Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]
  • Τα περί παραβίασης της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995 αναφορικά με την ονομασία της ΠΓΔΜ επανέφερε ο πρόεδρος της χώρας Γκιόργκι Ιβάνοφ, στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη
"Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι πριν από 15 χρόνια, εδώ στη Νέα Υόρκη, υπεγράφη η Ενδιάμεση Συμφωνία με τον νότιο γείτονά μας. Με τη Συμφωνία αυτή η Ελλάδα δεσμεύθηκε να μην παρεμποδίσει τη συμμετοχή και ενσωμάτωση της χώρας μου σε διεθνείς και περιφερειακούς οργανισμούς. Παρ΄ όλα αυτά, οφείλω να σημειώσω το γεγονός ότι η χώρα μου ακόμα στέκεται και περιμένει στο κατώφλι αυτών των δύο οργανισμών (ΕΕ και ΝΑΤΟ) εξαιτίας των πράξεων του νότιου γείτονά μας, οι οποίες αντίκεινται στις υποχρεώσεις που ανέλαβε με την Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995", είπε ο κ. Ιβάνοφ.
Στη συνέχεια, αναφερόμενος στην αναζήτηση λύσης για το ζήτημα της ονομασίας, ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ τόνισε πως "πρόκειται για το όνομά μας, το δικαίωμά μας στον αυτοπροσδιορισμό και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Κάνουμε ό,τι μπορούμε προκειμένου να καλλιεργήσουμε στενές και φιλικές σχέσεις με τη γειτονική Ελλάδα και τον λαό της. Η επίτευξη λύσης είναι εφικτή μόνον εάν γίνουν σεβαστά η Χάρτα του ΟΗΕ, τα Ψηφίσματα, το διεθνές Δίκαιο και οι αρχές επί των οποίων στηρίζεται η παγκόσμια διεθνής τάξη".
Ο κ. Ιβάνοφ ανέφερε επίσης ότι η διευθέτηση του ζητήματος της ονομασίας θα αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα όχι μόνον για την ίδια την ΠΓΔΜ, αλλά και για την υλοποίηση του κοινού οράματος ολόκληρης της περιοχής.
Τέλος, ο κ. Ιβάνοφ αναφέρθηκε στην προχθεσινή συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Γιώργο Παπανδρέου, σημειώνοντας ότι η συνάντηση ήταν προς την κατεύθυνση οικοδόμησης κλίματος αμοιβαίας κατανόησης και εμπιστοσύνης.Εν τω μεταξύ, η Συρία αναγνώρισε την ΠΓΔΜ με το όνομα "Δημοκρατία της Μακεδονίας".
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]