Γιατί εγκαταλείψαμε την Θράκη;
- Του Μιχάλη Βάρδα
Το βράδυ της 7ης Νοεμβρίου 2007, σε τουλάχιστον τρεις δήμους της Ελληνικής Θράκης θα υψωθούν ισάριθμες Τουρκικές σημαίες! Η Τουρκική Δημοκρατία, θα έχει καταγάγει μεγάλης σημασίας νίκη επί της αδύναμης και παραπαίουσας Ελλάδος. Η τουρκόφωνη μειονοτική εφημερίδα "Μπιρλίκ" προαναγγέλει τον θρίαμβο της επικράτησης των μειονοτικών συνδυασμών και επιχειρεί να εξαγάγει από σήμερα "χρήσιμα" πολιτικά συμπεράσματα γιά την "τουρκική" (όπως την αποκαλεί ) μειονότητα της Δυτικής Θράκης.
Το κυβερνών κόμμα έχει υποδείξει σαν υποψήφιο Περιφερειάρχη Ανατολ. Μακεδονίας και Θράκης τον πολύ γνωστό, γιά τις στενές του σχέσεις με το Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής, πρώην και νυν Νομάρχη Ροδόπης Άρη Γιαννακίδη, θεωρείται δε βέβαιη η εκλογή του, αφού από τώρα έχει εξασφαλίσει την φανερή υποστήριξη του Τούρκου Προξένου και των κρατικών Υπηρεσιών της γείτονος Χώρας. Θυμίζουμε ότι ο αυριανός πρωθυπουργίσκος Ανατολ. Μακεδονίας και Θράκης Άρης Γιαννακίδης είναι αυτός που επί οκτώ σχεδόν χρόνια στήριξε με τις πράξεις του και τις παραλείψεις του την Τουρκική επεκτατική Πολιτική στην Θράκη, ενθαρρύνοντας με την φυσική παρουσία του τις έκνομες δραστηριότητες διαφόρων "τουρκικών" συλλόγων, σωματείων και οργανώσεων που είχαν χαρακτηρισθεί παράνομες, με οριστικές και αμετάκλητες αποφάσεις του ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου της Πατρίδας μας, του Αρείου Πάγου, δηλαδή. Το μονίμως κοιμώμενο κράτος των Αθηνών αδιαφόρησε και παρέλειψε σκόπιμα να επαναφέρει τον φιλότουρκο νομάρχη Γιαννακίδη στην οδό της νομιμότητος που του επέβαλλε η υψηλή θέση που κατείχε στην ιεραρχία της δημόσιας διοίκησης στην Θράκη, ίσως για να μην στενοχωρήσει τους "κουμπάρους" μας, παρ΄όλες τις εκκλήσεις πατριωτικών ομάδων και μεμονωμένων πολιτών από την Κομοτηνή αλλά και από την Αθήνα.
Είναι πιθανόν, το μέλλον της Θράκης, να έχει ήδη προαποφασισθεί, στα πλαίσια των νεοταξικών σχεδιασμών και στην βάση της αναδιάταξης των συνόρων στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της εγγύς Ανατολής ,υπό την αιγίδα του νέου Στρατηγικού τοποτηρητού της Δύσεως, της μετακεμαλικής Τουρκίας δηλαδή. Η πρόσφατη αναζωπύρωση του Ρωσσικού ενδιαφέροντος γιά τον Ελληνοβουλγαρικό αγωγό πετρελαίου, ο ασταθής χαρακτήρας των περιφερειακών συμμαχιών, η διάρρηξη του άξονος Τουρκίας-Ισραήλ και η ιδιαίτερα σημαντική γιά τα Ελληνικά δεδομένα, προσέγγιση της Αθήνας με το Τελ-Αβίβ είναι γεγονότα που πρέπει να επανεκτιμηθούν υπό το φως των πιό πάνω απτών, ανησυχητικών διαπιστώσεων.
Τη Θράκη και τα μάτια μας! Και προσοχή στις εκλογές. Αυτοί έστησαν τη σκακιέρα, αλλά είμαστε κι εμείς παίκτες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜ.