Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επισπεύδει τις εκλογές ο Ερντογάν


Ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερτογάν ανακοίνωσε το Σάββατο πως οι επόμενες βουλευτικές εκλογές, που αρχικά προβλέπονταν για τον Ιούλιο του 2011, ενδέχεται να επισπευθούν κατά ένα μήνα, και να γίνουν τον Ιούνιο, μεταδίδει το πρακτορείο Ανατολή.
«Μπορεί να προκηρυχθούν νωρίτερα κατά έναν μήνα, για να συμπέσουν με το κλείσιμο των σχολείων τον Ιούνιο. Δε θα πρέπει να αναμένουμε έως τον Ιούλιο», τόνισε ο πρωθυπουργός από την Κωνσταντινούπολη, στη διάρκεια συνάντησής του με τους διευθυντές των τουρκικών μέσων ενημέρωσης.
Οι δηλώσεις του Ερντογάν ακολουθούν μετά τον πανθομολογούμενο θρίαμβό του στο δημοψήφισμα για τις συνταγματικές μεταρρυθμίσεις της 12ης Σεπτεμβρίου.
Το κόμμα του Ερντογάν ΑΚΡ βρίσκεται στην εξουσία από το 2002 και είχε επικρατήσει στις προηγούμενες εκλογές το 2007 με 47%. Ο Ερντογάν δήλωσε τον Ιούλιο πως θα εγκαταλείψει την ηγεσία του κόμματος εάν αυτό χάσει στις επόμενες εκλογές.
Ο 56χρονος πρωθυπουργός, πρώην Ισλαμιστής που έχει αποτάξει το παρελθόν του, προτιμά να χαρακτηρίζει το κόμμα του «δημοκρατικο-συντηρητικό». Μολαταύτα, οι λαϊκοί κύκλοι της χώρας τον υποπτεύονται ότι έχει σκοτεινό σχέδιο να εξισλαμίσει την Τουρκία.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]