Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα Χριστούγεννα ξεκινάει η συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο;


"Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να διακηρύξει συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο", εκτιμά ο καθηγητής κ. Βασίλειος Μαρκεζίνης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες που διαθέτει ο ίδιος, τοποθετεί μέχρι τα Χριστούγεννα, το ενδεχόμενο να ανακοινωθεί ένα γενικό πλαίσιο αρχών διαπραγμάτευσης με την Τουρκία!

"Σε αυτό θα περιλαμβάνεται η συνεκμετάλλευση του Αιγαίου και εξαίρεση του Καστελόριζου από την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ)", δήλωσε κατα τη χθεσινή του ομιλία του στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

"Να συνταξιοδοτηθούν όλοι οι κ. υπουργοί Εξωτερικών"!

Ο κ.Μαρκεζίνης έχει και στο παρελθόν "κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου", εκτιμώντας ότι "ελλοχεύει ο κίνδυνος απεμπολήσεως κυριαρχικών μας δικαιωμάτων". 'Οπως χαρακτηριστικά έχει δηλώσει " οι καλές σχέσεις με έναν γείτονα είναι ασφαλώς επιθυμητές. Αλλά είναι δυνατές μόνον εάν και εκείνος πιστεύει στο σεβασμό του Δικαίου και δεν το παραβιάζει συστηματικά και με διάφορους τρόπους".

"Η διαρκώς ενισχυόμενης όρεξης του γείτονά μας, για πράγματα που είναι δικά μας και μας ανήκουν, τουλάχιστον τα τελευταία ογδόντα χρόνια ή μας αναγνωρίζονται ρητώς από το διεθνές Δίκαιο", αποτελεί κομβικό σημείο για τον καθηγητή, ο οποίος αναφερόμενος στους πολιτικούς χειρισμούς των κατά καιρούς, υπουργείων Εξωτερικών, είναι ιδιαίτερα σκληρός:

"Αν οι υπουργοί Εξωτερικών δεν έχουν τις γνώσεις ή τη φαντασία ή την πολιτική ανεξαρτησία, να σχεδιάσουν και να εφαρμόσουν εναλλακτικές πολιτικές, τότε θα πρέπει να συνταξιοδοτούνται μαζί με τους συμβούλους τους, των οποίων η οικονομικώς επιχορηγούμενη ύπαρξη κρατιέται, κατά μυστήριο τρόπο, επτασφράγιστο μυστικό. Η τελευταία αυτή πρακτική, παρεμπιπτόντως, συνιστά μια κακή πολιτική, προφανώς δε και μια διόλου αναγκαία έλλειψη διαφάνειας"!

Τι θέλουν οι Τούρκοι στο Αιγαίο!

Ο κ. Μαρκεζίνης, είναι μέλος επτά Ακαδημιών της Ευρώπης και των ΗΠΑ, σύμβουλος Ευρωπαίων και Αμερικανών ηγετών, ενώ έχει τον τίτλο sir , τον οποίο του απένειμε η βασίλισσα Ελισάβετ για τις υπηρεσίες του στις διεθνείς νομικές σχέσεις!

Ως απάντηση στο ερώτημα τι θέλουν οι Τούρκοι στο Αιγαίο, διάβασε ένα απόσπασμα από το βιβλίο του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, στο οποίο αναφέρονται οι επιδιώξεις της Τουρκίας στην περιοχή!

Ο κ. Νταβούτογλου γράφει χαρακτηριστικά "ο στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα ειδικό νομικό καθεστώς, που θα θέσει υπό την προστασία της Τουρκίας, όλες τις τουρκικές και μουσουλμανικές μειονότητες σε όλα τα Βαλκάνια ή να επιδιώξει εγγυήσεις, που δίνουν δικαίωμα παρέμβασης, με βάση το “πετυχημένο παράδειγμα της Κύπρου”.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. Αυτά τα ξέρουμε εδώ και χρόνια. Καλή η θεωρία και η συζήτηση... αλλά το θέμα είναι τι κάνουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΡΟΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΦΟΥΚΑΡΑΔΕΣ,ΕΝΤΑΥΘΑ.

