Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Παπούλιας: «Δεν μπορείς να κάθεσαι στον καναπέ και να μιλάς για αγώνες»


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μέμφθηκε όσους ασκούν κριτική στα πεπραγμένα της χώρας «από τον καναπέ τους» και κάλεσε όλους τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες.
Από τα Γιάννενα, όπου και άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα, ο Κάρολος Παπούλιας τόνισε χαρακτηριστικά πως:
"μέμφομαι αυτούς που πιστεύουν ότι η οργή τους μπορεί να εκφραστεί από τον καναπέ, μένοντας στο σπίτι τους.
Η δημοκρατία στην Ελλάδα κατακτήθηκε με σκληρούς αγώνες και με μεγάλη λαϊκή συμμετοχή" τόνισε, επισημαίνοντας πως η δημοκρατία χρειάζεται αγώνες και δεν μπορεί κάποιος να κάθεται στον καναπέ και να μιλά για αγώνες και πρόοδο της χώρας".

Βέβαια αυτός, πρωταγωνιστής της αποτυχημένης νεοελληνικής πολιτικής σκηνής, δεν εκτιμά τον καναπέ διότι έχει ανακαλύψει τους θρόνους που τον φιλοξενούσαν.
Τη λέξη απογοήτευση δεν την έχει ξανακούσει;
Πες καμιά κουβέντα κύριε πρόεδρε και για το πως φτάσαμε εδώ!
Έφτασες στη δύση της ζωής σου δεν διδάχτηκες από τίποτα;
Η αποχή σας πείραξε κύριε Παπούλια;
Αυτό έθιξε τις δημοκρατικές σας ευαισθησίες;
Και κύριε Παπούλια, πρόσεχε τι εύχεσε και τι ζητάς. Γιατι άμα σηκωθεί ο κόσμος από τους καναπέδες, δε θα πάει να ψηφίσει, αλλά θα έχουμε κρεμάλες στο Σύνταγμα...
Δεν ξέρω αν θυμάστε, αν θυμόμαστε όλοι μας, αλλά όταν μπήκαμε στο μνημόνιο, ο "κύριος" Παπούλιας μιλούσε για απόδοση δικαιοσύνης (να μπουν οι κλέφτες φυλακή και τέτοια), ώστε να μπορέσει να δεχτεί ο λαός τις αναγκαίες θυσίες.
Αποδόθηκε δικαιοσύνη; Μέχρι τώρα την έχουν πληρώσει για λόγους εντυπωσιασμού κάποια μικρο-λαμόγια (και καλά να πάθουν) και οι μεγάλοι απατεώνες (πολιτικοί, μεγαλοεργολάβοι-καναλάρχες και δικαστές) τη βγάζουν καθαρή.
Γιατί λοιπόν δεν παραιτείται ο Παπούλιας;
Και έχει και το θράσος και μιλάει.
Σταματήστε επιτέλους την οργανωμένη επίθεση κατά του ελληνικού λαού.
Ο ελληνικός λαός μοχθεί καθημερινά για να μπορούν όλοι οι ταγοί του να απολαμβάνουν τους υψηλούς μισθούς τους και την πολυτελή διαβίωση μέσα στα δημόσια κτίρια καθήμενοι στους πολυτελείς δερμάτινους καναπέδες.
Ο ελληνικός λαός αρχικά διασύρθηκε και στη συνέχεια σύρθηκε στα δόντια του ΔΝΤ όταν η Ιρλανδία αν και πιέζεται να δεχτεί τη βοήθεια του "μηχανισμού" σηκώνει ψηλά το κεφάλι και βρωντοφωνάζει ότι δεν έχει ανάγκη.
Ποια ήταν όμως η αντίστοιχη δική μας συμπεριφορά;
Περιφορά της "φτώχειας" μας και της "διαφθοράς" μας από χώρα σε χώρα με σκυμένο κεφάλι.
Είναι όμως οι Ιρλανδοί πιο αγωνιστές από τους Έλληνες;
Σίγουρα είναι σκληρά καρύδια. Οι Έλληνες όμως; Οι Έλληνες έτσι εύκολα έχασαν την παροιμιώδη αγωνιστικότητά τους.
Όχι βέβαια!
Οι Έλληνες δεν απολαμβάνουν τον καναπέ, όπως σήμερα λοιδορούνται.
Σκέπτονται, εργάζονται, επιχειρούν.
Ούτε κρύβονται, ούτε φυγομαχούν.
Αηδιάζουν όμως, απέχουν και απομακρύνονται από τα πολιτικά δρώμενα γιατί αναγνωρίζουν πλέον σε ποσοστό μεγαλύτερο του 50% του εκλογικού σώματος πού οδήγησαν τη χώρα τους οι κυβερνήτες τους.
Είναι πρόκληση για τον ελληνικό λαό τέτοιοι χαρακτηρισμοί, που αποτυπώπουν την αδυναμία του πολιτικού συστήματος να αφουγκραστεί την αηδία που νοιώθει γι΄αυτό.
Είναι πρόκληση για τον ελληνικό λαό που βαδίζει στα όρια της καθημερινής επιβίωσης και διέπεται πλέον από βασανιστικές καθημερινές επιθέσεις να κατηγορείται ότι προτιμάει τον καναπέ παρά τους δήθεν "αγώνες".
Είναι πρόκληση για τον ελληνικό λαό να καλείται να ψηφίσει τους εκ των προτέρων υποδειχθέντες όταν είναι άνεργος ή καθημερινά καλείται να πληρώσει όσα ισοπέδωσε στο πέρασμά του το ισχύον κομματικό καθεστώς.
Είναι πρόκληση να προκαλείται έτσι το μέγιστο μέρος του εκλογικού σώματος που δε λησμονεί την εποχή των πάμπερς και τα δανεικά χρήματα για την απόκτηση της γνωστής βίλας.
Είναι πρόκληση για τον ελληνικό λαό που καθημερινά αγωνίζεται να ανταπεξέλθει σε όσα ερήμην του απεφάσισαν άλλοι.
Αντί να μιλάτε καλύτερα να ακούτε!


