Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ακύρωση συνταγματικής αναθεώρησης στην Τουρκία

  • Αναμένεται η αντίδραση του Ερντογάν, ο οποίος είχε δηλώσει απειλητικά πως δεν θα δεχόταν πιθανή ακύρωση της συνταγματικής αναθεώρησης
Την μερική ακύρωση της πρόσφατης συνταγματικής αναθεώρησης αποφάσισε το τουρκικό συνταγματικό δικαστήριο. Ο πρόεδρος του Δικαστηρίου Χασίμ Κιλίτς ανακοίνωσε ότι ακυρώθηκε το τμήμα εκείνο της αναθεώρησης που σχετιζόταν με την εκλογή μελών του Συνταγματικού Δικαστηρίου και του Ανώτατου Συμβουλίου Δικαστών και Εισαγγελέων.
Ο Κιλίτς είπε όπως δεν έγινε δεκτό το τμήμα της προσφυγής για ασφαλιστικά μέτρα. Πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχει εμπόδιο για το δημοψήφισμα που πρόκειται να διεξαχθεί στις 12 Σεπτεμβρίου προς έγκριση της αναθεώρησης.
Με ενδιαφέρον αναμένεται η απόφαση της κυβέρνησης και η τακτική που θα ακολουθήσει ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αφού η συμπολίτευση εδώ και καιρό υπογράμμιζε ότι το Δικαστήριο με βάση το Σύνταγμα δεν μπορεί να κρίνει την αναθεώρηση επί της ουσίας, αλλά μόνο επί της διαδικασίας με την οποία εγκρίθηκε.
Ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Σουάτ Κιλίτς είπε πως "το Συνταγματικό Δικαστήριο επενέβη στη νομοθετική εξουσία". Ο Ντενρκίρ Μεχμέτ Φιράτ, άλλος κυβερνητικός βουλευτής, υποστήριξε ότι "το Συνταγματικό Δικαστήριο παραβίασε το Σύνταγμα".


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]