    Οδηγίες προς Έλληνες που σκέφτονται να αναζητήσουν καλύτερη τύχη στο εξωτερικό

    Η σοβούσα οικονομική κρίση, υπό καθεστώς νέας ξενοκρατίας, έχει προκαλέσει, ως γνωστόν, οργή, αηδία, απογοήτευση ή και κατάθλιψη στην πλειονότητα του ελληνικού λαού, που χωρίς να τολμά πλέον ούτε να ονειρεύεται, έχει μετατραπεί, σχεδόν ανεπαισθήτως, σε δέσμιο της παρασιτικής και ολιγαρχικής «ελίτ-αλύτ» της χώρας.

    Βεβαίως υπάρχουν και αρκετοί συμπολίτες μας που εξακολουθούν να ονειρεύονται έναν καλύτερο, δικαιότερο, αξιοπρεπέστερα αλλά και – ει δυνατόν – «πολυπολιτισμικό» βίο κοσμοπολίτικων προδιαγραφών. Όχι ασφαλώς στην «ρατσιστική» Ελλάδα, που κατά βάθος απεχθάνονται και μισούν, ούτε όμως και στην «παρηκμασμένη» Εσπερία των ιμπεριαλιστών – καπιταλιστών, αλλά σε χώρες «εξωτικές» της Αφρικής και της Ασίας! Γι αυτούς τους ονειροπόλους συμπολίτες μας, που ασφαλώς δεν έχουν προσωπική εμπειρία για το τι ακριβώς συμβαίνει στις χώρες αυτές, εκδόθηκε προσφάτως ένας «οδηγός» (made in Germany) με συστάσεις, προτροπές και συμβουλές διαβίωσης στη νέα τους «πολυπολιτισμική» πατρίδα στη μακρινή Ανατολή. Ενδεικτικά αναφέρονται οι παρακάτω συστάσεις – δράσεις:

    1. Μη φοβάστε! Εισέλθετε παράνομα μαζί με πολλούς άλλους συμπατριώτες σας στο Πακιστάν, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στην Αίγυπτο, στη Νιγερία, στη Σομαλία, στο Μπαγκλαντές, στο Μαρόκο, στην Αλγερία ή στην Τουρκία.

    2. Αδιαφορήστε για το διεθνές δίκαιο, τους νόμους για τη μετανάστευση, για το αν δεν έχετε βίζα ή για παρόμοιους γελοίους κανονισμούς.

    3. Όταν φτάσετε στην εξωτική χώρα προορισμού σας, απαιτείστε αμέσως από τις τοπικές υπηρεσίες δωρεάν ιατρική περίθαλψη για σας και την οικογένειά σας.

    4. Να επιμένετε ώστε όλοι οι υπάλληλοι του ταμείου ασφάλισης να μιλούν στη δική σας γλώσσα και στα νοσοκομεία να μαγειρεύουν φαγητά της χώρας σας.

    5. Να επιμένετε ώστε όλα τα έντυπα για συμπλήρωση, ερωτήσεις και ντοκουμέντα να είναι μεταφρασμένα στη δική σας γλώσσα.

    6. Να απορρίπτετε με έντονο τρόπο οποιαδήποτε κριτική για τον τρόπο συμπεριφορά σας με το να δηλώνεται κατηγορηματικά ότι όλα αυτά έχουν να κάνουν με το δικό σας πολιτισμό και τη δική σας θρησκεία.

    7. Διατηρείστε οπωσδήποτε την εθνική σας ταυτότητα για σας και τα παιδιά σας. Να κρεμάσετε τη σημαία της πατρίδας στα παράθυρα του σπιτιού σας και στα αυτοκίνητά σας.

    8. Απαιτείστε να υπάρχει ένας τόπος λατρείας δίπλα στο σπίτι σας και σε κάθε περίπτωση σε ένα από τα πιο κεντρικά μέρη της πόλης που ζείτε. Φροντίστε όμως να υπάρχουν δεκάδες παράνομες εκκλησίες – ορμητήρια σε νοικιασμένα υπόγεια και αποθήκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 9. Να μιλάτε παντού μόνο τη δική σας γλώσσα και να φροντίσετε τα παιδιά σας να συμπεριφέρονται με τον ίδιο τρόπο.

    10. Απαιτείστε αμέσως και χωρίς όρους άδεια παραμονής, το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, δίπλωμα οδήγησης και ότι άλλο νομίζετε. Να εκλάβετε την κατοχή τέτοιων εγγράφων σαν μια δικαίωση της παράνομης παρουσίας σας στις χώρες υποδοχής σας.