ΥΓ.: Μήπως ο κύριος Παπούλιας θα δεχόταν να υποβληθεί σε ιατρική εξέταση, για να βεβαιωθούμε για το "στέρεο" των απόψεών του;
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

7 σχόλια :

  1. Μα αυτό ισχύει πρωτίστως για εσάς. Αλήθεια, δεν έχετε εντιληφθεί ότι η χώρα τελείωσε?????

    ΑΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αντε ρε παππου να αλαξεις πανες που θα μας πεις τι να κανουμε ... μαζι τα φαγαμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έτσι ακριβώς αγαπητέ φίλε αναγνώστη.
    Η φράση με τη οποία κλείνεις είναι ίσως η σημαντικότερη: "Αντί να μιλάμε καλύτερα να ακούμε"... κύριε πρόεδρε της Δημοκρατίας, αλλά επειδή πολλοί έχουν ξεκινήσει τάχα να προσβάλλονται από τη "Μομφή" του κ.Παπούλια ας ηρεμήσουν...δεν τρέχει τίποτα αγαπητοί φίλοι...δεν πειράζει που η γραφική αυτή φιγούρα-θεσμός της ταλαίπωρης Νεοελληνικής Σάπιας Δημοκρατίας μέμφεται το Λαό που "έκατσε" στον καναπέ. Ουδεμία απολύτως σημασία έχει από τη στιγμή που ούτε τη γνώμη του, και εννοώ την πραγματική, δεν λέει για την κατάντια του κοινωνικο-πολιτικού μας οίκου. Θα πρεπε ο συμπαθέστατος αυτός άνθρωπος, με τη τόση πολιτική εμπειρία που έχει, να μαζεύει νέους κάθε τόσο -εκεί στις δερμάτινες πολυθρόνες που υποδέχεται κάθε φορά το νικητή των εκλογών να τον συγχαρεί- και να τους μιλά, να τους λέει τη αλήθεια, αν την ξέρει και δεν είναι εντελώς "ποτισμένος" από τη σαπίλα που υπηρέτησε και ο ίδιος τα τελευταία 35 χρόνια!
    Τότε και μόνο θα ακούγαμε και θα υπολογίζαμε τη γνώμη του.
    Συγνώμη αν σας κούρασα
    Φιλικούς χαιρετισμούς στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας από τον καναπέ μου.
    Πιθανόν αύριο να είμαι στους δρόμους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αφου και αυτος στο κολπο ειναι,τι θελει και μιλαει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΕΡΙ ΜΟΜΦΩΝ
    Φωτογραγφια στο διαδικτυο http://3.bp.blogspot.com/_kbsrUwizMMc/TOAnB1gOndI/AAAAAAAAevY/1msYddr_WcA/s1600/gap-smile-2-elext.jpg

