Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η κυβέρνηση των... σορτάκηδων


Τελικά, εκείνο που ήθελαν Παπανδρέου και Πάγκαλος το πέτυχαν.
Έβαλαν την ελληνική κοινωνία να συζητάει ήδη για την ίδια της την πτώχευση, ώστε να μην της έρθει απότομα και κινδυνεύσει το καθεστώς.
Πάνω απ’ όλα η διάσωση του πολύτιμου (για ποιόν;) “δημοκρατικού” πολιτικού συστήματος, που διανέμει τον πλούτο όπως αυτό ξέρει..
Με τις υγείες μας.
Αφού η κυβέρνηση αυτή έκανε ο,τι μπορούσε για να μην έχει πρόσβαση στις αγορές και αφού υπέγραψε άνευ όρων παράδοση και μνημόνιο οικονομικού μαρασμού, θα παίξει το β’ μέρος του σεναρίου που γράφει το Βερολίνο με βοηθό τον Σαρκοζί.
Πέστε ελεγχόμενη αναδιάρθρωση, ελεγχόμενη πτώχευση, εγώ το λέω υπαγορευόμενη αναδιάρθρωση, χωρίς επαναδιαπραγμάτευση. Οι όροι και οι εγγυήσεις θα υπαγορευθούν.
Κι εδώ θα στηθεί ο φτηνός θίασος που θα παίξει το μελό των απεγνωσμένων προσπαθειών να περισσωθούν τουλάχιστον οι… χορτολιβαδικές εκτάσεις του δημοσίου.
Σε νέα περικοπή δαπανών φέτος και σε επιπλέον σκληρά μέτρα πέραν αυτών που υπάρχουν ήδη στο Μνημόνιο για το 2011 οδηγεί η μεγάλη υστέρηση των εσόδων. Τον Οκτώβριο τα έσοδα αυξήθηκαν μόλις κατά 2,3% σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα, έναντι ετήσιου στόχου 8,7%, διαψεύδοντας τις προσδοκίες του οικονομικού επιτελείου.
Σύμφωνα με τις νεώτερες εκτιμήσεις του υπουργείου Οικονομικών, έως το τέλος του έτους η υστέρηση των εσόδων θα είναι της τάξης του 1,1 δισ. ευρώ σε σχέση με τον στόχο που τέθηκε μόλις πριν από ένα μήνα στο προσχέδιο του προϋπολογισμού. Εάν οι εκτιμήσεις αυτές επιβεβαιωθούν, η υστέρηση θα αντισταθμιστεί με αντίστοιχη περικοπή του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (800 εκατ. ευρώ) και άλλων πρωτογενών δαπανών.
Ωστόσο, παράγοντες του ΥΠΟΙΚ εκτιμούν ότι η υστέρηση μπορεί να φτάσει τα 2 δισ. ευρώ, απειλώντας να περιπλέξει την εκταμίευση της τρίτης δόσης. Σε κάθε περίπτωση, εξαιτίας των εσόδων και της αναθεώρησης του ελλείμματος του 2009 δεν θα επιτευχθεί ο στόχος του Μνημονίου για το έλλειμμα, γεγονός που θα απαιτήσει δραστικές περικοπές δαπανών το επόμενο έτος.
Το τι έρχεται για τα μικρά και μεσαία εισοδήματα μετά τις 15 Νοεμβρίου μπορείτε να το μάθετε διαβάζοντας την ιστορία του ΔΝΤ.
Το Reuters αναπαράγεις τις δηλώσεις Παπανδρέου για πρόωρες εκλογές και προβλέπει πολιτική και οικονόμική αστάθεια με κυβερνήσεις συνεργασίας
Η Wall Street Journal αναπαράγει τις δηλώσεις Πάγκαλου για αναδιάρθρωση.
Και τα spreads οδεύουν προς τις 900 μονάδες...
Τελικά αυτή η κυβέρνηση είναι η χαρά των... ”σορτάκηδων”.


ΥΓ. Ας ξεφορτωθούμε το ΠΑΣΟΚ (δια παντός) σε πρώτη φάση μαζί με όλους τους ανεπάγγελτους καιροσκόπους και μετά θα βρούμε το δρόμο μας.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Ξέρουν ότι η παραμονή τους στην εξουσία δεν θα κρατήσει, αλλά με μια άκρως ύποπτη βιασύνη τρέχουν να εφαρμόσουν τον Καλλικράτη και να κάνουν ό,τι μπορούν για να καταστρέψουν τις προοπτικές αυτού του λαού. Πώς αφήσαμε μια ομάδα ανήθικων καιροσκόπων να μας καταστρέφει; Και πώς το επιτρέπουμε ακόμα τώρα, αφού τόσα έχουν βγει στο φως;

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν είναι μια ομάδα, αγαπητέ Μ. Είναι όλο το πολιτικό σύστημα. Και δεν το αφήσαμε, πρώτα μας εξαπάτησε και τώρα μας έχει βάλει το πιστόλι στον κρόταφο. Και δεν εννοώ τον ψευτοεκβιασμό του, αλλά αληθινό πιστόλι της Ευρω-αστυνομίας. Πολύ φοβάμαι πως επειδή δεν μπόρεσαν να προκαλέσουν μια εξέγερση, χρησιμοποιούν αυτές τις κατασκευασμένες τρομοκρατικές επιθέσεις, όπου και καλά κινδυνεύουν Ευρωπαίοι ηγέτες από τους τρομοκράτες Έλληνες. Έτσι θα μας στείλουν τους Ευρωμπάτσους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]