, στη 13η θέση βρίσκεται η Γαλλία και στη 17η θέση η Βρετανία, ενώ η Αργεντινή, που είχε χρεοκοπήσει πριν από μερικά χρόνια, βρίσκεται στη 15η θέση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Νορβηγία, η Σιγκαπούρη και το Χονγκ Κονγκ θεωρούνται οι πιο εύρωστες οικονομίες στη γενική κατάσταση της σκοροκάρτας (GFS) της ΒΝΡ.
Η κατάταξη βασίστηκε στην ικανότητά τους να μειώνουν το δημόσιο χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ, τις χρηματοδοτικές ανάγκες τους, το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών, την ισχύ του τραπεζικού τομέα και το πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον τους.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...