    Επειδή κανένα σύνταγμα δεν προβλέπει ότι ο πρόεδρος της δημοκρατίας είναι στο απυρόβλητο της κριτικής από τους έλληνες πολίτες αλλά αυτή η διάταξη υπάρχει μόνο στα μυαλά των ελλήνων υπηκόων του και όχι στους έλληνες δημοκράτες πολίτες , γιαυτο και εγώ του επιστρέφω τον χαρακτηρισμό της μομφής καταπρόσωπο και του απαντώ μάλιστα ότι εγώ τον μέμφομαι ακόμα περισσότερο .
    Και τον μέμφομαι διότι ο ίδιος υπήρξε κομματανθρωπος του πασοκ το οποίο και τον ανέβασε και στα υψηλοτέρα κλιμάκια του , και όντας εκεί δεν έπραξε το ελάχιστο κατά της διαφθοράς και επίσης κάτι τι που θα μπορούσε να σώσει την χώρα από την επερχομένη αβαρία του .
    Γιατί το συγκεκριμένο παράπτωμα είναι βαρύ σύμφωνα με οιονδήποτε κανονισμό.
    Ενώ εάν έβαζε παραπέρα το προσωπικό του συμφέρον και ακλουθούσε ως μοναδικό γνώμονα το συμφέρον της Ελλάδος , τότε είναι πλέον σίγουρο ότι αρκετά αν όχι πολλά θα ήταν αυτά που μπορούσε να είχε επιτύχει , αλλά και να είχε διασώσει .
    Επίσης τον μέμφομαι γιατί υπέγραψε νομοσχέδια και συνθήκες που ήταν ενάντια στον ελληνικό λαό , εναντία στην αξιοπρέπεια του αλλά την υπόσταση του. σαν η φυλή των ελλήνων .
    Και τα οποία νομοσχέδια του αφαιρούσαν δικαιώματα τα οποία τα παρείχαν πλέον σε αλλοδαπούς και αλλόθρησκους και πάντα υπέρ σκοτεινών και ξένων συμφερόντων .
    Τον μέμφομαι γιατί σήμερα καθώς και την περασμένη Κυριακή έφραξαν τα εκλογικά τμήματα από αλλοεθνείς λαθροεποικους που λαθρονομημοποιηθηκαν υστερα από ένα λαθρονομοσχεδιο που πανω στο οποιο υπαρχει και η δικη του λαθρουπογραφη .
    Και τον μεμφομαι διοτι αφ υψηλου παντα , κρίνει , συγκρινει και εντελει κατακρίνει τον ψηφοφόρο ο οποίος με την στάση του είπε ένα όχι στα ψέματα και την προδοσία της πατρίδος από τους πολιτικούς συνδυασμούς και τους ύποπτους χρηματοδότες των , αλλά επίσης αρνήθηκε συνειδητά να δώσει μια δημοκρατική μάχη με τους περιφερόμενους λαθροελληνας λαθροψηφοφορους η και σε κάποια περιοχή την εκλογική μάχη έναντι των εισαγόμενων κατευθείαν από την Τουρκιά λαθροψηφοφορων
    Και όλα αυτά τα περιφερόμενα τσιρκα λαθροψηφοφορους που όλοι μας είδαμε την περασμένη Κυριακή να νοθεύουν και να ασελγούν προς την ιερότερη στιγμή της δημοκρατίας μας , αυτήν την ιδία την εκλογική διαδικασία . αλλά για αυτήν την εκλογική νοθεία δεν σας ακούσαμε να πείτε κάτι .
    Επίσης ο κύριος πρόεδρος της δημοκρατίας ο οποίος καρπούται ένα μισθό ο όποιος φυσικά θα ξεπερνά κατά πολύ τα 100.000 ευρώ τον χρόνο , δεν έχει κανένα δικαίωμα να μέμφεται τους τόσους φρεσκο-απολυμένους- θύματα του συστήματος που έφερε το κόμμα , το οποίο τόσο λαμπρά είχε για χρόνια υπηρετήσει , μα και τους άλλους τόσους συνταξιούχους , που τους έκοψε τα δώρα των συντάξεων και πρωτίστως μιας νεολαίας που επίσης το κόμμα του την λυπήθηκε για τα 720 ευρώ που ελάμβανε ως μισθό τον μήνα και αποφάσισε , κατόπιν παραπλανήσεως του ελληνικού λαού να αναλάβει την εξουσία , ώστε να μπορέσει επιτέλους να μειώσει την υπέρογκο αυτήν αμοιβή εις τα 592 ευρώ , χωρίς να σκέπτεται ότι αρκετά από αυτά τα μεμφόμενα τέρατα έλληνες πολίτες μπορεί να μην διέθεταν ούτε καν το απαιτούμενο χρηματικό ποσόν , δια να εκδώσουν τα εισιτήρια των προς την κάλπη .
    Και σας μέμφομαι πολύ , μα πάρα πολύ κύριε πρόεδρε της ελληνικής δημοκρατίας .
    HEIL GAP (or mind the GAP )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. δεν ντρεπεται λιγάκι γερος άνθρωπος εξυπηρετητής συμφερόντων!