    11. Μην επιτρέψετε να γίνονται διακρίσεις σε βάρος σας. Απαιτείστε το δίκαιό σας και ζητάτε επίδομα τέκνων και άλλες κοινωνικές παροχές.

    12. Συνεργαστείτε με τοπικές «ανθρωπιστικές» ΜΚΟ αμφιβόλου αξιοπιστίας ή ακόμη και με μυστικές υπηρεσίες ξένων κρατών, που ενδιαφέρονται για τα τεκταινόμενα στη χώρα υποδοχής.

    13. Απαιτείστε οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι αστυνομικοί και τα δικαστήρια να σας αντιμετωπίζουν πάντα με ευγένεια και σεβασμό και να σας διατίθενται δωρεάν δικηγόροι και μεταφραστές. Διαφορετικά, να οργανώνετε δυναμικές πορείες διαμαρτυρίας ενάντια στη χώρα υποδοχής και στους κατοίκους της, προκαλώντας ακόμα και χάος ή συγκρούσεις με τους γηγενείς.

    14. Να υποστηρίζετε ανεξαιρέτως τη βία ενάντια στους ντόπιους και στους μη χριστιανούς και ενάντια στην κυβέρνηση που επέτρεψε να εισέλθετε στη χώρα. Σε κάθε ευκαιρία δείξτε τη δύναμή σας και προβάλλετε θαρραλέα όσα σας επιβάλει η θρησκεία σας.

    Ασφαλώς, όσα αναφέρονται στον παραπάνω «οδηγό» φαντάζουν για κάποιους κακόγουστες αστειότητες, παρότι σε κάποιες χώρες της Δύσης αντανακλούν την ωμή πραγματικότητα. Άλλωστε το «καρτέλ των φιλάνθρωπων» δεν πρόκειται ποτέ να εγκαταλείψει την Ελλάδα και ας βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού. Ξέρουν πολύ καλά ότι άνθρωποι με τις δικές τους απόψεις σε χώρες όπως το Πακιστάν ή το Αφγανιστάν εύκολα οδηγούνται στην κρεμάλα και η εφαρμογή όσων αναφέρονται στον «οδηγό» αποτελούν αιτία για διώξεις, φυλακίσεις ή και εκτελέσεις. Και επιπλέον στην Ελλάδα οι ιππότες του φιλανθρωπισμού έχουν ρόλο και λόγο, μια που μπορούν, με μεγάλη ευκολία, να υποσκάπτουν – υπό τον μανδύα των κακώς νοουμένων ανθρωπίνων δικαιωμάτων – τα θεμέλια του δικού τους έθνους-κράτους και της κοινωνικής συνοχής, προστατεύοντας ή και προτρέποντας πολλούς από τους παράνομους ισλαμοαφροασιάτες μετανάστες που εισέρχονται στην Ελλάδα να κάνουν ακριβώς όσα αναφέρονται σ’ αυτόν τον «οδηγό». Ιδιαίτερα μάλιστα όταν υπάρχουν κυβερνήσεις που είτε δεν μπορούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων είτε τους κλείνουν το μάτι συγκαταθετικά.

    olympia.gr

    http://tinyurl.com/39xnzrj

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προδότες που άλλοτε θα είχαν δικαστεί και εκτελεστεί σήμερα αλωνίζουν ελεύθεροι, επανεκλέγονται, ανεβαίνουν σε υπουργικές καρέκλες και κάνουν ό,τι μπορούν για να μας δημιουργήσουν ενοχές. Έτσι τους βολεύει.

    Δεν απαιτεί γνώσεις ή φαντασία η εφαρμογή εναλλακτικών πολιτικών. Λίγο πατριωτισμό απαιτεί, έννοια ξεπερασμένη για τους σοσιαληστές που μέσα σε λίγα χρόνια έφτασαν από τις στάνες στα σαλόνια και έπαθαν πυρετό του χρυσού.

    Το Αιγαίο δεν εκχωρείται και δεν αλλάζει χέρια. Το Αιγαίο είναι η ίδια η καρδιά και ψυχή της Ελλάδας. Ας στήσουν το μεγάλο φαγοπότι τους για όσο μπορούν. Θα έρθει η ώρα τους.

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ;; ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΕΡΤΙΚΟ;;ΧΑ ΧΑ ΧΑ...
    -JOKER-

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]