Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αλλαγές στην Ανώτατη Παιδεία και πρυτάνεις με... πλειοδοσία χορηγών!!!

  • Ολοταχώς σε ιδιωτικοποίηση των ΑΕΙ με τον χειρότερο δυνατό τρόπο
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη Σύνοδο των Πρυτάνεων που θα γίνει στους Δελφούς, ο κ. Παπανδρέου σκοπεύει να ανακοινώσει σειρά μέτρων που θα αφορούν την Ανώτατη Εκπαίδευση, όπως για παράδειγμα τον διορισμό πρυτάνεων έπειτα από σχετικό διεθνή διαγωνισμό. Ο διοριζόμενος πρύτανης εννοείται ότι δεν είναι απαραίτητο να είναι από το ίδιο πανεπιστήμιο, αλλά ούτε καν Έλληνας.
Σύμφωνα με τις διεθνιστικές αντιλήψεις των νεοταξικού ΠΑΣΟΚ, ο πρύτανης θα μπορεί να είναι και αλλοδαπός, π.χ. αμερικανός κ.λ.π.
Επίσης οι πληροφορίες λένε ότι ο κ. Παπανδρέου σκοπεύει να αποσυνδέσει τα πανεπιστήμια από την κρατική χρηματοδότηση και να εισάγει το σύστημα της ιδιωτικής χρηματοδότησης για τις επιμέρους έδρες. Δηλαδή θα υπάρχουν ιδιώτες χορηγοί που θα συντηρούν διάφορες έδρες.
Αν ισχύσει αυτό, αναρωτιόμαστε:
Η βούληση του ιδιώτη χορηγού θα υπερισχύσει ή του υφιστάμενου καθηγητής της έδρας;
Εδώ βλέπουμε μια προσπάθεια ιδιωτικοποίησης των ΑΕΙ από την πίσω πόρτα με τον χειρότερο τρόπο. Αυτό εδώ το blog δεν είναι αντίθετο με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, αλλά όχι με αυτό τον τρόπο. Κατά τη γνώμη μας ο σωστός τρόπος είναι αυτός που ισχύει και στη Μέση Εκπαίδευση. Δηλαδή να υπάρχει ακέραιο το κρατικό πανεπιστήμιο με τα δικά του ελληνικά και εθνικά χαρακτηριστικά και παράλληλα να μπορεί να ιδρυθεί και να λειτουργήσει ανταγωνιστικά και το ιδιωτικό και ας έχει αυτό το τελευταίο όσες χορηγίες θέλει.
Αυτό όμως που σκέφτεται ο κ. Παπανδρέου είναι η πλήρης διάλυση της κρατικής Ανώτατης Ελληνικής Εκπαίδευσης και η παράδοσή της σε ξένα συμφέροντα.

Σχόλιο: Δηλαδή, εάν οι χρηματοδότες θέλουν Τούρκο πρύτανη στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, αυτό θα είναι πλέον εφικτό; Και εάν ο πρύτανης, με την ισχύ του χρηματοδότη γεμίσει το Πανεπιστήμιο με Τούρκους καθηγητές θα είναι επίσης εφικτό; Και εάν οι χρηματοδότες αποφασίσουν την μετονομασία του Πανεπιστημίου, υπό την απειλή της παύσης χρηματοδότησης και άρα του κλεισίματός του, το πανεπιστήμιο θα μετονομαστεί; Μπορεί κάποιος, επιτέλους, να πει στον πρωθυπουργό εξωτερικών της Ελλάδας, πως οι ιδέες του δεν ενέχουν κινδύνους, αλλά σε άλλες εποχές θα τον οδηγούσαν χωρίς καν δίκη στο εκτελεστικό απόσπασμα με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας; Μπορεί κάποιος, επιτέλους, να πει στον πρωθυπουργεύοντα Γιώργο Παπανδρέου, πως είναι προτιμότερο να κάνει κανό, παρά σκέψεις για την χώρα;
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Ακούστε κι αυτό... "Η Άννα Διαμαντοπούλου προανήγγειλε συνενώσεις πανεπιστημίων και ΤΕΙ, με συγχωνεύσεις, συνενώσεις και καταργήσεις τμημάτων και αλλαγές στην οργάνωση των σπουδών, στον τρόπο εξέτασης των φοιτητών και διδασκαλίας. Σχεδιάζεται η ψηφιακή διανομή συγγραμμάτων, ενώ ανάμεσα στους στόχους του υπουργείου είναι η προσέλκυση φοιτητών από το εξωτερικό... Για τη σημερινή κατάσταση, είπε ότι "Greek statistics" δεν υπάρχουν μόνο στην Οικονομία, αλλά και στην Παιδεία".

    Είπατε τίποτα;

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε λίγο έρχονται τα ίδια μέτρα και στις κατώτερες βαθμίδες της εκπαίδευσης με κατάργηση του ενιαίου αναλυτικού προγράμματος και χορηγούς σχολείων, οι οποίοι θα αποφασίζουν ακόμα και ποιά μαθήματα θα διδάσκονται. Αν θέλει λοιπόν ένα παιδί που μένει στη Νίκαια να γίνει γιατρός, θα πρέπει να πηγαίνει σε σχολείο όπου θα κάνει βιολογία, κι ας είναι και στη Γλυφάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΩΡΑ,ΠΑΕΙ, ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΝΑΜΕ. ΑΣ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΠΡΙΝ ΚΑΝΟΥΜΕ....ΕΓΓΟΝΙΑ. ΜΑ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΡΙΔΑ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΟΥΜΕ? ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΤΑΝΤΙΑ? ΣΤΟ ΔΙΑΒΟΛΟ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΤΑ ΡΕΜΑΛΙΑ ,ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ,ΤΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ Η ΟΠΩς ΑΛΛΟΙΩΣ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΧΑΡΑΧΤΗΡΙΣΕΤΕ ΤΑ ΚΟΛΩΠΑΙΔΑ ΤΟΥ ΜΟΙΡΑΙΟΥ ΠΑΠΑΤΖΗ ... ΔΕΝ ΘΑ ΚΟΥΡΑΣΤΩ ΝΑ ΣΥΧΤΙΡΙΖΩ ΤΗΝ ΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΕΣΕ ΣΤΑ ΝΥΧΙΑ ΤΟΥ ...ΣΙΔΕΡΕΝΙΟΥ. --ΕΛΛΗΝΙΔΑ--

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]