    εγγυητής της δημοκρατίας να σου πετύχει!
    από πότε έχουμε δημοκρατία στην ελλάδα παπουλια; απο την εποχή που κυβερνουν οι 10 οικογενειες, το δντ, τα πραξικοπήματα με τη βουλή με τις αντισυγματικές υπερψηφίσεις μνημονίου.
    εγώ δεν έχω ουτε καναπέ κ. παπούλια. ενα σαπιοκρεβατο έχω σε ένα παλιόσπητο των 300 ευρω ενοικίου μένω και δεν έχω να πληρώσω τα φαρμακά μου με τους νομους και τα προεδρικα διατάγματα που υπεγραψες.
    εισαι φονιας παπουλια γιατι υπεγραψες φονικά έγγραφα και μην παριστάνεις τον κάποιο. ενα τίποτα είσαι.λυπάμαι που εισαι γέρος και δεν μιλας σταράτα αλλα κομπιναδόρικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΑΠΟΥΛΙΑ,
    ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΕΛΕΓΕΣ ΑΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΕΔΙΝΑΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΤΟ Κ.Κ.Ε;
    ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΠΕΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ;
    ΣΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕ ΖΟΥΜΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ, ΜΗΝ ΒΛΕΠΑΤΕ ΝΟΥΜΕΡΑ ΤΡΕΛΑ ΕΤΣΙ;

    ΑΣ ΒΓΑΛΕΙ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]