Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κατεδαφίζουν τον ΟΕΚ

  • Παρακρατούν παράνομα τις εισφορές των εργαζομένων υπέρ ΟΕΚ, οι οποίες φτάνουν τα 2 δισ. ευρώ και οδηγούν μεθοδικά στον τερματισμό των ονείρων των εργαζομένων για την απόκτηση κατοικίας
Ο Σύλλογος των υπαλλήλων του ΟΕΚ μας έστειλε ένα δελτίο τύπου - καταγγελία, όπου καταγράφονται μεθοδεύσεις και παρανομίες της υπάρχουσας κυβέρνησης εις βάρος των εργαζομένων και των εισφορών τους, εις βάρος του τρόπου λειτουργίας του ΟΕΚ και τέλος εις βάρος των θεσμών και της δημοκρατίας.
Το Δελτίο Τύπου
Την Τετάρτη 4 Αυγούστου ενημερωθήκαμε για την απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής με θέμα τη σύσταση, κατάργηση και συγχώνευση Οργανισμών. Οι εργαζόμενοι του ΟΕΚ δηλώνουν ότι μια τέτοια απόφαση μπορεί να τύχει στήριξης των εργαζομένων όχι μόνο όταν είναι προϊόν διαβούλευσης, όχι μόνο όταν υιοθετούνται οι προτάσεις της ΓΣΕΕ, όχι μόνο όταν διασφαλίζονται τα εργασιακά, οικονομικά και ασφαλιστικά συμφέροντα των εργαζομένων αλλά κυρίως όταν αποδεικνύετε τεκμηριωμένα ότι θα προκύψει αύξηση του κοινωνικού έργου και πρόσθετο όφελος για τον πολίτη.
Μέχρι σήμερα διαπιστώνουμε την αναστολή της κοινωνικής κατοικίας, την συρρίκνωση του κοινωνικού πόρου κατά 30% (άρθρο 42, Ν.3863/2010), την μη απόδοση των εισφορών υπέρ ΟΕΚ, την εξαπάτηση και τον εγκλωβισμό χιλιάδων οικογενειών αφού δεν υλοποιούνται οι ανειλημμένες υποχρεώσεις προς τους δικαιούχους, την απουσία διαβούλευσης, την μη υιοθέτηση των προτάσεων της ΓΣΕΕ και την έλλειψη μελέτης και αιτιολόγησης για τους όρους, τις προϋποθέσεις και τα αποτελέσματα της απόφασης της Διυπουργικής Επιτροπής.
Καμιά εγγύηση δεν παρέχεται για την καταβολή στον ΟΕΚ του χρέους των 2 δις που παρακρατούνται παράνομα από το ΙΚΑ και δεν επιστρέφουν με τη μορφή στεγαστικής παροχής στους κοινωνικό-οικονομικά ασθενέστερους δικαιούχους μας. Καμιά διασφάλιση για το ύψος του κοινωνικού πόρου, για το μέλλον της στεγαστικής πολιτικής και τις καλύτερες παροχές στους εργαζόμενους.
Τακτικές ενοποιήσεων και συγχωνεύσεων που έχουν στόχο να εξυπηρετήσουν ταμειακές ανάγκες και να κατεδαφίσουν την κοινωνική κατοικία δεν γίνονται αποδεκτές από τους πολίτες.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. "Καμιά εγγύηση δεν παρέχεται για την καταβολή στον ΟΕΚ του χρέους των 2 δις που παρακρατούνται παράνομα από το ΙΚΑ και δεν επιστρέφουν με τη μορφή στεγαστικής παροχής στους κοινωνικό-οικονομικά ασθενέστερους δικαιούχους μας."

    Αφού τα έχουν "φάει" τα λεφτά των ασφαλιστικών ταμείων με επενδύσεις σε χρηματιστηριακά "παιχνίδια", φούσκες ομολόγων, κ.α. πως να βρεθούν τα λεφτά;

    Ο λαός φωνάζει "φέρτε πίσω τα κλεμμένα", αλλά οι πολιτικοί κωφεύουν ή κάνουν πως κωφεύουν θεωρώντας πως ο λαός θα φωνάξει θα διαμαρτυρηθεί και στο τέλος θα βαρεθεί και θα υποταχτεί στο γενικό ξεπούλημα της Ελλάδας με την δικαιολογία της χρεωκοπίας που προωθείται από τα μέσα μαζικής απόκρυψης, κοινωνικών συγκρούσεων & παραπλάνησης εξαιτίας ή εξ αφορμής ενός ειδεχθούς χρέους που γιγάντωσαν εσκεμένα οι πολιτικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]