Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα ναρκωτικά για την Ευρώπη περνάνε μέσα από το Κόσοβο

  • Προστατευμένη από ισχυρά συμφέροντα της Δύσης, η ηρωίνη του Αφγανιστάν διοχετεύεται στους Ευρωπαίους μέσα από το Κόσοβο
Πριν από δύο χρόνια κυκλοφόρησε ένα ανέκδοτο στο ρωσικό διαδίκτυο που έλεγε για έναν παραγωγό ηρωίνης που αναγνώρισε την ανεξαρτησία του διακινητή του. Ήταν για το Αφγανιστάν, τη χώρα που πρώτη αναγνώρισε την ανεξαρτησία της σερβικής επαρχίας του Κοσόβου.
Το Κόσοβο αυτονομήθηκε παράνομα μετά την απόσχισή του από την ήδη διαμελισμένη Γιουγκοσλαβία και έχει από τότε μετατραπεί σε κέντρο διέλευσης ναρκωτικών, που διοχετεύονται από την Ασία στην Ευρώπη.

Ο Milovan Drecun, Σέρβος στρατιωτικός αναλυτής και έμπειρος στο ζήτημα του Κοσόβου, αναφέρει ότι σύμφωνα με την Europol και την Interpol η μεγαλύτερη ποσότητα ηρωίνης στον κόσμο προέρχεται από το Αφγανιστάν και μεταφέρεται στην Ευρώπη μέσω Κοσόβου. Σύμφωνα με στατιστικές, το 65% περίπου της ηρωίνης που διακινείται σε όλο τον κόσμο διοχετεύεται μέσα από αυτή την πρώην σερβική επαρχία, ενώ το 90% όλων των ναρκωτικών που φθάνουν στην Ευρώπη περνάνε πρώτα από το Κόσοβο.

Σύμφωνα με τον Καναδό διοικητή αστυνομίας Stewart Kellock, η αλβανική μαφία των ναρκωτικών λειτουργεί με την σύμπραξη και ανοχή των ΗΠΑ. Ο Kellock δήλωσε σε συνέντευξη ότι υπάρχουν Αμερικανοί διπλωμάτες που εμποδίζουν τη σύλληψη κάποιων διαβόητων διακινητών του κυκλώματος της περιοχής.

Ο Καναδός αστυνομικός διοικητής επίσης επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι ο νυν πρωθυπουργός του Κοσόβου Hashim Thaci είναι αρχηγός της μεγαλύτερης από όλες τις οργανώσεις της αλβανικής μαφίας.

Σύμφωνα με απόρρητη αναφορά της νατοϊκής δύναμης που έχει εγκατασταθεί στην περιοχή, της KFOR, η ίδια μαφιόζικη οργάνωση έχει στην ιδιοκτησία της τρία παράνομα εργαστήρια επεξεργασίας ηρωίνης. Όσα άτομα εμπλέκονται στη διοχέτευση και το λαθρεμπόριο ναρκωτικών στο Κόσοβο κατέχουν όλοι ανώτερες κυβερνητικές θέσεις στην μικρή επαρχία, δήλωσε σε ραδιοφωνική συνέντευξη που έδωσε στον σταθμό Φωνή της Ρωσίας ο Σέρβος στρατιωτικός αναλυτής Milovan Drecun και εξηγεί:

"Τα μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για στενή συνεργασία μεταξύ του αμερικανικού στρατού και των ντόπιων διακινητών ναρκωτικών, αλλά πόσο αλήθεια είναι αυτό;
Στα χαρτιά, οι Αμερικανοί καταβάλλουν προσπάθειες να σταματήσουν την παραγωγή ηρωίνης στο Αφγανιστάν, αλλά στην πραγματικότητα η CIA αξιοποιεί τα κέρδη από το εμπόριο".

Ο Milovan Drecun επισημαίνει επίσης πως "τα κέρδη αυτά γίνονται ευκολότερα χάρη στην αμερικανική στρατιωτική βάση Bondsteel στο Κόσοβο, απ' όπου, σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα αμερικανικών εφημερίδων, περνάνε τόνοι ναρκωτικών και γεμίζουν εύκολα τις τσέπες όλων όσων εμπλέκονται.

Κάποια δημοσιεύματα κάνουν λόγο για τη σχέση κάποιων Αμερικανών με την οργάνωση UCK ("Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσόβου") και με έναν στενό φίλο του πρωθυπουργού του Κοσόβου Hashim Taci. Λέγεται ότι από κοινού φρόντισαν να διοχετεύουν γύρω στα 150 κιλά ηρωίνη και κοκαίνη με κάθε φορτίο που αποστέλλονταν. Όλα αυτά τα στοιχεία," προσθέτει ο Milovan Drecun, "είχαν γίνει κολλητοί με ιδιοκτήτη καφετέριας που βρισκόταν κοντά στη βάση Bondsteel και έστηναν κανονικές κομπίνες από κοινού με Αμερικανούς αξιωματικούς".

Το συμπέρασμα από όλα τα παραπάνω είναι ότι, με την βοήθεια που του παρέχουν οι Δυτικοί προστάτες του, το Κόσοβο έχει μετατραπεί σε "φυτώριο" εμπόρων ναρκωτικών και πολλών άλλων εγκληματιών. Με άλλα λόγια, όπως σωστά χαρακτήρισε την περιοχή ο Alexis Troud της Ακαδημίας Γεωπολιτικής στο Παρίσι, πρόκειται για "μια ζώνη εγκλήματος που ελέγχεται από την αλβανική μαφία".

Η έρευνα και η μετάφραση έγινε από την μεταφραστική ομάδα του ιστολογίου μας


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Συνδικάτο εγκλήματος "Το Κόσοβο". Εγκληματίες και πολιτικοί ένα πράγμα, σαν το δίλημμα της κότας με το αυγό. Μάντλεν, μπουμπούκι μου σεξουλιάρικο εσύ. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]