Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αποδοκιμασία


Ανεξάρτητα του ποιος θα είναι ο νικητής των σημερινού δεύτερου γύρου των εκλογών για την τοπική αυτοδιοίκηση το βασικό συμπέρασμα είναι ένα: Η ταφόπλακα της Μεταπολίτευσης έπεσε οριστικά.

Η πρωτοφανής αποχή ένα πράγμα σημαίνει: Αποδοκιμασία και καταδίκη του πολιτικού συστήματος.

Δεν θα παραστήσουμε τους μάντεις. Οι πολιτικές εξελίξεις είναι πλέον απρόβλεπτες με την κυβέρνηση να στερείται πολιτικής βάσης στήριξης, καθώς εντείνονται οι φυγόκεντρες τάσεις στο κυβερνητικό κόμμα και ο κ. Παπανδρέου δεν πείθει πλέον.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Η πρωτοφανής αποχή ίσως δεν αποτελεί έκπληξη. Χρειάζεται πολιτική ωριμότητα για να διοχετευθεί η οργή σε φήφο απαξίωσης αντί σε μη ψήφο, και αυτή την πολιτική ωριμότητα έχουμε επανειλημμένα αποδείξει ότι δεν τη διαθέτουμε.

    Αυτό ωστόσο που μας κάνει να παγώνουμε ακόμα περισσότερο απόψε, όπως και την περασμένη Κυριακή, είναι το θράσος των δύο μονομάχων, οι οποίοι τολμούν, με ποσοστά ουσιαστικά μικρότερα του 40% ο καθένας, να αυτοαποκαλούνται "νικητές" της δήθεν "δημοκρατικής" αυτής διαδικασίας, κομμένης και ραμμένης στα μέτρα τους, και να ετοιμάζονται για άλλη μια φορά να ξανακαθήσουν στο σβέρκο μας και να προχωρήσουν ανενόχλητοι στην εφαρμογή του σχεδίου Καλλικράτης, με όποιες συνέπειες. Τολμούν, αλλά εμείς δεν θα κάνουμε τίποτε να αμφισβητήσουμε αυτό το φιάσκο.

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η μεγάλη αποχή είναι ένα από τα αποτελέσματα σαραντατόσων χρόνων τηλεόρασης.
    Με πρόσχημα τη διασκέδαση και την επιμόρφωση, οι άνθρωποι απομονώθηκαν και αποδυναμώθηκαν από επιστήμονες της μαζικής εξαπάτησης.

    Τώρα οι λϊγοι σκεπτόμενοι έχουν πολύ και δύσκολη δουλειά να καταδείξουν τους αίτιους και να επανακτήσουν έδαφος μέσα σε συνθήκες εξαιρετικών κινδύνων καθώς ότι λέμε, ότι γράφουμε και σύντομα, ότι σκεφτόμαστε θα περνάει από κόσκινο.

    Καλή τύχη και πολύ κουράγιο σε όλους.

    Οχι βία, μη ξεχνάτε ότι οι κατακτητές μας έχουν όλα τα όπλα υπό τον έλεγχο τους και ότι ο Γκάντι δεν πολέμησε τους Άγγλους αλλά τους νίκησε με ΜΗ ΒΙΑΙΗ ΑΝΥΠΑΚΟΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μεγάλε αν αποχή δεν είναι βίαιη ανυπακοή τι είναι;
    Η ψήφος στη νδ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τιποτα απολύτως δεν σημαινει η "πρωτοφανης" αποχη, η οποια μόνο πρωτοφανης δεν ειναι. Σημαινει απλά πως εχουμε γινει χαζοαμερικανακια. Ετσι απεχουν κι εκει, χρονια τωρα... Και εμεις οι υπολοιποι τρωμε στη μαπα τους πλανηταρχες τους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]